@nikisweet ďakujem, ja som študovala sračkovitú školu a síce prácu si v danom obore nenájdem, ale to je v dnešnej dobe problém aj v nesračkovitom odbore.. a inak hej, tiež som rozmýšľala pri výbere školy, len nie každého info baví, vieš
@thepaulie v tomto smere by som ti radila isto TUKE skôr .. jednak je to technická škola a jednak som na UPJŠ chodila, resp. ešte chodím (síce na inú fakultu) a je tam taký bordel, že proste.. nie, ani svojho nepriateľa by som tam neposlala
No a k téme, neviem ako to je na upjš, vraj tam je viac teórie, ale to som len počul. Ja študujem inf na TUKE, tak neviem, čo by si konkrétne chcel vedieť, ale tak napr. 1. a 2. semester najväčšie sito, dajme tomu, že taká tretina alebo aj viac vyletí, ale tak keď sa budeš snažiť, tak to ide v pohode.
Ja som osobne spokojný, síce sú tu niektoré predmety, ktoré sa budeš musieť učiť s odporom, ale dá sa. Škola ti môže dať veľa, ale aj nič. Je to na tebe, či to budeš flákať alebo sa snažiť..
@kakofonicka dobre tak mňa baví archeológia okrem iného, tak to mám študovať za každú cenu hej a moje deti nebudú mať čo do úst vložiť, neverím že človeka baví len jedna jediná vec, človek musí nájsť kompromis
@thepaulie bratmm na UPJS studujes na magistra, na TUKE studujes na inziniera, na zaklade toho by si sa mohol rozhodnut. UPJS je teoria teoria, vedy a podobne, ak chces po skole ist ucit chod si na UPJS. Moja volba bola a a je TUKE
k téme: na UPJŠ je strašný bordel a tá informa je vraj dosť teoretická, na TUKE máš oveľa viac možností na voliteľné predmety a pod., viac praktické úlohy a vlastne je to jedno, lebo keď sa chceš uplatniť, záleží 90% od toho ako sa tomu budeš venovať vo voľnom čase
@sapphirizing no šáák, do školy prídeš len na hodinu, ale keď si na internáte, môžeš sa ísť poflákať do optimy, lebo je to blízunko, budova, kde sa učí, nech si je kde chce
@coleshepter to je inak pravda ale zas neviem ci im prideluju len jedlikovu, lebo v ke su aj internaty na medickej napr a este na alejovej ci kde, myslim...podla mna mozno podla kapacit, neviem ci maju zmluvu, ze vsetky odbory tuke su jedlicka
@nikisweet hej, baví ma viac vecí a ani s jednou by som nemala uplatnenie.. poznám veľa ľudí, čo končia medinu, právo a dokonca aj informatiku a majú problém si nájsť prácu .. čiže neviem.. a klásť dlaždice, či vyrábať stoličky zas nie je my kind of thing.. len aby som ja s tou mojou sračkovou školou ešte nakoniec nemala lepší plati, ako ty
ako fakt som sa zasmial tak za 1. právo je samozrejmá vec, že si už absolvent nenájde prácu (právnici do mňa) za 2. rád by som videl informatika čo si má problém nájsť zamestnanie za 3. je lepšie klásť dlaždice ako ísť na sračkovitú školu no a dalsia vec, sama si napisala ze si pracu v svojom odbore nenajdes, cize to len potvrdzuje co si o srackovitych skolach myslim
@nikisweet smej sa koľko chceš, ale je to problém, ak máš určité nároky a nechceš byť otrokom .. oukej, tak ale podľa týchto parametrov je 95% škôl sračkovitých .. teraz kvôli tomu, že mám informatiku na háku sa nezabijem a nebudem robiť niečo, čo ma nebaví .. ale až raz dostanem nobelovku, tak ťa spomeniem v ďakovnej reči
@kakofonicka no pozri zo svojho okolia poznam 2 politologičky, čo robia dealerky na nejake lieky mimochodom odkial vieš, ktore školy su podla mna sračkovite a prečo si sa vlastne na začiatku ozvala ??
@nikisweet Nebudem ti opakovať to,čo som ti viackrát písala vo viacerých fórach na tvoje tvrdenia vyššie a na čo si ty ani raz nemal adekvátnu odpoveď.
Nedá mi však nepodotknúť- odkedy si na medine, nejako ti vyskočilo sebavedomie,ako je každý okolo teba na sračkovitej škole Oo . Je v poriadku, ak má človek na niečo názor a prezentuje to, ale istým spôsobom sa tváriš, akoby si bol na nejakom piedestáli. No offence, avšak maj trochu skromnosti a počkaj aspoň kým budeš minimálne niekde v tretiaku. Dovtedy mnoho ľudí vypadlo a presunulo sa na "sračkovité školy".
@amirai vôbec sa netvárim ako si napísala, chcem len aby ľudia pri výbere školy rozmýšlali, nech sa informujú, čoho je prebytok, z čoho sa v podstate z ani nedá nájsť robota a naopak s čím sa ešte dá uplatniť, nechcem aby sa ľudia hrnuli do vopred prehratého boja :/ ja sám som tu viacerým ľudom posielal materialy na prijimacky, ci uz na pravo alebo na medicinu, keby som bol taký ako hovorís tak proste kaslem na vsetkych, ja sa proste informujem ohladom takychto veci stale a chcem aby si vybrali nieco co nikdy neolutuju, aby nasli ten kompromis aby ich to aj bavilo a aby zabezpecili aj svoju rodinu a zrejme si myslis ze ked pouzijem vyraz srackovita skola, tak podla teba nejako predcenujem svoju skolu, absolutne nie, srackovita skola je pre mna taka kde ma clovek problem najst si uplatnenie alebo ak si ho najde tak nemá ani na chlieb, áno človeka to môže baviť, ale keby takychto skôl bolo menej, ludi na uradoch prace by bolo podstatne menej a este nieco aby si nemyslela ze som na nejako piedestali kazda technicka fakulta je narocnejsia ako medicina, uplne kazda preto tychto ludi obdivujem a ako som uz uviedol v komente vyssie vazim si cloveka co si vyberie nieco co ma buducnost
@nikisweet Si príliš odvážny vo vyjadreniach, neviem,či je to školou, mestom, krajinou, ale väčšina ľudí,čo poznám od druhého ročníka vyššie ma u nás už prácu a sú vo veľkej miere sebestační, nemusia sa spoliehať na príjmy rodičov.
Keď radíš ľudom napríklad okolo práva, uvádzaš nepresnosti (napríklad ohľadom toho byť koncipientom, predpokladám,že vieš,na ktorú diskusiu náražam), tvoríš okolo seba akési fluidum, že vieš, o čom rozprávaš a ľudia tvoje argumenty berú automaticky(na druhej strane, ich chyba) , no v mnohých veciach sa tie nepresnosti cyklia a robia rozdiel.
Súhlasím,že každý si má premyslieť, ktorú školu si vyberie a rozmyslieť si, v ktorom "odvetví" daného odboru si vie vyhrabať vlastnú cestu, neodvážim sa však ani odporúčať vlastný odbor a ani absolútne degradovať odbory,s ktorými osobnú skúsenosť nemám. Všetko je to na schopnostiach človeka, na tom, v čom vyniká a ako to vie využiť. Poznám aj úspešnejších politológov, než niektorých medikov.
Celkom by ma inak zaujímalo "keby takychto skôl bolo menej," ktoré školy myslíš?
No, poznám veľa ľudí z tuke, čo študujú informu, ale nejak nadšení nie sú, vraj to nenaplnilo ich očakávania a že sa tam učia ,,sračky" a skutočnej informy majú málo. Nechcem vás odhovárať, to asi príde vo vyšších ročníkoch a vybrali ste si dobre @coleshepter sú tam intráky, škola je v meste, pár zastávok od auparku, keď si na tie obchody a intráky sú aj inde, ale všetky sú zverinec ale má to perspektívu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@thepaulie v tomto smere by som ti radila isto TUKE skôr .. jednak je to technická škola a jednak som na UPJŠ chodila, resp. ešte chodím (síce na inú fakultu) a je tam taký bordel, že proste.. nie, ani svojho nepriateľa by som tam neposlala
No a k téme, neviem ako to je na upjš, vraj tam je viac teórie, ale to som len počul. Ja študujem inf na TUKE, tak neviem, čo by si konkrétne chcel vedieť, ale tak napr. 1. a 2. semester najväčšie sito, dajme tomu, že taká tretina alebo aj viac vyletí, ale tak keď sa budeš snažiť, tak to ide v pohode.
Ja som osobne spokojný, síce sú tu niektoré predmety, ktoré sa budeš musieť učiť s odporom, ale dá sa. Škola ti môže dať veľa, ale aj nič. Je to na tebe, či to budeš flákať alebo sa snažiť..
kamarat vravel, ze to na tuke informatika celkom nie je, ze vela ineho, lebo je to elektrotechnicka fakulta a blbe predmety tam mas
» goo.gl/maps/qO3Yr...
oproti optime sú intráky na Jedlíkovej, nie škola
k téme: na UPJŠ je strašný bordel a tá informa je vraj dosť teoretická, na TUKE máš oveľa viac možností na voliteľné predmety a pod., viac praktické úlohy a vlastne je to jedno, lebo keď sa chceš uplatniť, záleží 90% od toho ako sa tomu budeš venovať vo voľnom čase
@som123 sorry, keď ja som to vôbec netušila, že to je internát ale to je tým pádom ešte lepšie, že to nie je budova školy
Nedá mi však nepodotknúť- odkedy si na medine, nejako ti vyskočilo sebavedomie,ako je každý okolo teba na sračkovitej škole Oo . Je v poriadku, ak má človek na niečo názor a prezentuje to, ale istým spôsobom sa tváriš, akoby si bol na nejakom piedestáli. No offence, avšak maj trochu skromnosti a počkaj aspoň kým budeš minimálne niekde v tretiaku. Dovtedy mnoho ľudí vypadlo a presunulo sa na "sračkovité školy".
Keď radíš ľudom napríklad okolo práva, uvádzaš nepresnosti (napríklad ohľadom toho byť koncipientom, predpokladám,že vieš,na ktorú diskusiu náražam), tvoríš okolo seba akési fluidum, že vieš, o čom rozprávaš a ľudia tvoje argumenty berú automaticky(na druhej strane, ich chyba) , no v mnohých veciach sa tie nepresnosti cyklia a robia rozdiel.
Súhlasím,že každý si má premyslieť, ktorú školu si vyberie a rozmyslieť si, v ktorom "odvetví" daného odboru si vie vyhrabať vlastnú cestu, neodvážim sa však ani odporúčať vlastný odbor a ani absolútne degradovať odbory,s ktorými osobnú skúsenosť nemám. Všetko je to na schopnostiach človeka, na tom, v čom vyniká a ako to vie využiť. Poznám aj úspešnejších politológov, než niektorých medikov.
Celkom by ma inak zaujímalo "keby takychto skôl bolo menej," ktoré školy myslíš?