bude sa tazko zvykat, ale v podstate mi je to jedno...ale je to lepsie, aspon budem mat lepsi prehlad o cenach aj v inych krajinach kde sa plati s eurom v porovnani s nasimi cenami
uy to neymenime,2 roky sme sa snazili plnit kriteria,takze teraz to treba len prijat.
Ano bude viac drobakov,ale co s tym narobis?
Ja euro vidim ako dobru vec,pre investorov to bude dalsie plus nasej krajiny,pojdu hore platy...nehovorim,ze to ma len plusy,ale to je na sirsiu a odbornejsiu debatu.
takze podla mna to ma viac plusov ako minusov, a preto prezeliem tie drobne v penazenke.
ja som za hlavne preto, ze si konecne posta prestane uctovat zbytocne platby. napriklad som si objednal vec z ceska a zaplatil som 300 ceskych korun + 300 Sk (neviem za co) a este k tomu si tie swine zauctovali 200 Sk zevraj za prevod z Czk na Skk...
celkom je dobré že bude jednotná mena aj ked sa hrozím preratúvania - budem musieť nosiť kalkulačku bo som fest zla v matike. A zasa velmi ťažká penaženka...
ale celkovo to vítam ako dobré rozhodnutie do buducnosti
omg ked moze nosit mince vo vreckach polka europy, tak aj my to zvladneme... akoze taky argument... XD ja by som bol ale za keby mali euro aj Cesi, lebo idem studovat do Prahy a moj problem s vymenou meny sa bohuzial po 1.1.2009 nevyriesi
boze to si zase zvykat treba ze sa neprepocitava a tak no.... som dakedy zvykla prepocitavat v zaranici ze kolko to stoji na SVK a teraz asi tez tak budem robit no... tie mince mi zrejme pojdu na nervy ale uz zrejme nic nenarobime... clovek si vraj zvykne na vsetko..
SPECNAC, pokial sa nemylim, tie poplatky ostanu, nakolko v cesku este hodne dlho nebude EURO.
Ominciach prosim tolko nebasnite, neni to az take dragicke, ved najmensia bankovka je 5 eur. To cca 150 SK. To neni az taka velka bankovka.
A ako niekto povedal, zvikajte si platit kartou. Ja hotovost minam vyhradne na kupu cigariet, a platenie v baroch a restauraciach. Vsetko ostatne platim kartou, ved na to je.
Dalej internet banking, posta je uz tiez zastarala, to co platite postovymi poukazmi, to mozte zaplatit internetom... Len kopa z vas to este asi len tazko vyuziva... NA to dojdete casom.
Slovakom sa to nepaci, ale je to len s jebnutosti slovenskeho naroda. Lebo sa im bude zdat ze maju v penazenke menej. Budu mat rovnako.... Kazdy si na euro zvykne...
Jediny problem bude v tych kurwach, co budu na tom chciet zarobit, a zarovnavat ceny tovarov smerom hore... Toho bude celkom dost, som zvedavy ako sa s tym nase urady vysporiadaju ...
- budeme mat najstabilnejsiu a najsilnejsiu menu na svete, prave teraz sa to hodi ked je USA na pokraji ekonomickej krizy a dolar pada jak kamen, a USA mieria doprdele (budeme tam chodit na dovolenku, do roka koniec viz
- menova politika bude na pleciach ECB a nie NBS (aj ked si doteraz neviedla zle) a hlavne je ze budeme omnoho viac pod dohladom EU takze zmrdi z vlady si nebudu moct dovolit tak safarit
- taktiez odstranenie kurzoveho rizika pre podnikatelov co prispeje k lepsiemu podnikaniu a tym aj viac pracovnych miest atd. (ekonomia
- kazdopadne EURO nas potiahne aj ekonomicky takze nebal by som sa nejakych vacsich neprijemnosti
Ja chem euro. Prco nie? je to vyhodne si myslim pre vsetkych. Nic tym nezmenis aj tak to bude. A je moznost mat kredit kartu ktoru mozes pouzivat na platenie samozrejme vacsich nakupov
a okrem tohu su aj penazenky .... alebo poudes pouzivat mesce kde budes mat centy a mince a v penazenke budes mat papierove bankovky.
Mam obycajny ucet v TATRABANKE, TATRA dynamik. Je to uplna pohodicka. Sice balim za balik 69 SK mecacne ale mam neobmedzeny vyber s bankomatov tatrabanky, neobmedzeny internet banking bez poplatkov, a neobmedzene platenie kartou na pumpach, v tescu a podobne.
Tj jedine transakcie co si platim su vybery s inych bankomatov, vyberi v zahranici.
Tj ja uz vyuzivam kartu aj na to, ked si kupim v tescu par rozkov a trocha salatu. Sice ma to vyjde len nejakych 30 korun, ale naco platit hotovostou, je to pohodlnejsie, ziadne vadavky...
Suhlasim s Itom, Majlosom atd Treba platit kartou i ked si treba zvyknut, ze netreba rozhodzovat lebo tie prachy z uctu niekedy velmi rychlo zmiznu:/ (preto mam v penazenke nejaku tu rezervu a preventivne si sem tam ceknem ci uz cez internetbanking alebo automat ze kolko vlastne na tom ucte este mam.
Mne sa hlavne páčia naše bankovky a mince- s našimi ľudkami atď. Nič v zlom k Bratislave, ale mne sa nepáči, že chcú ten otrasný ,,hrad,, streliť na euráče. Prichádzame tak o naše jedinečné symboly a zjednocovanie Európy- hlúposť, ide len o prachy. Keby chceli zjednotiť Európu, tak by museli mať štáty medzi sebou čisto, nie aby sa navzájom neznášali( my a Maďari, Srbi - Chorváti, Srbi- Kosovo,.....).
Uznávam plusy Eura, ale to neznamená, že sa mi páči.............ani tie drobáky nie sú bohviečo
Chavez, este mali poznatok, moc nepoznam sluby inych bank, ale kazdy v Tatrabanke ma bezplatne sms. Tj vzdy ked sa urobi pohyb na ucte, ci hotovost pribudne alebo ubudne, pride mi o tom smska. Tj vzdy viem kolko som dostal alebo vybral, a kolko mi na ucte ostava.... Takze kontrolovat nemusim
my proti tomu neurobime nic, ani keby sme chceli...
ale zvyknut si na novu menu neje problem. Ked som si dokazal zvyknut na libry a ceny v Anglicku behom jedneho tyzdna, tak nevidim dovod na paniku tu. A ze budeme mat vela drobnakov? No a co?! Casom sa to mozno zmeni.
vadia mi akurat tie drobne, nerad som ked mam vela drobnych...ale zavedenie eura je inac podla mna celkom dobra vec, hlavne ked sme uz v EU, podla mna je fajn, ze postupne bude v celej Europe jedna mena...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Takže si aj častejšie budeme musieť kupovať nové peňaženky.
2, som za
3, mince ma netrapia, zacnem platit viac kartou
4, ziadny problem s vymenou, prehladnejsi trh
Ano bude viac drobakov,ale co s tym narobis?
Ja euro vidim ako dobru vec,pre investorov to bude dalsie plus nasej krajiny,pojdu hore platy...nehovorim,ze to ma len plusy,ale to je na sirsiu a odbornejsiu debatu.
takze podla mna to ma viac plusov ako minusov, a preto prezeliem tie drobne v penazenke.
A to už by bol iný luxus nosiť v peňaženke aj nejakú tú bankovku...vôbec si to neviem /a nechcem/ predstaviť..
ale celkovo to vítam ako dobré rozhodnutie do buducnosti
robia z toho vedu....a možno to aj veda je
Ominciach prosim tolko nebasnite, neni to az take dragicke, ved najmensia bankovka je 5 eur. To cca 150 SK. To neni az taka velka bankovka.
A ako niekto povedal, zvikajte si platit kartou. Ja hotovost minam vyhradne na kupu cigariet, a platenie v baroch a restauraciach. Vsetko ostatne platim kartou, ved na to je.
Dalej internet banking, posta je uz tiez zastarala, to co platite postovymi poukazmi, to mozte zaplatit internetom... Len kopa z vas to este asi len tazko vyuziva... NA to dojdete casom.
Slovakom sa to nepaci, ale je to len s jebnutosti slovenskeho naroda. Lebo sa im bude zdat ze maju v penazenke menej. Budu mat rovnako.... Kazdy si na euro zvykne...
Jediny problem bude v tych kurwach, co budu na tom chciet zarobit, a zarovnavat ceny tovarov smerom hore... Toho bude celkom dost, som zvedavy ako sa s tym nase urady vysporiadaju ...
- budeme mat najstabilnejsiu a najsilnejsiu menu na svete, prave teraz sa to hodi ked je USA na pokraji ekonomickej krizy a dolar pada jak kamen, a USA mieria doprdele (budeme tam chodit na dovolenku, do roka koniec viz
- menova politika bude na pleciach ECB a nie NBS (aj ked si doteraz neviedla zle) a hlavne je ze budeme omnoho viac pod dohladom EU takze zmrdi z vlady si nebudu moct dovolit tak safarit
- taktiez odstranenie kurzoveho rizika pre podnikatelov co prispeje k lepsiemu podnikaniu a tym aj viac pracovnych miest atd. (ekonomia
- kazdopadne EURO nas potiahne aj ekonomicky takze nebal by som sa nejakych vacsich neprijemnosti
a okrem tohu su aj penazenky .... alebo poudes pouzivat mesce kde budes mat centy a mince a v penazenke budes mat papierove bankovky.
Mam obycajny ucet v TATRABANKE, TATRA dynamik. Je to uplna pohodicka. Sice balim za balik 69 SK mecacne ale mam neobmedzeny vyber s bankomatov tatrabanky, neobmedzeny internet banking bez poplatkov, a neobmedzene platenie kartou na pumpach, v tescu a podobne.
Tj jedine transakcie co si platim su vybery s inych bankomatov, vyberi v zahranici.
Tj ja uz vyuzivam kartu aj na to, ked si kupim v tescu par rozkov a trocha salatu. Sice ma to vyjde len nejakych 30 korun, ale naco platit hotovostou, je to pohodlnejsie, ziadne vadavky...
Uznávam plusy Eura, ale to neznamená, že sa mi páči.............ani tie drobáky nie sú bohviečo
ale zvyknut si na novu menu neje problem. Ked som si dokazal zvyknut na libry a ceny v Anglicku behom jedneho tyzdna, tak nevidim dovod na paniku tu. A ze budeme mat vela drobnakov? No a co?! Casom sa to mozno zmeni.