Chcela by som sa vas blizsie spytat na pracu kamionistu
1.okrem vodicaku na kamion a kurzu nie je treba nijaku skolu?
2.moze teda teoreticky robit kamionistu aj clovek bez maturity?
3.ak vela jazdi moze mat aj 1500-2000 eur cisteho mesacne?
4.je to nejako vekovo ohranicene,od kolkych rokov mozes byt kamionisto
@salamandra1999 5. ved kontaktuje taketo spolocnosti v jeho okoli
a inak co viem, tak iba od 21 rokov moze byt clovek kamionista...clovek bez maturity si myslim ze kludne tiez..kamarat ma 23 je kamionista zaraba super ale nenavidi tu pracu...
@salamandra1999
1. nie netreba, iba ak nieco kde by to vizadovali ale to zaskolia.
2. samozrejme aj bez maturity
3. ja mam od 18 vodicak a nakladne som ovladal uz na vojne a nemal som 21, tych 21 sa mi zda je az ked chces na autobus. ale samozrejme mas mat kazde dva roky psychotesty plus k tomu.
5. povacsine hladaju co maju uz nejake km najazdene, alebo skusenosti, ber to tak ze tiez by si nedala kamion hockomu. Ale treeba skusat mozno sa ti podary s niekym behat samozrejme ze nie sama
1. netreba nijakú spešl školu
2. ano
3. ano (skôr tá nižšia suma)
4. myslím že odvtedy odkedy môžeš mať vodičák na kamion. ak je to tých 21 tak asi odvtedy (nie som si istá)
5. tak ako hladaš akukolvek inu pracu. popozeraš inzeraty alebo sa popýtaš vo firmách a pod. asi najprv budeš jazdiť s niekým (pojdete 2 vodiči ) a potom sám...
PS: píšem len info ktoré viem z okolia kedže pár kamionistov poznám. ak sa v niečom mýlim, nezabíjajte ma.
inak ešte dodávam, raz som videla jeden citát, že "Kamionista nie je povolanie, ale životný štýl." a dosť s tým súhlasím vzhladom na to že v rodine mám kamionistu. na to tiež proste treba mať povahu. čiže ani to nie je práca pre každého
@salamandra1999 ano tie musis mat kazde dva roky od nakladneho nielen kamion. plat neviem ja som nikdy kamionistu nerobil, vies byt cele dni na cestach od rodiny a zodpovednost je dost velka a furt po dialnici tahat max 90 to by ma nebavilo.
pas, medzinarodny vodicak, karta vodica, jazyky, starostlivost o vozidlo, pravidelne prehliadky psychologicka a zdravotna sposobilost, vodicak 21 rokov (skupiny C, CE, D1 a D1E),
24 rokov (skupiny A, D a DE).
tie testy sú nejak aj pravidelné myslím, raz za x rok / rokov neviem presne, viem o jednom čo býval na Slovensku, jazdil do Nemecka - tam mal aj zamestnávatela, 2 - 3k mal určite, ale ledva týždeň doma za celý mesiac...
najlepsie je keď sa vysereš na školu ako môj ujo,po xy rokoch mal búračku a teraz je invalid bez mat... a robí sbskara za trápny plat... nikdy nehovor nikdy matura je dačo ako wc papier ,síce sa vysereš ale nemáš si čím utrieť prdel....
si mladý?, si, tak neseď doma na riti a vyber sa do sveta na "skusy"....
tak ako som to aj ja urobil....
doma sedieť a pindať va všetko a všetkých je to najhoršie, lebo zlenivie človek a potom už ani pára koní s ním nepohne
@relieforsaddist skola je potrebna, aj ked mna nezasvetila do tajov gramatiky ktoru ani nechcem vediet ale bez nej by som nevedel kopec veci, mam dve a kazda mi toho strasne vela dala, nie kvoli robote ako to kazdy berie, ale kvoli tomu ze som pochopil niektore veci co ma zaujimali. Ja som nikdy skolu nerobil kvoli praci ale kvoli sebe a este som nepovedal posledne slovo, mozno este jednu zmaknem . Nechcem rypat ale keby tvoj ujo mal skolu taku ktora sa da viuzit tak by ani do prace chodit nemusel a z domu by zarabal aj ked zivnost v dnesnej dobe je tazke vybavit ak ma uznany invalidny alebo ciastocne invalidny.
Od januára jazdím netreba nič jedine
1 vodičák obyčajný náš medzinárodný už nepotrebuješ
2. doklad o zdravotnej a psychickej spôsobilosti
3 Kvalifikačná karta vodiča
4. digitálna karta vodiča ( do tachografu)
Potom určite jazyk keď budeš jazdiť EU hlavne angličtinu a základ aspoň nemčinu. a pár Slov je dobré vedieť aj v takom jazyku kde jazdíš lebo taký Španiel alebo Talian nemusí vedieť Anglicky a duplom nie Nemecky
Zarobiť sa dá tých 1300 1500 EUR v Slovenskej firme bez praxe.
Vek musíš mať minimálne 21 rokov. Maturitu nepotrebuješ.
a sú na Slovensku firmy ktoré berú aj bez praxe.
Kludne mi napíš do Pondelka som určite doma rád komukoľvek pomôžem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a inak co viem, tak iba od 21 rokov moze byt clovek kamionista...clovek bez maturity si myslim ze kludne tiez..kamarat ma 23 je kamionista zaraba super ale nenavidi tu pracu...
1. nie netreba, iba ak nieco kde by to vizadovali ale to zaskolia.
2. samozrejme aj bez maturity
3. ja mam od 18 vodicak a nakladne som ovladal uz na vojne a nemal som 21, tych 21 sa mi zda je az ked chces na autobus. ale samozrejme mas mat kazde dva roky psychotesty plus k tomu.
5. povacsine hladaju co maju uz nejake km najazdene, alebo skusenosti, ber to tak ze tiez by si nedala kamion hockomu. Ale treeba skusat mozno sa ti podary s niekym behat samozrejme ze nie sama
nasla som toto
4 roky stare
snad ale pomoze
(to sú v každej práci kde šoféruješ).
a sú dokonca aj silno užitočné lebo práca kamionistu je vysoko stresová a nedostatok spánku spôsobujúca.
2. ano
3. ano (skôr tá nižšia suma)
4. myslím že odvtedy odkedy môžeš mať vodičák na kamion. ak je to tých 21 tak asi odvtedy (nie som si istá)
5. tak ako hladaš akukolvek inu pracu. popozeraš inzeraty alebo sa popýtaš vo firmách a pod. asi najprv budeš jazdiť s niekým (pojdete 2 vodiči ) a potom sám...
PS: píšem len info ktoré viem z okolia kedže pár kamionistov poznám. ak sa v niečom mýlim, nezabíjajte ma.
2. Áno, aj bez ZŠ
3. Áno, aj viac
4. Neviem, ale určite to vygoogliš
5. Tak, ako si človek hľadá prácu aj v iných odboroch...
24 rokov (skupiny A, D a DE).
@10
psychotesty nie sú problém zas až taký.
a nie všetci kamionisti sú kokoti bez maturity
si mladý?, si, tak neseď doma na riti a vyber sa do sveta na "skusy"....
tak ako som to aj ja urobil....
doma sedieť a pindať va všetko a všetkých je to najhoršie, lebo zlenivie človek a potom už ani pára koní s ním nepohne
2.samozrejme
3.to by musela byť veeeľmi dobrá firma
4. 21 áno...tuším práve od 21 rokov to je
5.ako každú inú :ehm:
Od januára jazdím netreba nič jedine
1 vodičák obyčajný náš medzinárodný už nepotrebuješ
2. doklad o zdravotnej a psychickej spôsobilosti
3 Kvalifikačná karta vodiča
4. digitálna karta vodiča ( do tachografu)
Potom určite jazyk keď budeš jazdiť EU hlavne angličtinu a základ aspoň nemčinu. a pár Slov je dobré vedieť aj v takom jazyku kde jazdíš lebo taký Španiel alebo Talian nemusí vedieť Anglicky a duplom nie Nemecky
Zarobiť sa dá tých 1300 1500 EUR v Slovenskej firme bez praxe.
Vek musíš mať minimálne 21 rokov. Maturitu nepotrebuješ.
a sú na Slovensku firmy ktoré berú aj bez praxe.
Kludne mi napíš do Pondelka som určite doma rád komukoľvek pomôžem