Ahojte Som maturantka a mam taku dilemu ze kam na vysku...rozmyslam nad FCHPT na technickej v Blave, ale ze vraj to je hrozne tazka skola...tak by som sa chcela poradit so starsimi a mudrejsimi hlavami
Ja tam teraz trosku ucim, tak externe matiku Ziadna skola nie je tazka, pokial Ta bavi. Teda minimalne kazda sa da zvladnut... Ak Ta to tam laka, jednoznacne to skus. Rataj s tym, ze tam budes mat vela chemie, fyziky a asi aj matiky (podla toho, aky program si das) a o dost tazsej, ako si zvyknuta zo strednej. Ale tak bat sa toho nemusis. Kto chce, ten to zvladne.
rozmyslam nad odbormi CHÉMIA, MEDICÍNSKA CHÉMIA A CHEMICKÉ MATERIÁLY alebo nad CHEMICKÝM INŽINIERSTVOM...matiky sa bojim asi najviac, pretoze vdaka "skvelej" skolskej reforme mame 2 hodiny matematiky tyzdenne...preto vobec nebudeme preberat integralne a diferencialne pocty...musim si to teda dobrat sama alebo sa daju dobrat zaklady aj v prvaku?
hlavne ťa to musí baviť, vôbec nie nejak prehnane, ale zase ísť tam s postojom "som tu lebo inde ma nevzali a nechcem tu byť" je zbytočné. čakajú ťa dva semestre matiky, dva semestre fyziky a okrem toho samozrejme chémia. je celkom fajn všetky skúšky urobiť a zase, určite nie nabifliť sa to (ak sa to vôbec dá), lebo to tam neučia pre srandu s tým, že to môžeš všetko o dva dni zabudnúť, ale veľa vecí z matiky a fyziky bude treba do ďalších ročníkov na iné predmety a spájať si súvislosti a ak máš logické myslenie ako bolo povedané v @3 , tak by si nemala mať nejaký väčší problém.
dakujem za rady a este by som sa chcela spytat, ci su bezne na tejto fakulte (odboroch) staze v zahranici...a ci je aj zaujem zo strany zahranicnych firiem, univerzit ap. o absolventov tejto skoly...
@jjuly "profesori" su relativne objektivny, s radostou (niekedy az prehnanou) ti vysvetlia aj druhykrat alebo po prednaske nieco comu si nerozumela, ale necakaj ze sa s niekym budu srat cez skusku a prilepsovat (to iba vynimocne) na hlavnych predmetoch ako fyzika, matika, org/anorg/fyzikalna chemia. Prve dva rocniky su najtazsie, ale ked ich zvladnes bez toho aby si opakovala predmety, tak treti a 2 inzinierske uz spravis lavou zadnou. Inac prvy rocnik je prevazne take opakovanie zo strednej, ale ako uz bolo povedane neda sa to nabiflit ako na gympli ale uz tomu musis rozumiet.
no ked nebudes mat integralne a diferencialne pocty, integralne a dif pocty, tak budes musiet chodit poctivo na prednasky. A chemicke inzinierstvo je cele o vypoctoch, takze ak sa velmi bojis matiky tak ten odbor ti az tak neodporucam, ale predmet "chemicke inzinierstvo" maju myslim stale vsetky odbory v tretom rocniku, takze sa tomu nevyhnes.
Matiky sa podla mna vobec nemusis bat. Bolo by lepsie, keby si si tie derivacie a integraly pred tym dobrala sama, ale nie je to podmienka. Pojde sa od zaciatku. Hlavne by bolo fajn, keby si mala predstavu o tom, co su to realne funkcie realnej premennej. Ja mam v kruzku kopec bab zo zdravotky a odbornych skol (mam tri kruzky kozmeticiek), co na strednej nemali matiku takmer vobec. Teraz som s nimi pisal vstupny test zo stredoskolskej matiky a dopadol hrozne. Pre tych, ktorym chybaju stredoskolske vedomosti zo strednej skoly jw nepovinny predmet proseminar z matematiky (povinny pre tych, co neprejdu vstupnym testom). Ale zas necakaj, ze Ta na seminari za semester naucia stredoskolsku matiku, budes musiet aj Ty trochu potiahnut Kazdopadne ber to tak, ze ked budes chciet, urcite to zvladnes. Nenechaj sa zastrasit recami, ako je ta skola strasne tazka. To vacsinou tvrdia ludia, co na tej skole nikdy neboli. Bud nechodili na VS vobec, alebo si zvolili nejaku zo sirokej ponuky parodii na vysoke skoly...
taktiež by som sa rada priplietla do tejto diskusie,od sept.by som mala nastupit na odbor biotechnologia a potrav.technologia a rovnako mam problem s matikou,kedze sme ju na gymply takmer vobec neprebrali,potrebovala by osm si tak zopakovat resp.doucit sa tu stredoskolsku matiku cez prazdniny,len neviem na čo sa zamerat. Preto by som potrebovala malu radu,dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov