mily bratislavcania, urcite poznate trnavske myto a jebnutych chodcov ktory riskuju zivot prechdzanim cez cestu medzi zastavkou elektricky a trznicou. v nedelnajsej rubrike "ako to nespackat" na jojke by sa mala objavit moja otazka: co mi hrozi ak na dano
No, ak niekoho zrazíš, môže ti hroziť basa. Minimálne vytriasačky a určite ti odoberú vodičák. Na vine je totiž vodič vždy. Má jazdiť tak, aby dokázal vždy včas zabrzdiť, resp. vyhnúť sa dopravnej nehode.
Bude to klasifikovane ako dopravna nehoda. Ak chodca nezabijes, tak mas to mas ako ublizenie z nedbanlivosti, mas tam nejako odobrate VP na 1 az 5 rokov a odnatie slobody od 1 roka vyssie. Ak chodec umrie, tak sa trestne sadzby zvysuju. Tusim az do 8 rokov odnatia slobody, ale vsetko zalezi od toho, ako sa cela nehoda udeje. Ale kazdopadne budes vinnikom ty-vodic. "Vodic ma prisposobit jazdu stavu, povahe vozovky a poveternostnym podmienkam" Vodic ma ist takou rychlostou a stylom jazdy, ako dokaze odhadnut udalosti" toto si uz presne nepamatam..ale takto to nejako je. tolko citacia zo zakona.
Inac nechapem, naco si robil autoskolu, ked toto nevies....
veru tak..môže to byť aj neviem aký chodec-samovrah, raz keď ho zrazíš tak si vinný. Blbosť ale je to tak. Nebude to vražda ale "iba" zabitie. A za to sú sadzby natvrdo..teda ak nie si celebrita..
Ked ma chodec moznost prejst cez cestu podchodom (neviem ci este funguje, alebo nie) alebo po prechode pre chodcov, a nevyuzije tuto moznost, tak (aj ked bude na vine vodic) to je pre vodica urcite velmi polahcujuca okolnost...
v meste je zbytocne jazdit rychlo...ja chodim max. do tych 60km/H...skus si pri 50km/h sliapnut maximalne na brzdu ,ze co to spravi...ak mas nove auto v dobrom tech. stave tak zabrzdis okamzite a aj ked mozno trochu buchnes do chodca nemal by si ho zabit...vo vyhlaske sa pise ,ze mas mat zvysenu pozornost pri prejazde takymi to miestami a pokial to dodrzis a dodrzis aj rychlost nikoho nezabijes.
pokuty a to ci si alebo nie si navine o tom rozhoduje to ,ze koho mas za sebou aku vplyvnu osobu. bohuzial je to tak...
neviem a radsej to nechcem vediet, ale ak by som niekoho jebol s tym, ze mi vbehol do cesty tak mu este jebnem momentakom co v kufri nosim, nech mu neni luto.
treba chodit bez SPZ alebo si to nejako vytunit, aby sa dali skryvat(na ebay sa to da kupit). cize zdrhnut a rychlo owapkovat auto
diky ludia...@pershing363 viem to vsetko este z autoskoly a viem ako jazdit, niesom cestny pirat, no uz par razy nechybalo vela aby som kokotkov sejmul. a ten chodec tam tiez porusuje predpisy! @picasso ale tam to miesto nieje vyznacene ako mieto nastupovanie a vystupovanie. ak nie si z ba tak si to predstav takto: 2 jadzne pruhy po pravej strane klasicka zastavka autobusu s vlastnym pruhom a po lavej strane zabradlie cerveno biele a tam kde zabradlie konci, este k tomu sa tie 2 jazd.pruhy davaju do miernej zakruty a nieje tam prechod pre chdcov tak tam prebiehaju! a najviac ma seru dochodci ktorych v mhd musis pustit si sadnut lebo ledva ziju ale jebe sa ti do tej cesty! mna to sere!!!
no ináč toto je dosť veľký hnus.. nenávidím neohladuplných vodičov ale ešte viac nenávidím takýchto chodcov.. minule som čakal u nás na nivách pri autobusovej stanici a takto tam prebehol natvrdo cez cestu starý dedo, spôsobil reťazovku... a nič odkráčal si ďalej.. keby ho zabili a za volantom by bola vystrašená tehotná mamička chcel by som vidieť ako by chúďa dopadla, kvoli nejakému mamrdovi..
Dobry klakson a ramusit, vzdy ked ides okolo, nech ich mlati o zem. V prevaznej miere sa tade prechadzaju dochodcovia. Ale takych miest mas v Bratislave plno.
Viem ako to tam vyzera, ale dnes je to tak, ze nech sa akolkolvek snazis, vzdy ked sa stane nehoda, policajt povie, ze si mal tomu zabranit, ratat s tym, prisposobit jazdu okolnostiam. Vo vyhlaske je aj pisane ze vodic ma jazdit takou rychlostou aby mohol vcas zabrzdit ak sa na ceste vyskytne prekazka
Ak úšastník cestnej premávky spôsobí nehodu motorovým vozidlom a zrazí ným chodca, zákon ukladá sadzbu, za akých podmiemok je vodič oslobodený od viny a to:
Ak vodiš zrazí chodca na predode čiže mieste určeneho pre chodcov, dopustil sa priestupku s tretstom odňatia slobody na 1.2 roky (výška trestu závysí od škody a zranení.
Avšak, ak vodič, zrazí chodza, ktorý sa pohybuje mimo určený chodník, prechod, trasu, pohybuje sa na vozovke, a je zrazený vodičom. V tom prípade, je na vine chodec s pokutovou sadzbou.
Ak úšastník cestnej premávky spôsobí nehodu motorovým vozidlom a zrazí ným chodca, zákon ukladá sadzbu, za akých podmiemok je vodič oslobodený od viny a to:
Ak vodič zrazí chodca na predode čiže mieste určeneho pre chodcov, dopustil sa priestupku s tretstom odňatia slobody na 1.2 roky (výška trestu závysí od škody a zranení.
Avšak, ak vodič, zrazí chodza, ktorý sa pohybuje mimo určený chodník, prechod, trasu, pohybuje sa na vozovke, a je zrazený vodičom. V tom prípade, je na vine chodec s pokutovou sadzbou.
Samovrahovia, ja vzdy prezieravo zapnem stierace a trubim. Najlepsi su ti co si nejako nuvedomuju, ze nejsu na prechode a neracia ani pridat do kroku. A este sa divne obzeraju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Inac nechapem, naco si robil autoskolu, ked toto nevies....
pokuty a to ci si alebo nie si navine o tom rozhoduje to ,ze koho mas za sebou aku vplyvnu osobu. bohuzial je to tak...
treba chodit bez SPZ alebo si to nejako vytunit, aby sa dali skryvat(na ebay sa to da kupit). cize zdrhnut a rychlo owapkovat auto
i ked teda musim sa priznat ze par krat som tade presla aj ja
Ale s babkami, ktorým tá dvojprúdová cesta trvá pol minúty a just tadiaľ chcú prejsť je to celkom sranda, to fakt nezávidím
Ak vodiš zrazí chodca na predode čiže mieste určeneho pre chodcov, dopustil sa priestupku s tretstom odňatia slobody na 1.2 roky (výška trestu závysí od škody a zranení.
Ak vodič zrazí chodca na predode čiže mieste určeneho pre chodcov, dopustil sa priestupku s tretstom odňatia slobody na 1.2 roky (výška trestu závysí od škody a zranení.