Takze deti...moja maminka bude mat narodky a chcela by som jej upiect tortu, len ziadna ma nenapada...takze, velmi pekne vas prosim, ak niekto viete nejaku dobru tortu, ze ako sa pecie a tak, napiste prosim
no mozes kupit korpus uz hotovy (neviem aka si v peceni zdatna a potom uz len plnku a polevu (poleva klasik cokoladova) a plnka aku ma rada.´receptov na nete na plnky najdes na tisice. a uz len dozdobit my sme vzdy davali lentilky tak tam pekne vyzerali
6 kelinkov smotany 5 balickov vanilkoveho cukru a budes striedat este piskoty a nejake ovocie a na vrh to niecim polejes napises cokoladov ze maminke alebo co .. a to si váž že v takuto nocnu hodinu este myslim
@4 aaaaaaaa niekto je tu perfekcionista....tak si nieco vyber z babickinej kucharskej knihy....alebo z takej tej deckej kucharky, tam byvaju lahke recepty, daj tam v kazdom pripade menej cukru ako pisu a davaj si pozor kolko chnapiek ma recept, ktory si vybrala....nech sa ti nieco nestane prijemnu zabavu....PS:ano, milujem pecenie
ja keed us mam daco urobit urobim taky ze puding ? neviem co to je ale je to zo smotany piskoty a hodim dake ovocie tam tiez, a na vrch cokoladu ci us postruhas abo roztopis, a sem tam tie tycinky do toho tak na miesto tycinky by som jej tam zapichla sviecu
dve veľké smotany (nie na šľahanie), dva veľké jogurty (najlepšie biele - sladké), piškóty (neviem či ti bude stačiť jeden alebo dva balíčky), čerstvé ovocie (alebo kompóty), stužovač a samozrejme cukor (práškový).
Postup - základ:
Zober si stredne veľkú misku. Vylej tam smotany, jogurty, podľa chuti cukor a nakoniec keď to bude chutné a dobre vymiešané od cukru, daj si do malého pohárika stužovač a zalej to teplou vodou, nezabudni to rýchle miešať a keď bude rozpustený, tak ho pomaličky za miešania vylej do tej plnky... pekne ešte všetko nakoniec zamiešaj.
Postup - ozdobovanie:
Zober si tortovú formu, rozlož po celom dne piškóty, trošku (jemne!!) ich oblej šťavou z kompótu (ak budeš dávať kompót), daj na to trošku plnky, potom ovocie, plnka, zase piškóty, plnka, ovocie. Tak ako ti to víde, nakoniec by mala byť plnka, aby to všetko pekne zakryla. Na vrch daj ešte nejaké ovocie, poprípade nastrúhanú čokoládu a daj to na noc do chladničky.
Na ďalší deň by to malo byť stuhnuté a možeš to podávať zo šľahačkou...
mala by si ju skusiť urobiť už len preto, že ti @janulka3112 poslala tak nadherne napisaný recept. Len to napísanie je kolko roboty, tusím viac ako urobiť tú tortu. Janulka3112, vyzeras na dobru gazdinu, teraz tu bude od chlapov po tebe zhánka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ja keed us mam daco urobit urobim taky ze puding ? neviem co to je ale je to zo smotany piskoty a hodim dake ovocie tam tiez, a na vrch cokoladu ci us postruhas abo roztopis, a sem tam tie tycinky do toho tak na miesto tycinky by som jej tam zapichla sviecu
Jogurtovo - smotanová torta
Takže potrebuješ:
dve veľké smotany (nie na šľahanie), dva veľké jogurty (najlepšie biele - sladké), piškóty (neviem či ti bude stačiť jeden alebo dva balíčky), čerstvé ovocie (alebo kompóty), stužovač a samozrejme cukor (práškový).
Postup - základ:
Zober si stredne veľkú misku. Vylej tam smotany, jogurty, podľa chuti cukor a nakoniec keď to bude chutné a dobre vymiešané od cukru, daj si do malého pohárika stužovač a zalej to teplou vodou, nezabudni to rýchle miešať a keď bude rozpustený, tak ho pomaličky za miešania vylej do tej plnky... pekne ešte všetko nakoniec zamiešaj.
Postup - ozdobovanie:
Zober si tortovú formu, rozlož po celom dne piškóty, trošku (jemne!!) ich oblej šťavou z kompótu (ak budeš dávať kompót), daj na to trošku plnky, potom ovocie, plnka, zase piškóty, plnka, ovocie. Tak ako ti to víde, nakoniec by mala byť plnka, aby to všetko pekne zakryla. Na vrch daj ešte nejaké ovocie, poprípade nastrúhanú čokoládu a daj to na noc do chladničky.
Na ďalší deň by to malo byť stuhnuté a možeš to podávať zo šľahačkou...
mala by si ju skusiť urobiť už len preto, že ti @janulka3112 poslala tak nadherne napisaný recept. Len to napísanie je kolko roboty, tusím viac ako urobiť tú tortu. Janulka3112, vyzeras na dobru gazdinu, teraz tu bude od chlapov po tebe zhánka.
to je naj torta... ja ti daaaam!!!!deti deti...daj upiect a mas to!