Ahojte, potrebujem počuť vašu radu a názor mám 16 a moja mamka ma nechce púšťať dlho von max do tej pol 9! a cez týždeň skoro vôbec ako jej mám povedať že už nemám 10 a dám na seba pozor ja chápem že sa o mňa bojí ale je to už moc! Strašne by som chcela
preboha. tak jej povedz zaradom že kde budeš s kým budeš presne kedy sa vrátiš.. všetko a ... hlavne jej neklam .. a tak.. nepi nejeb a nerob blbosti...zábava neni len o tom .......a postupne si u nej buduj dôveru a bude to dobre a o rok ťa pustí už úplne v pohode všade
tvoja mamka sa o teba bojí, ale je to čudné, lebo keď som mala 12, dobre, o osmej som musela byť doma, ale teraz aj keď som vnku do rána, tak nikto nezájem
alebo sa ešt s ňou skús nejako dohodnúť, že by si jej volala alebo písala, že si v poriadku a tak ja som sa mojou raz tak dohodla, tuším pred dvoma alebo troma rokmi, keď som chcela byť dlhšie vonku, tak som jej zavolala alebo napísala v nejaký dohodnutý čas, že som okej a pomohlo to..
@vikinka888 Skus ju chapat. Proste si jej dieta. Vy deti bechapete co je to pre rodica ked si uvedomia,ze s dievcatka co nosilo plienky cas tal rychlo ubehol a je s nej velka slecna. Pre rodicov budes vecne dieta aj ked budes mat svoju rodinu a deti. Nepusta ta dlho boji sa predsa to je normalne ona mi nezvladla keby sa nieco tebe stane. Ak ta nepusti tak to respektuj a nerob sceny. A skus sa snou normalne pozhovarat a uvidis co ti povie
ked si pomyslím že moje rovesníčky, kamarátky alebo spolužiačky môžu byť vonku dlhšie v tedy ked ja idem domov oni len vychádzajú von ! nie som sprostá aby som niečo urobila a nechodím ani sama von ! :/ som z toho fakt sklamaná
mňa tiež nechcú moc nikam púšťať. ale postupne som si vybojovala aspoň ten Silvester, nejakú tú oslavu, v lete diskotéku, ale určite nie každý týždeň... hlavne jej naklam, s kým a kde budeš... ak bude vedieť, že sú tam tvoji kamaráti, hneď sa jej uľaví
mňa vždy púšťali, len som im musela povedať že kam idem a kedy sa vrátim a vždy som im povedala nejaký rozumný čas, tak nikdy neprotestovali.. a teraz ma už pustia aj na silvestra preč
@vikinka888 skus trochu povyjednavat, ak ti nieco povoli, nikdy nesklam jej doveru.. a druha vec.. ked mas obmedzeny cas na chodenie von, skus porozmyslat tak.. nejak si nastav cas tak, aby si to vyuzila co najviac to byt vonku.. cize nemrhaj cas sedenim v krcme napriklad, lebo to ti nic neda... a cas ktory budes doma si tiez nejak uzivaj.. venuj sa niecomu zaujimavemu.. alebo chod do nejakych kruzkov.. budes mimo domu a mozes robit nieco zaujimave, nieco sa mozes nove naucit...
som sa zamyslela, kde som strávila silvester v 16, ale bolo to u spolužiačky zo strednej, u kt. som aj spala a ona už bola tiež predtým celý víkend u nás, tak ju poznali a nebol problém.. skôr v 17, keď som chcela ísť kamarátovi na dom, kt. nebýval kde ja a tam už bol trocha problém, ale vyriešil sa tak, že ma mal prísť vypýtať, resp nestíhal poriadne tak ich len pozdravil medzi dvermi .. ale, ako vravia aj ostatní, musíš ju chápať, že strach je normálny, ale skús jej povedať s kým budeš, dokedy, že sa jej budeš ozývať a tak, inak to asi nezmeníš
tak tento problém mám aj ja... a jedna kamoška čo je o rok mladšia má vždy blbé reči že ona môže byť von dokedy chce, že si "vychovala" rodičov takže ona má hlavné slovo atď... :/
Neviem jakých maš prisnych rodičov, ale ja vždy ostanem vonku do kedy chcem, aj keď mi potom mamka povie "počkaj kedy pojdeš von" ale i tak vačšinou chodim von len cez vikend, takže o ten ďalši tyždeň sa na to zabudne
vieš čo ja som sa tiež takto sťažovala vždy, že ma nechcu pustit..potom že sa furt vypytujú kam idem, s kým idem, čo tam...a teraz ked sa ma nikto nepýta je mi hrozne..akoby o mne nikto už nemal záujem..proste poviem že mami idem von a ona: hm...pridem: už som doma..ona: dobre-...
nemám moc s kým, ale keď už aj niekde idem a je tma, tak po mňa prídu, lebo nemám dobrý prístup domov... takže podľa mňa je v pohode, keď sa o teba bojí, ale zase skús sa s ňou porozprávať, ubezpeč ju, že nič zlé nespravíš... druhá vec- možno sa jej nepáčia ľudia, s ktorými chodíš von alebo ich vôbec nepozná, takže pri najbližšej príležitosti ich zavolaj k sebe domov, nech sa s nimi zoznámi a zistí, že sú v pohode
keby boli všetci rodičia takí ako tí tvoji, bolo by v baroch ešte stále dosť miesta pre nás starých psov, ktorí keď prídu piatok z poobednej, nemajú si kde sadnúť k pivku..
@vikinka888 nikdy som nechapala ako moze niekto brat tak tragicky ze musi ist domov skor ako jeho kamarati..tvoji rodicia sa o teba boja, kedysi bola ina doba ale teraz sa po ulici potuluje viac ozranov a viac podobnych typov
mala by si byt rada ze sa tvoji rodicia o teba zaujimaju a boja sa o teba, lebo ked dospejes a budes mat vlastne deti tak to hadam pochopis, ze cela ta tragedia ktoru si v puberte zazivala bola uplne nemiestna
tak sa o teba bojí,mne sa to tiez stava a mama že si stale neuvedomuje že už nie som mala že sa viem o seba postarat.ale ked sa s nou dohodnem ze pridem napriklad o 11tej tak sa to snazim dodrzat a nesklamat ju.ale moc nechodim vzladom na to že mam 15 a nepotrebujem byt v bare kazdy ppiatok/sobotu.čiže občas fakt len občas ked idem tak to vždy s mamou dohodnem.samozrejme ked vola tak je nutnost zdvihnut cize skus sa s nou dohodnut ze jej budes pisat/volat ,ze prides presne domov a fakt to dodrz a mozno to zaberie good luck a nezabudni ze si este mlada na na bary
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
to čo si napísala tu povedz aj jej...
alebo sa ešt s ňou skús nejako dohodnúť, že by si jej volala alebo písala, že si v poriadku a tak ja som sa mojou raz tak dohodla, tuším pred dvoma alebo troma rokmi, keď som chcela byť dlhšie vonku, tak som jej zavolala alebo napísala v nejaký dohodnutý čas, že som okej a pomohlo to..
Good luck
ty kks nikto sa nič neopyta??? to je v riti...
nemám moc s kým, ale keď už aj niekde idem a je tma, tak po mňa prídu, lebo nemám dobrý prístup domov... takže podľa mňa je v pohode, keď sa o teba bojí, ale zase skús sa s ňou porozprávať, ubezpeč ju, že nič zlé nespravíš... druhá vec- možno sa jej nepáčia ľudia, s ktorými chodíš von alebo ich vôbec nepozná, takže pri najbližšej príležitosti ich zavolaj k sebe domov, nech sa s nimi zoznámi a zistí, že sú v pohode
ale vzdy sa da dohodnut a silvestrovat idem s kamaratmi
mala by si byt rada ze sa tvoji rodicia o teba zaujimaju a boja sa o teba, lebo ked dospejes a budes mat vlastne deti tak to hadam pochopis, ze cela ta tragedia ktoru si v puberte zazivala bola uplne nemiestna