Ludia, nemohli by ste mi prosim vas pomoct vypocitat toto? Prosiiim.
Mate 100 cm3 roztoku H2SO4 s koncentraciou latkoveho mnozstva 0,50 mol/dm3. Jeho hustota je 1,03 g/cm3. Vypocitajte, aky je hmotnostny zlomok kyseliny sirovej v roztoku.
ked sa nad tym logicky zamyslis tak ti staci hmotnostnu koncentraciu kyseliny v roztoku predelit hustotou roztoku, a mas rovno hmotnostny zlomok. objem ani nepotrebujes vediet...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ved to prave, my sme sa to teraz ud doucili, vedela som to, vsetko bolo ok, ale s tymto podrbcanym onym si neviem rady!! to nejdeee!
molekulovu? nie nahodou molarnu? lebo molekulovu neviem ci sme sa ucili...
@trapis
bola by som velice vdacna ^_^
z hustoty a V urči m roztoku
z m kyseliny a m roztoku urči w.
fuj chémia.. (blee) ešte 2 roky ju trpieť
super.. a prave v tomto sa vzdy zamotam.. viem, som blba a co..
Takze ked nas tolko mudrosti v sebe, nechcelo by sa ti to vypocitat, prosiiiiim? ^_^
@smartboy
okay presne moja rec...ale nemozem povedat fuj chemia, az taka hrozna nie je..
100 cm3 je ak sa nemýlim 0,1 dm3, c je 0,5 z toho n je 0,05 mol.
M je 98 ak sa nemýlim, z toho m je 4,9 gramu.
Hustota 1,03, objem 100, to je hmotnosť 103 gramov ak sa nemýlim.
Z toho vyplýva že je to 4,7 % roztok, čo je podozrivo málo a šípim chybu. Ale postup by mal byť ok
0,0005 mol/cm3*98g/mol=0,0049 g/cm3 (hmot. koc)
0,0049/1,03=0,00475
okeej, budem ta milovat do konca zivota
a dakujeeeem ^_^
@atrpabelladona
asi, to uz neviem a dakujem aj tebe
@shit
jasne, to mate stastie
@zamidari
lenze co sa tyka chemie, tak ja takmer ziadnu logiku nemam
absolutne netusim snad je to ale dobre..
ale toto bola skor matika uz to neboli jablcka v debnicke ale kyselina v roztoku
isteze, lenze ja som strasne lava, co sa tyka matiky, fyziky, chemie.... takze nech je to cokol ek, aj tak mi to nist nehovori..
a dakujem teda