Ahojte! Čaká ma /o týždeň/ prvá súvislá pedagogická prax /teda iba 12 hodín, ale aj to je dosť na začiatok/. Budem učiť - angličtinu a slovenčinu - prevažne šiestakov, ôsmakov a po jednej hodine zrejme aj siedmakov a deviatakov.
Fúha. 6-9 ročník ZŠ, myslím že horšie si to ani nemohla dostať. Vtedy tým deťom najviac... hmm ako to slušne povedať... preskakuje? Učiteľ by ich možno vedel spratať do kože, ale keďže si dievča, tak neviem neviem. Snáď to prežiješ vo zdraví : )
hlavne nebuď príliš prísna a snaž sa k nim byť priateľská
alebo keď s nimi budeš mať prvú hodinu tak sama uvidíš akí sú a poprípade sa ich sama môžeš na tej prvej hodine spýtať, že čo by ich zaujímalo, čo by chceli aby si im priniesla a tak
V tom veku som aj ja a nemyslím, že to s nami je až tak zlé . Ale zase ako pri ktorom učiteľovi. Pred niektorými učiteľmi máme všetci rešpekt tak povediac od začiatku, ale pred niektorými.. uff.. A čo mňa teda zaujíma? Hm.. šport... Ak by som vedela, že napríklad ak budeme celý týždeň ako tak normálni pôjdeme si zahrať v piatok volley alebo niečo budem ako anjelik To som síce aj tak ale .. A čo počúvam.. myslím, že v každej triede bude žiak, ktorému sa pesnička bude páčiť. Niekto nedá dopustiť na slovenskú hudbu (napríklad ja), ale zase niektorí slovenskú hudbu neznášajú už len zo zásady. Niekto fičí na odrhovačkách z rádia typu Gaga, iný zas na neznámych spevákov, ktorí nie sú opočúvaní. Ak by si natrafila na rap, ktorý by bol vhodný do školy tak by mal podľa mňa úspech. Aj keď neviem, či bez vulgarizmov to niekoho bude zaujímať ... takže asi tak A takto raz u nás tiež praxovala taká jedna na matike. ž len to mi bolo "proti srsti", že matiku ktorú moc v láske nemám mi ide vysvetľovať nejaká, čo vôbec nevie čo som zač. A chcela si vybudovať rešpekt... lenže myslím si, že ak nemáš prirodzenú autoritu (ktorú nemusíš nejako prejavovať) nepomôže nič. Ani priateľský ani naopak tvrdý prístup.
ak by do tohto "biznisu" nikto nešiel, logicky by nemal kto učiť, resp. tí, čo by učili by neboli kvalifikovaní... ale to ti nevysvetlím, ak učiteľstvo pokladáš za podradný biznis.....
Ďakujem vám za názory a podnety skôr som myslela - čo ich zaujíma - chalani - väčšinou šport, a baby - speváčky / herečky??? Keď som učila piatakov - chalani - hokej, futbal poväčšine a dievčatá zas Hannah Montana a speváčky... platí to cca takto aj vo vyšších ročníkoch???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
alebo: "Thaaq, kto so mnou Pokeca po Anglicqi?"
alebo keď s nimi budeš mať prvú hodinu tak sama uvidíš akí sú a poprípade sa ich sama môžeš na tej prvej hodine spýtať, že čo by ich zaujímalo, čo by chceli aby si im priniesla a tak
Ďakujem vám za názory a podnety skôr som myslela - čo ich zaujíma - chalani - väčšinou šport, a baby - speváčky / herečky??? Keď som učila piatakov - chalani - hokej, futbal poväčšine a dievčatá zas Hannah Montana a speváčky... platí to cca takto aj vo vyšších ročníkoch???