cawte...mam 13 chodim na 8-rocny gympel a strasne chcem byt bud kadernickou abo kozmetickou(ale asi skor kadernickou)...nic by na tom nebolo kebyze mi rodicia dovolia....
moj navrh:prestupit o par rokov ked budem mat prebrate deviatacke ucivo na strednu
podla mna maju pravdu..chces byt predsa hlupa kadernicka/kozmeticka?
niektori na tvojom mieste ze su na 8rocnom gympli by boli od stastia posrati a ty tu vymyslas..pekne dostuduj
pozri, ved ked si si tym ista ze to chces robit tak pockaj kym dostudujes to tvoje deviatacke ucivo a hadam dovtedy tvoji rodiia vytriezveju...
coz ale je dost mozne ze este aj tvoje zaujmy sa zmenia...kazdopadne riesit to teraz no naco
Je pekné ísť za svojím cieľom, ale rodičia majú pravdu, doštuduj. Ešte nevieš, či sa ti ten sen nezmení. Ja som mala v 13 tiež ten svoj a odvtedy som ho viackrát zmenila. xD
@pawlo suhlasim kedze proste niekto taku pracu robit musi a niekoho to bavi, radsej robit za nizsi plat kadernicku co ju ako robota velmi bavi ako podnikatela co ta vobec nebavi peniaze nie su vsetko
ja chcem tym byt uz dlho...lepsie povedane odmala....bavi ma to je to pre mna zabavne povolanie...a ktym hlupym kadernikom....nie vsetci kadernici su hlupy napr. ty co robia vlasy vselijakym znamym osobnostiam?....
rodičia by v žiadnom prípade nemali zakazovať deťom študovať čo oni chcú a brániť im v talente...blbosť...gympel je najvačšia blbosť...to by som asi radšej aj na SOU išla...opakuj im stále ako velmi chceš byť kozmetička,snáď nejsú takí sprostí aby im boli tvoje sny ukradnuté
@bress - idel en o prístup ak si v niečom dobrý je to jedno v čom tak to dotiahneš Ďaleko. Dobrý kuchári sú vo vychytených podnikoch, Dobré kaderníčky robia vlasy v Hollywoode. Minule som pozeral dokument o chlapíkovi ktorý umýval autá a bol milionár. Umýval strašne drahé a strašne vzácne autá a umýval ich tak presne a dokonale že na konci celé auto prezrel pod mikroskopom či nie sú nejaké mikrošpinky v laku No proste ide o tom keď niečo robíš dokonale - a nikto to nespraví lepšie tak to dotiahneš a je jedno či si herec alebo umývač áut
ja sa pridavam k vacsine a k tvojim rodicom, az neskor dokazes ocenit, co si sa naucila na gympli, a po nom si uz mozes kludne spravit nejaky kadernicky kurz, snad take nieco existuje, to je jedno, ale proste sa oplati dostudovat
Zlatko najlepšie bude ak si najprv dokončíš normálnu školu, z ktorej by si mohla ísť na výšku, pretože kaderníčiek je neúúrekom...A teba nebudú čakať v každom salone s otvorenou náručou...Nemusíš sa uplatniť a to je obrovské riziko..kurzov si môžeš sprawiť kolko chceš a to aj počas školy takže v tomto problém nehľadaj... Ale vzdelanie ti nič nenahradí..Weď aj s titulom môžeš strihať
osemročný gympel ti poskytne vzdelanie, vďaka ktorému budeš môcť po jeho doštudovaní ísť na prakticky hociakú školu akú si zvolíš... keď z neho odídeš, nebudeš mať maturitu, ani nič, preto by som ti poradil to nejako vydržať, prípadne si nájsť popri škole nejaký kurz...
čo konkrétne do života vhodné ju naučia na gympli? kkt maximálne, len nech dievča ide za svojim snom, načo má končiť gympel ak chce byť kaderníčka, loGIkA?
No, to je presne to keď rodičia dávajú na gympel deti, ktoré tomu ešte vôbec nechápu v štvrtej triede,že čo to ten gympel je. Ja osobne som proti osemročným gymplom a keby že nepotrebuje niektoré predmety na výšku,tak by som tam ani ja nepáchla...
podla mna by si to mala dostudovat možeš si to rozmysliet a ked nie tak si spravis kurz a kludne možeš robit kozmeticku taklže dostuduj gympel a sprav si kurz na kadernicku alebo kozmeticku a vec je hotov a no nie?
podla mna ti dobre radia, dostuduj a urob si kurz a mozes byt kadernickou. mas potom tri moznosti:
1. bude ta to bavit, a budes strihat vlasi do smrti
2. prestane ta to bavit, tak pojdes na vyskoku
3. bude ta to relativne bavit, ale budes pochybovat ze plat kadernicky ti bude stacit na cely zivot, tak budes pracovat ako kadernicka a externe studovat vysoku.
stodvacinkar - a moze si byt v 13tich ista ze chce byt naozaj cely zivot kadernickou? logicky rozmyslaj, ak sa vyuci za kadernicku bude mat naozaj obmedzeny vyber povolani. Ak dokonci gympel a urobi si kurz, tak moze by aj kadernicka ale moze pokracovat aj na VS
rodicia maju pravdu...nepovedala by som ze je to skola pre hlupych, to urcite nie ale mas 13 a to nie je vek kedy je clovek pevne rozhodnuty o tom co bude robit dostuduj gympel, budes mat kvalitne zaklady a potom sa rozhodnes co dalej. lebo keby si prestupila na nejaku tu odbornu strednu a za par mesiacov si uvedomis ze to vlastne ani robit nechces to by bola dost smola
@blahoslavena - no ono to, že ti poskytne základ pre výšku je asi dosť dobrý dôvod tam ísť @zamidari - súhlasím, ale reakcie typu @13 podľa mňa netreba komentovať
k tomu ze newim ze ece sa to zmeni....pr:moja mama chcela byt odmala ucitelkou mala strednu aj vysoku....ale na co?a ti co isli na stredne ine sa maju tzeraz lespie ako ona ...a ece...mama chcela byt odmala a aj sa hrala na nu
co mam zdedene asi aj len s tym rozdielom ze necema nehram sa na ucitelku ale kadernicku a kazdeho koho prehovorim tak mu robim uces ale najcastejsie ocovi striham vlasy
a ten gympel tak na ten som ani necela ist ale musela a skusky som sa praveze snazil nespravit a zial som ich aj tak spravila na zakladke mi bolo dobre a teraz musim ece aj dost cestovat a viac ucit co sa pomaly ani neucim a ani chodit von kvoli tomu nemozem a pomaly nikoho nepoznam v mojom veku z nasho mesta ani z okolia...proste nemam ziadnych kamosov... a fakt gympel je mi nanic lebo to neni na nic zamerane to mam jak 100 nasobnu zakladku...
@stodvacinkar - je to dobré vedieť to, aj ísť za svojim snom je super, ale zadné dvierka si myslím treba mať ,pokiaľ je to aspoň trošku možné, a v tomto prípade to možné určite je
24. svoju buducnost by som takto nezahadzoval a nezlahcoval len preto ze je "mozne" ma bude bavit kadernictvo cely zivot, lebo je tiez dost mozne ze ma to bavit nebude.
necitam komentare predomnou takze ak by som nahodou pisala nieco co je aj vyssie tak sorry... rodicia maju uplnu pravdu v tom ze na kozmeticku/kadernicku si mozes spravit kurz ja by som byt tebou uricte neprestupovala ...tak asi tak
@sabinka233 poviem ti to asi takto... väčšina rodičov si vždy myslí, že majú pravdu a snažia sa rozhodovať za deti s tým, že chcú pre ne pochopiteľne len to najlepšie... ale málokedy je to naozaj pravda... ak by chceli pre teba to najlepšie a dobre vedia, že to nie je len tvoj chvíľkový rozmar, tak by ti mali povoliť ísť si za svojim snom a za tým, čo chceš v budúcnosti robiť... ber tak...nikdy nevieš čo sa stane zajtra ani pozajtra a duplom nevieš čo sa stane o nejakých 5 rokov... takže skús sa s nimi porozprávať a povedz im, že je to tvoj vlastný život a ak sa popáliš, tak to bude len a len tvoja vec
čo sa týka gympla... jednoznačný súhlas ako s tebou tak aj s @lvanka
ak ta to bavi tak prestup sama...ja som chcel stale hrat hokej a mama ma nikdy nezapisala...a teraz ma posiela do skoly a ja jej nato fuck off...mna skola nebavi mna bavi hokej a ja studovanie mozem ojebat
to je sice pekne ze mas sny ale ber si to realne ze ako kadernicka/kozmeticka toho vela nezarobis...a nie kazdemu sa postasti zbaliut milionara...ja by som to robila tak...pekne dostuduj gympel urob si nejaku vysku...potom nejaky kozmeticky kurz a vo volnom case rob kozmeticku/kadernicku...teda ak vobec este budes mat volny cas
@1 nwm ci by sa niekto odradosti posral ze je na 8sem rocnom gymnaziu ved ked tam niekto tak velmi chce ist tak sa uci a dostane sa tam a ked nato niekto nema alebo sa mu nechce tak tam nema co robit !!!!
@pawlo nie myslela som to trochu inak..ale fajn.. myslela som to tak,ze nevidi ani co ma,ze vlastne niektori by za vzdelanie kolko dali a ze radej nech dotuduje 8rocne a potom bude moct to niekedy vyuzit aj v buducnoti inak, ak ju kadernictvo prestane bavit..chpes?
no,ak si pevne ty rozhodnuta,tak neni co riesit,a musis ich len uz presvedcit,ved je to tvoja buducnost,tvoj zivot a ide predsa o teba,o to co bude bavit teba..
doštuduj otvor kaderníctvo a strihaj na vlastnú päsť aj keď to nebudeš vedieť možno sa tovjim zákazníkom ak dáky budu,,, bude ich new hairstyle pacit
vela uspechov :_D
no vidis ja mam rovnaky problem...ako 10 rocne decko som sa dala nahuckat na gympel a trz sa tam trapim...chcela som ist na umelecku priemyslovku alebo na odevnu...a ze mam si spravit pristavbu(alebo je to nadstavba??)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
niektori na tvojom mieste ze su na 8rocnom gympli by boli od stastia posrati a ty tu vymyslas..pekne dostuduj
coz ale je dost mozne ze este aj tvoje zaujmy sa zmenia...kazdopadne riesit to teraz no naco
1. bude ta to bavit, a budes strihat vlasi do smrti
2. prestane ta to bavit, tak pojdes na vyskoku
3. bude ta to relativne bavit, ale budes pochybovat ze plat kadernicky ti bude stacit na cely zivot, tak budes pracovat ako kadernicka a externe studovat vysoku.
stodvacinkar - a moze si byt v 13tich ista ze chce byt naozaj cely zivot kadernickou? logicky rozmyslaj, ak sa vyuci za kadernicku bude mat naozaj obmedzeny vyber povolani. Ak dokonci gympel a urobi si kurz, tak moze by aj kadernicka ale moze pokracovat aj na VS
@zamidari - súhlasím, ale reakcie typu @13 podľa mňa netreba komentovať
co mam zdedene asi aj len s tym rozdielom ze necema nehram sa na ucitelku ale kadernicku a kazdeho koho prehovorim tak mu robim uces ale najcastejsie ocovi striham vlasy
a ten gympel tak na ten som ani necela ist ale musela a skusky som sa praveze snazil nespravit a zial som ich aj tak spravila na zakladke mi bolo dobre a teraz musim ece aj dost cestovat a viac ucit co sa pomaly ani neucim a ani chodit von kvoli tomu nemozem a pomaly nikoho nepoznam v mojom veku z nasho mesta ani z okolia...proste nemam ziadnych kamosov... a fakt gympel je mi nanic lebo to neni na nic zamerane to mam jak 100 nasobnu zakladku...
nie každý chce byť top menedžer..a to je dobre
a mozno rodicom este raz budes vdacna, ze ti nedovolili stade odist
čo sa týka gympla... jednoznačný súhlas ako s tebou tak aj s @lvanka
vela uspechov :_D