Nie, ešte som nikdy v živote ani žiadne dieťa nedržala na rukách, proste to nie je pre mňa (ale teším sa, keď budú mať deti kamošky, lebo ich budem zásobovať krásnym oblečením a hračkami )
za prve deti mat nechcem (ani frajer cize win win) a za druhe ani deti mať vysoko pravdepodobne nemozem - cize dalsi win... (aksa to da ratat ako win, kedze radsej by som bola zdravá že jo
Ja som nad tymto vela krat uvazovala. Ale nie, svoje dieta by som nechcela. Ale chcela by som si niekedy v buducnosti (mozno az po 35-40) osvojit nejake z deckeho domova uz trosku vacsie
Nikdy som deti nejako neriešla, skôr som sa im snažila vyhnúť. Nevedela som si predstaviť, ako zvládnem tú strašnú zmenu v živote, prioritách atď.. A cítim to asi aj rovnako, len keď sa mi narodil syn, tak je svetlou výnimkou, a jediné uslintané dieťa, ktoré nemám problém popestovať
Keď nad tým tak premýšlam, tak bude asi jedináčik
Neviem, možno, neriešim to teraz. Ak stretnem niekoho s kým tie deti mat budem chcieť a bude to možné budem ich mat. Ak nie, tak nie...
Mám rada deti a myslím že aj keď by som nemala vlastne a už by mi moc tikali biologické hodiny je veľa možnosti ako sa o deti starať-vychovávateľka, učiteľka v škôlke, pestúnka alebo len vedúca v tábore...
@fakecocacolazero tiez sa pridavam k tomu ze je to super .... ako priamarny deti enchcem, ale ak budem na to zabezpecena a chyti ma tuzba sa starat nie len o zvieratka ale aj o cloveka tak tiez budem volit jednoznacne adopciu je vela deti ktore nemaju domov
ja som dlho dlho chcela deti (aspon 3 ako nasi), no potom ma to preslo a nechcela som ziadne. kratko na to som zistila, ze som tehotna a toto jedno je super, ale dalsie uz nechcem
Každý kto sem píše že nikdy tak potom časom rozum dostane. Pretože v 20 rokoch si to vie predstaviť len málokto. Tí čo su presvedčený že nie tak len odkazujem, že aky je to život ked budete mať 40, 50, 60 s kým vlastne budete. Nejde len o starobu a to ze kto sa o Vás postará, ide aj o zachovanie rodu ale hlavne niekoho kde sa obrátite a mozete sa z toho tešiť.
@kofola2000 no pekne si to napísal... len aby sa ale potom tie deti raz naozaj postarali, keď bude treba... lebo rodina ako zakl. bunka štátu na Slovensku vlastne nemá žiadnu tradíciu, o ktorej niektorí tak radi hovoria...
@salora ide o to ako si ich vychovaš ..pokial ich vyenieš von len preto aby si mal od nich pokoj a mohol sexovat so zenou tak jasne ze to nedopadne dobre.. a k tej tradíciu pomlčím pretože ak nie rodina má tradiciu tak nikto
@kofola2000 S tym sa stotoznujem Len ja mam opacny problem, odjakziva som chcela dieta a nikdy som si to nevedela predstavit inak. No teraz uz mam o 10 rokov viac nez 20 (ani nedokazem napisat to cislo a okolnosti su take, ze neviem, ci sa mi to vobec niekedy podari si ten sen splnit :/ Ale nedokazem si pripustit taku moznost, ze nie.
@kofola2000 v kritických chvilach sa prejavi charakter cloveka a nemusi to zavisiet od vychovy... cely zivot nemusi byt s vychovou problem a ked pride na lamanie chleba, deti radsej odlozia rodicov do starobinca akoby sa mali o nich postarat... zial nic neobvykle...
a pokial ide o tu "tradicnu rodinu" - narazm najma na hlasy prolife a procrist... napr. v suvislosti s adopciami deti homosex. spoluobcanmi a pod. Na SLovensku sa o nejakej tradičnej rodine resp. zachovaní tradícií a pod. fakt nedá hovoriť... to už má rodina väčšiu tradíciu medzi ciganmi nez medzi bielymi.... o tradicnej rodine mozu hovorit arabi, indovia, pre nas bohorovných belochov primitivne narody ... krajiny, kde je naozaj tradiciou viacgeneracne byvanie, ucta k starsim a vnimane ako povinnost postarať sa o svojich rodičov za kukolvek cenu, kde pojmy ako starobinec, domov dochodcov alebo LDCH ani neexistuju...
@kofola2000 Ako z biologickeho hladiska velmi dufam, ze problem nie je. Ale vo vsetkom ostatnom. No ja verim, ze ked to tak velmi chcem, tak sa to raz podari
@salora neviem kde žiješ ty ale u nas viacgeneračne domy su bežné.. a z právneho hľadiska nie je spravne adoptovať dieťa dvoma chlapmi alebo ženami... to pochopí kažý jeden ktorý apson nejako rozmýšla
@kofola2000 kde zijem? nastastie uz pomerne dlho mimo SK... a hovorime ale kazdy o niecom uplne inom... precitaj si este raz poriadne, co som napisal... ty pises o dedincanoch, co stavaju nie viac ale dvojgeneracne domy, aby tam mohli ich deti byvat, ked si zalozia rodiny a oni sa pominu... ja pisem o niecom uplne inom. A pokial ide o rozmyslanie... z právneho hladiska nie je spravne... pises blbosti - pokial ide o pravne hladisko, tak nieco je but zakonne povolene alebo nepovolene... ziadne spravne ci nespravne. A napriek tomu, ze zakon oficialne na SK nic take neumoznuje, homosexuali si deti adoptuju, ci sa to tebe alebo komukolvek inemu paci alebo nie... jednoducho sa to deje a X deti je na SLovensku vychlvavanych homosexualmi alebo bisexualmi...
@salora Tak akože netrep tu dva na tri. Na Slovensku si žiaden homo-pár nemôže decko adoptovať. Je to jednoducho nemožné. A keď hovorím o právom hľadisku tak mám namysli to, že kde končia práva jedného začinajú práva druhého. Čiže ak tvoj sused stavia dom, tak ten dom môže postaviť len na svojom pozemku a nemôže ti preraziť plot a postaviť kuchynu na tvojom pozemku a zasiahnuť do tvojho vlasnickeho práva. To isté je to aj s deťmi. Síce áno takýto pár by mohol mať právo ho adoptovať. Ale čo právo dieťaťa? Rozhodne za neho niekto iný že nebude mať matku ale dvoch homo orientovaných rodičov. Prvykrát dieťa zažije traumu v škole ked začne chápať svet a začne sa pýtať prečo nemá mamu alebo oca ako ostatní a ostatní samu mozu vysmievať až šikanovať. A po druhykrát ich začne preklínať keď uz bude pubertiak alebo vo veku dospelosti. Aj jeho právo je také aby sa rešpektovalo. A mm pocit že jeho právo je silnejšie nakolko je to dieťa a vyvíja sa. Čiže bude také v akom prostredí vyrastá.
nie, nikdy som nemal vzťah k deťom a vždy sa mi hnusila tá predstava cirkevnej "tradičnej rodiny" - keď sa povie mať deti, vždy si predstavím ten obraz a je mi z toho zle.
ďalšia vec je tá, že sa necítim byť vyspelý na takej úrovni, aby som dokázal mať zodpovednosť za niekoho 20 rokov, viesť ho, učiť, byť mu vzorom a pod.
@kofola2000 prečo poriadne nečítaš to, čo píšem?? Ak tu ale niekto trepe dve na tri, tak si to ty... predovšetkým som nenapísal nič také, že si môže homo PÁR adoptovať dieťa, napísal som, že si homosexuáli a bisexuáli na Slovensku deti adoptujú a osvojujú... a vychovávajú, ergo píšem najmä o jednotlivcoch. Hlavne preto, lebo väčšina homosexuálov de facto ani de hure o adopciu dieťaťa záujem nemá, to si zasa len z neviem akeho dovodu mysli prave tí prolajfisti a procrist..... nazvime ich kludne "fanatikmi" trpiacimi stihomamom... A asi podľa toho, čo píšeš, ani nevieš o tom, že pri adopcii dieťaťa zákon neumožňuje skúmať sex. orientáciu žiadateľa...
Čo si napísal o práve, som si prečítal veľmi pozorne a len som skonštatoval, že si to napísal zle, nejde o žiadnu ne/správnosť ale jednoducho o výjlad práva ako taký, že zákon niečo umožnuje alebo neumožňuje.
A celkom nechápem, čo sem pletieš nejakú kuchyňu alebo prerazenie plotu a vlastnícke právo... A ak dieťa zažije traumu, tak jedine kvoli iným deťom, ktorí majú jednoducho obmedzených, ťasto nenávistných a nevzdelaných rodičov. btw. poznáš nejaké takéto dieťa, ktoré vyrastá v prostredí, o akom sa bavíme? Ja ich poznám niekoľko a ver, že žiadna trauma nebola... ani v mat. škole, kedy deti ešte bývajú "nepríjemne" úprimné. A to píšem o deťoch na Slovensku, teda v krajine, kde sú ľudia najmä v tomto smere stále bigótni, zakomplexovaní, nevzdelaní a pokryteckí. A dokonca napr. o dvoch deťoch, ktoré vychováva moja bývalá kolegyň so svojou lezbickou priateľkou, ktorá je policajtka. A k tvojej poslednej vete - bude také, v akom prostredí vyrastá... akože podľa teba, ak dieťa vychováva milujúca lezbická matka samoživiteľka, tak to dieťa bude aké??? A prečo by malo rodiča/ov preklínať v puberte alebo v dospelosti???
nemám vzťah k deťom, nemám ani mladšieho súrodenca a v rodine som vždy bola tá najmladšia. čiže si neviem absolútne predstaviť mať dieťa. ale možno to raz príde, čo ja viem...
@salora Sú deti, ktoré majú rodičov, ktorí nezastávajú homosexuálov a tie deti áno. Prečo by potom nemohli mať deti vychované homosexuálmi opačný názor ?
@devanelemen kde som napisal nieco take, ze dieta homosexualov nemoze homosexualov odsudzovat? Pokojne môže, aj ked myslim, ze je to dost malo pravdepodobne, skus hadat preco...
Istým spôsobom som na takú tému ešte decko ale inak nie nechcela tuším všetci si vedia domyslieť dôvody...že celkovo kopu krát som strážila take krpce od pár mesiacov do 3 rokov a nemala by som na to nervy ani žalúdok
Určite áno... a hlavne veľa, aspoň také štyri alebo viac, keď sa nepodarí tak to nebude problém, je to len môj sen... strašne by som chcela mať veľa detí... škoda, že na to si budem musieť ešte veľa počkať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Keď nad tým tak premýšlam, tak bude asi jedináčik
Mám rada deti a myslím že aj keď by som nemala vlastne a už by mi moc tikali biologické hodiny je veľa možnosti ako sa o deti starať-vychovávateľka, učiteľka v škôlke, pestúnka alebo len vedúca v tábore...
... bojím sa však, či budem dobrá mamka.... :/
a pokial ide o tu "tradicnu rodinu" - narazm najma na hlasy prolife a procrist... napr. v suvislosti s adopciami deti homosex. spoluobcanmi a pod. Na SLovensku sa o nejakej tradičnej rodine resp. zachovaní tradícií a pod. fakt nedá hovoriť... to už má rodina väčšiu tradíciu medzi ciganmi nez medzi bielymi.... o tradicnej rodine mozu hovorit arabi, indovia, pre nas bohorovných belochov primitivne narody ... krajiny, kde je naozaj tradiciou viacgeneracne byvanie, ucta k starsim a vnimane ako povinnost postarať sa o svojich rodičov za kukolvek cenu, kde pojmy ako starobinec, domov dochodcov alebo LDCH ani neexistuju...
ďalšia vec je tá, že sa necítim byť vyspelý na takej úrovni, aby som dokázal mať zodpovednosť za niekoho 20 rokov, viesť ho, učiť, byť mu vzorom a pod.
Čo si napísal o práve, som si prečítal veľmi pozorne a len som skonštatoval, že si to napísal zle, nejde o žiadnu ne/správnosť ale jednoducho o výjlad práva ako taký, že zákon niečo umožnuje alebo neumožňuje.
A celkom nechápem, čo sem pletieš nejakú kuchyňu alebo prerazenie plotu a vlastnícke právo... A ak dieťa zažije traumu, tak jedine kvoli iným deťom, ktorí majú jednoducho obmedzených, ťasto nenávistných a nevzdelaných rodičov. btw. poznáš nejaké takéto dieťa, ktoré vyrastá v prostredí, o akom sa bavíme? Ja ich poznám niekoľko a ver, že žiadna trauma nebola... ani v mat. škole, kedy deti ešte bývajú "nepríjemne" úprimné. A to píšem o deťoch na Slovensku, teda v krajine, kde sú ľudia najmä v tomto smere stále bigótni, zakomplexovaní, nevzdelaní a pokryteckí. A dokonca napr. o dvoch deťoch, ktoré vychováva moja bývalá kolegyň so svojou lezbickou priateľkou, ktorá je policajtka. A k tvojej poslednej vete - bude také, v akom prostredí vyrastá... akože podľa teba, ak dieťa vychováva milujúca lezbická matka samoživiteľka, tak to dieťa bude aké??? A prečo by malo rodiča/ov preklínať v puberte alebo v dospelosti???