nemám vodičák a aj by som chcela, aj rodičia mi ponúkali, či si nechcem spraviť, že zaplatia, ale strašne sa bojím čo i len naštartovať auto od nehody čo sme mali cca pred 6 rokmi.. keby niekoho zrazím alebo čo, tak by som sa asi zbláznila tak radšej ešte nechcem, možno neskôr
ako dlho sa robi vodicak? akoze kolko je cca povinnych jazd a teorii? viem ze to zalezi aj od toho ako casto budem tie jazdy mavat ale aj tak niekto fundovany?
vodičík ešte nemám, mám za sebou len niekoľko jázd a ide mi to tak podivne
každú jazdu mám problém s niečím, s čím som predtým nemala...najskôr som permanentne preraďovala z dvojky do päťky namiesto do trojky (čo už našťastie nerobím), potom som mala problém s tým, že som chodila strašne pomaly a inštruktorka sa mohla prerthnúť s "pridáme, prídáme!" a teraz mám zas problém udržať sa v povolenej rýchlosti, to jej "šetríme vozidlo ak sa dá" mám úplne niekde, keď vchádzam na hlavnú, tak raz idem ako slimák a trhá mi volant, že "tu sa jazdí rýchlo!!!" a inokedy sa zas nestíha čudovať, že prečo do nás ten za nami nenarazil...potom ešte také drobnosti ako to, že ani neviem ako a mám zapnuté diaľkové a tak...ale najväčšie problémy mi robí hľadieť sa do zrkadiel - do toho hore sa pozerám často, aj do toho vľavo celkom dosť, ale do toho vpravo ani za nič...
mám vodičák asi 4 mesiace a viac ako 10x som nejazdila.. aj keby som chcela, nech sa do toho dostanem a dajú mi auto aj samej, ale málokedy s nimi idem niekam spolu a ak áno, tak ideme často s bráchom an jeho aute aj
mňa posadili do auta hneď v prvý deň ako som mal vodičák..je blbé ak niekto má vodičský a nechodí autom,stratí prax a pozabúda veci..je najlepšie ak hneď ako máte vodičský a máte možnosť jazdiť tak jazdiť čo najviac aby sa získala čo najlepšia prax...asi po týždni som hneď šiel na dialnice a do iných štátov a to je najlepšie na získanie praxe..jednoducho jazdiť a jazdiť..
mam vodicak asi dva roky a nejazdim moc casto (v zime vobec) . A priznavam vobec mi to nejde Bez rucnej brzdy sa neviem rozbehnut do kopca a pod. ale ja sa to raz urcite naucim, verim si
Vodičák som spravil v decembri 2010 a prvú jazdu po tom som mal až v apríli 2011..A to z BB do KE na MS v hokeji a späť, šli sme v noci a spolujazdkyňa celú cestu prespala..Ale ja som si to užíval, šoférovanie je skvelé a ešte k tomu cez noc..A každý kto sa bojí, by sa mal naučiť prekonať ten strach, pretože to za to stojí a keď človek trénuje, nie je to nič ťažké.
no, ja zatiaľ šoférujem len s tatom, lebo mama je hi(y?)sterka a boji sa mi dat auto samej... ale narozdiel od @ohavnost , mne sa s nim soferuje dobre, aj ked normalne je celkom nervak, tak nejak nema poznamky ani na mna nekrici ani nic... normalne mi vysvetli vsetko, co potrebujem
@ohavnost a tak to u nas je to asi takto s mamou (ktora mi sto metrov pred krizovatkou skoro vyplula dusu ako kricala nech preBoha brzdim ... aj ked ona nie je vodicka
jazdim dost malo a priatel sa ma snazi dokopat k tomu aby som jazdila co najviac ale ked je to pohodlnejsie nechat sa vozit ale nemam problem ist ked potrebujem aj sama...niekedy je to aj lepsie lebo clovek sa musi spolahnut len sam na seba a vtedy sa do toho lahsie dostane...ked mu do toho nikto nekeca a proste musi si poradit sam...
vodičák mám rok a pol a aktívne jazdím. (síce ako som vo Viedni pomenej, lebo nemám na čom a je výhodnejšie tuna chodiť metrom alebo inou mestskou dopravou..) ale ked' som doma, vždy si to velmi rada vynahradím
tak ak sa ti nechce otec venovať, skús presvedčiť iného člena (alebo členku) rodiny alebo kamoša, známeho ktorý vie šoférovať
Ja tak isto, dôvod je ten že od 11stich rokov až do teraz som jazdil na motorke, v aute nemám taký prehlad o situacii ako na motorke tak si na to neviem zvyknúť a za volantom niesom v takej pohode, a ani ma to nebaví tak ako motorka aj keď som autičkar .
No ja neviem je to asi individuálne ale naučil som sa dobre jazdiť po 2000+ km , Praha, Brno , Blava mám tiež prax...
inak ak sa chceš učiť najlepšie je v noci sa len tak voziť s hudbou na nejakom vraku za 300 eur a hlavne sa toho netreba báť aj keď si jednou nohou v base a druhou v zemi
Praha - naplieskal som do stĺpu
Prešov - Maďar predomnou prudko zabrzdil (v zadu mal 2 malé nepripútané deti) ...stočil som to do chodníku
alebo všeliaké škrabance po aute , skákanie na brzdu keď skočí na cestu dement ....stáva sa , hlavne no stres
mam vodicak asi 6 rok a od autoskoly som auto nesoferoval ... teraz to potrebujem chcel som si kupit automat lebo uz v autoskole mi to neslo co sa tyka spojky atd proste nemam nato vlohy a to som chlap niekedy mi to skapalo inokedy som nevedel ani aky prevodovy stupen mam zaradit a aky vlastne uz mam zaradeny v tom strese takze myslim ze moja volba jasna iba ak tak automat inak som dobry vodic len mam problem si radenim a spojkov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a z počutia, od kamarátok viem, že nie je dobré jazdiť s vlastným otcom... každá na to nadávala
idem si teraz robit a tesim sa ako skrecok v behacom koliesku a vobec mi envadi ze pri predstave ze obieham auto mi pride fyzicky zle
ja niekoho zabijem na prvej jazde uz to vidim tam budem pistat
ale tiež neviem, že keď si ten vodičák spravím, ako a čo budem šoférovať, keďže na vlastné auto nemám peniaze zatiaľ.
Naucis sa soferovat dobre jedine sama praxou (sice ako zena je mensia sanca, ze sa naucis dobre soferovat ale je )
Ono stačí sa do toho dostať, nie je to až také ťažké ako sa zdá. I keď jazdy v meste, to ešte len bude žúžo.
ako dlho sa robi vodicak? akoze kolko je cca povinnych jazd a teorii? viem ze to zalezi aj od toho ako casto budem tie jazdy mavat ale aj tak niekto fundovany?
každú jazdu mám problém s niečím, s čím som predtým nemala...najskôr som permanentne preraďovala z dvojky do päťky namiesto do trojky (čo už našťastie nerobím), potom som mala problém s tým, že som chodila strašne pomaly a inštruktorka sa mohla prerthnúť s "pridáme, prídáme!" a teraz mám zas problém udržať sa v povolenej rýchlosti, to jej "šetríme vozidlo ak sa dá" mám úplne niekde, keď vchádzam na hlavnú, tak raz idem ako slimák a trhá mi volant, že "tu sa jazdí rýchlo!!!" a inokedy sa zas nestíha čudovať, že prečo do nás ten za nami nenarazil...potom ešte také drobnosti ako to, že ani neviem ako a mám zapnuté diaľkové a tak...ale najväčšie problémy mi robí hľadieť sa do zrkadiel - do toho hore sa pozerám často, aj do toho vľavo celkom dosť, ale do toho vpravo ani za nič...
ako to tak spätne čítam, som na tom dosť zle
tak ak sa ti nechce otec venovať, skús presvedčiť iného člena (alebo členku) rodiny alebo kamoša, známeho ktorý vie šoférovať
inak ak sa chceš učiť najlepšie je v noci sa len tak voziť s hudbou na nejakom vraku za 300 eur a hlavne sa toho netreba báť aj keď si jednou nohou v base a druhou v zemi
Praha - naplieskal som do stĺpu
Prešov - Maďar predomnou prudko zabrzdil (v zadu mal 2 malé nepripútané deti) ...stočil som to do chodníku
alebo všeliaké škrabance po aute , skákanie na brzdu keď skočí na cestu dement ....stáva sa , hlavne no stres