Chemická starostlivosť o kožené topánky poznáte niečo dobé ?:)
Mám dosť drahé boty a povedali mi že si mám zabezpečiť nejaký sprej na topánky kožené pre ochranu, odolný voči vode alebo aj prachu a pod. Nejaká starostlivosť aby sa koža nezničila rýchlo nekupujete si niečo také? alebo niečo overené ak poznáte tak za ta
@poke no z bati mám aj tie boty takže asi sa tam ešte raz vrátim
Načo to všetko pomáha? ochráni to pred vlhkosťou prachom popraskaním atd nevieš? lebo nemám skúsenosť načo to je vôbec dobré a či to je potrebne vôbec.
na ochranu voci prachu je napriklad krabica, na cistenie staci kefa alebo mokra handra. krem na topanky chrani pred vodou a solou, ale necakaj ze z nich spravy gumaky.
@drobec186 ja som tým postriekal látku, lial som na to vodu, med, a vždy to úspešne bez akéhokoľvek náznaku stieklo preč, u ostatných sa mi miestami špina zachytávala, preto to pokladám za asi najlepší impreknačný sprej aký sme kedy doma mali
dobrá téma, záleží od druhu kože podľa mňa a ak chceš niečo naozaj kvalitné možno by som pozrel impregnačné spreje alebo krémy, vosky a tak ďalej z nejakej outdoorovej predajne (s topánkami na hory) ale ja to beriem podľa mojich na hory.
stal asi 8 eur. je dobry. ten co mam ja, je classic, cize bez nejakeho filtra, na kazdy typ kozenych topanok. je to nemecka firma s dlhorocnou tradiciou, ktora sa specializuje na vyrobky, na ochranu a udrziavanie kozenych topanok.
inac, to co vravi @13 nie je tak celkom pravda. sprej ti vytvori na topanke nepremokavy filter, cez ktory neprejde vlhkost do koze. vzdy mi ostavaju kvapocky vody a vlhkost na topanke. ale musis ho aplikovat pravidelne, aby to zabralo. samozrejme, ak si v takom prostredi dlhsie, topanku je najlepsie nechat den-2 tak a nepouzivat ju, aby si kozu nezatazovala viac.
vosk na topanky sa nenanasa kefou, ako ti radi @9 ale najprv suchou handrickou, ktoru si uviazes okolo ukazovaka a prostrednika, potom si handru trocha navlhcis a pridavas trocha vody, trocha kremu (pomer a ako casto je individualne ale zvykne sa 2:1 voda krem). a jemne sa lesti, aby sa vosk dostal do struktury koze ale zaroven, aby topanka nebola prilis vlhka/sucha.
ten pomer by som radsej nepouzil a skor tak, ze handricku raz namocis jemne do kremu a potom jemnulinko 2x do vody. a kruzivym pohybom vnasas na povrch topanky
a posledny prispevok myslim, ze co sa tyka damskych topanok, uplne staci, ak budes pouzivat impregnacny sprej. hento co som hore pisal je to, ako postupovat pri handmade kozenych panskych topankach, pretoze tie potrebuju vylestit a osetrit voskom.
@trdelniiiq no ten obrázok čo si pridal som hľadala na nete a som nan aj natrafila dobre je na tom cenovo aj poštovným a odporučil mi ho aj predajca takže budem objednávať, no hádam je to dobré ... takže nastriekam 7 eurový sprej ponosím den a potom na dva dni odložím ? a potom zase sprejujem ešte to musím premyslieť s tým používaním spreja ...
vosk ? myslím že vosk a sprej je mi na nič sprej uplne stačí akurát tak si kúpim neskôr asi nejaký balzam z kamenného obchodu pre nejaké príležitostné ošetrenie aspon tak to plánujem a potom si sem prídem prečítať tvoj recept :3 ... no a a už som sa dostala k poslednému tvojmu príspevku a napísal si to čo ja číže vosk zatial odkladám chcem len tie čižmy šetriť a chrániť pred ich zničením , a inak tam hore si mi chcel tým nosením povedať že ich nemám nosiť pravidelne, ale len raz za čas? ..
@drobec186 tie veci si velmi nevsimaj ja som skor upravil to, co vravel matheusko, pretoze hento co vymenoval bolo chybne a platilo skor na panske topanky. Chcel by som vidiet, ako kefou nanasa a nici kozu na topanke.
Ak mas tie cizmy jedny, nebudes ich predsa nechavat doma, ak nemas v com chodit von frajerka si tiez len nastrieka, ponosi tyzden-dva a potom zas osetri a zas nosi tyzden-dva. Ona ma ale dva pary, takze to strieda. Tam ide len o to, ze ak ti navlhnu, sprej mozes pouzit az ked budu suche, cize cez tyzden nos a potom cez vikend napriklad nastriekaj.
Najlepsie je, ak by si mala aspon 2-3 pary, ale az taki bohati zas nie sme, aby si clovek nechaval topanky susit a na dalsi den bral dalsie, takze ich nos kolko chces ale nezabudni ich pravidelne osetrovat.
@drobec186 je ale dolezite, aby to bol sprej bez nejakeho filtra. To hore je dobre, pretoze je na kazdy typ kozenej obuvy, nezanechava filter a dobre chrani.
@trdelniiiq ahaaa, ale ak budem cez týžden nosiť musím počítať s tým že musím ich cez týžden aj vysušiť a potom striekať ... ja len občas tie čižmy su dosť štýlové a momentálne sa nosia čiže nebudem to prehánať ... Dakujem za info ... no ja mám aj 5 párov v pivnici ale nie kožené toto je jedny také drahé . Takže toto bude na nejaký čas inak mam na sezonu obyčajné čížmy zimne + sneh.. takže nudza nebude aj tak toto je skor na studenu jar ako na zimu so snehom ... pravidelne ošetrovať je teda každý týžden to mi ptríde dosť náročne, lebo, kupiš si drahé bioty + nejaké ošetrovanie niečo stojí aj sa sprej mína a robiť to napr.každý víkend neviem mohlo by to aj viac vydržať, ale zase ked neni mokro tak vlastne aj vydrží ... mne odporučil predajca tento » uveselejboty.sk/mastene-voskova...
@drobec186 ono, ak je take pocasie ako teraz, ze bud pada dazd alebo je sneh, dava to kozi dost zabrat. Hlavne ked je mraz alebo posolene chodniky, ktore kozi tiez nerobia 2x dobre. Preto sa treba o to starat dokladnejsie, ak chces, aby ti topanka vydrzala viacero zim. Par tyzdnov napriklad bolo uplne sucho, mozno 2-3x za tyzden napadal dazd, tak to som neriesil. Nastriekal som a tri tyzdne nechal tak. Akurat ze po dazdivom pocasi som to nechal na vyse 24 hodin doma a nebral to von. Taktiez ked nahodou budes chciet susit topanku, je lepsie vlhko zotriet handrickou, nechat to odstat ale nedavat k radiatoru, pretoze by sa struktura poskodila/praskla atd.
Tak, moze byt aj tento ja pouzivam ten hore, pretoze sa mi osvedcil.
@trdelniiiq tak stačí ked aplikujem, a potom nosím v takom normálnom bežnom chladnejšom počasí, ale ked udrú tie mrazy viac tak asi ich vymením a obujem iné asi .. tak nejak? bože nemala som do toho ísť to je ako učiť sa matiku pre mna ... a akurát pozerám aj som zabudla že mi v skrini stoja tiež mega drahé trekové topánky aj o tie sa mám starať ? lebo je k ním letáčik podobný ako j tý čižmám to by som vlastne mohla používať aj ten calonii sprej lenže na letáčiku k trekovým píšu že typ; Vodeodolná membrána: HYDROTEX,SYMPATEX, atd...a kedže oni sú ten typ HYDROTEX a k k tomu je popis, že používajte prípravky vhodné na ošetrovanie membrán a viem ja či je ten sprej na membrány ked ani neviem čo je membrána? .
@trdelniiiq ale, vyriešila som to, načo chudatká zatažovať trápiť v mrazoch daždoch a snehu na takéto počasie sa ich noseniu budem vyhýbať aj tak pohľad na ne mi jasné hovorí jarné a jesenné boty do chladnejšieho počasia ale ked už tak výnimočne ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ktorý ti mali už s tými topánkami ponúknuť
tento mam ja a som spokojny
» www.lepremier.cz/kondicioner-na-...
aby sa ľahšie rozčesávala?
aspoň z tých, s ktorými som sa stretol
poketrdelniiiq čo ťa stál?, a vidíš že by bol dobrí alebo pomohol ? neni to šmejd..?..
@poke kdeeee asi to kúpil ? čo to stojí, ?
@matheusko to je na čistenie ? ja chcem len sprej na ochranu, voči vode prachu, atd...
a stojí to okolo piatich eur tuším
Načo to všetko pomáha? ochráni to pred vlhkosťou prachom popraskaním atd nevieš? lebo nemám skúsenosť načo to je vôbec dobré a či to je potrebne vôbec.
a neviem skús sa poradiť rovno tam
@poke nooo tak ak nebudem mať kedy do baťu ísť už mám niečo na nete nájdené kedže poštovné je len 2,50€ tak som celkom zaujatá a dakujem za info
stal asi 8 eur. je dobry. ten co mam ja, je classic, cize bez nejakeho filtra, na kazdy typ kozenych topanok. je to nemecka firma s dlhorocnou tradiciou, ktora sa specializuje na vyrobky, na ochranu a udrziavanie kozenych topanok.
vosk na topanky sa nenanasa kefou, ako ti radi @9 ale najprv suchou handrickou, ktoru si uviazes okolo ukazovaka a prostrednika, potom si handru trocha navlhcis a pridavas trocha vody, trocha kremu (pomer a ako casto je individualne ale zvykne sa 2:1 voda krem). a jemne sa lesti, aby sa vosk dostal do struktury koze ale zaroven, aby topanka nebola prilis vlhka/sucha.
vosk ? myslím že vosk a sprej je mi na nič sprej uplne stačí akurát tak si kúpim neskôr asi nejaký balzam z kamenného obchodu pre nejaké príležitostné ošetrenie aspon tak to plánujem a potom si sem prídem prečítať tvoj recept :3 ... no a a už som sa dostala k poslednému tvojmu príspevku a napísal si to čo ja číže vosk zatial odkladám chcem len tie čižmy šetriť a chrániť pred ich zničením , a inak tam hore si mi chcel tým nosením povedať že ich nemám nosiť pravidelne, ale len raz za čas? ..
Ak mas tie cizmy jedny, nebudes ich predsa nechavat doma, ak nemas v com chodit von frajerka si tiez len nastrieka, ponosi tyzden-dva a potom zas osetri a zas nosi tyzden-dva. Ona ma ale dva pary, takze to strieda. Tam ide len o to, ze ak ti navlhnu, sprej mozes pouzit az ked budu suche, cize cez tyzden nos a potom cez vikend napriklad nastriekaj.
Najlepsie je, ak by si mala aspon 2-3 pary, ale az taki bohati zas nie sme, aby si clovek nechaval topanky susit a na dalsi den bral dalsie, takze ich nos kolko chces ale nezabudni ich pravidelne osetrovat.
Tak, moze byt aj tento ja pouzivam ten hore, pretoze sa mi osvedcil.