Vieš čo je vôbec patológ? To nie je iba pitvanie.....Patológia je "veda o chorobe" bez nich by bola medicína ako chleba bez masla.....
presne ako v @16
patolog v drvivej vacsine neriesi mrtvoly.. klasicky pozera na odobrane tkaniva a konzultuje diagnozu s lekarom. otcova kamaratka je onkologicka a ona mi hovorila, ze patolog v nemocnici, kde ona robi, v zivote mrtvolu nespracovaval (neviem ako to zmysluplne povedat )
tiez som sa chcela babrat s tkanivami, ale bohuzial, prijimacky nevydali...
inak poznam jeden manzelsky par, ktori su obaja patologovia
tá predstava patológa, ako podivína, čo sa celý deň s radosťou šprtá v mŕtvolách je prežitok a veľmi mylný .. v podstate sa baví tým, že mu prichádzajú z operačných stolov a tak všeobecne vzorky tkanív, takže celkom nóbl prácička
viac by som váhala pri chodení s človekom, čo robí v pohrebných službách, zrovna po tom, čo sa po internete rozšíril jeden inkrimnovaný článoček
Mne len vadi, ze si ten obor vybral/-a. Ziadny normalny clovek nechce pracovat s mrtvolami. Je to take... cudne. Urcite to ma pricinu niekde v psychike. To s takym clovekom sa ani zartovat neda o mrtvolach, o hororoch a podobne. Je to velky cudak/-acka. Moznoze na prvy pohlad vyzera normalne a aj sa sprava normalne, ale je to len otazkou casu, kedy sa to vsetko prevali...
@Mayben@Chanteuse
Užívateľka sociálnej siete Twitter pod pseudonymom Jacqueline pridala nechutný opis toho, čo sa jej prihodilo v spojitosti so se*om na jednu noc.
,,Raz večer som si vyšla na rande s mužom, ktorého som spoznala len tak cez Tinder. Rande prebiehalo výborne a skončilo to, ako som očakávala – v posteli. V zápale vzrušenia som mu nebránila v tom, aby sa mi vystriekal na tvár a na prsia, no bola to chyba. Na ďalší deň moju pozornosť zaujali divné vyrážky, ktoré sa mi v oblasti tváre a dekoltu vyhodili. Navštívila som preto lekára, ktorý ma odporučil k dermatológovi, pretože nešlo o žiadnu pohlavne prenosnú chorobu. Kožný doktor ma však svojou odpoveďou totálne odrovnal. Vyrážky podľa jeho slov spôsobili drobné parazity, ktoré sa mi dostali pod kožu. Údajne existujú len dve možnosti, ako sa muž môže niečím podobným nakaziť. A teraz dobre čítajte, prichádza najnechutnejšia časť. Buď se*om so zvieratami alebo mŕtvolami. Celá vydesená a znechutená som ho ihneď chcela kontaktovať prostredníctvom jeho internetového profilu na Facebooku, ktorý mi nechal. Hádajte, kde pracuje. V márnici!”
@marcello1111 skus ist vystudovat medicinu a potom robit doktora ty genius. Za to ze kozna ti nedala spravnu masticku na condylomata acuminata este neznamena ze vsetci doktori su zli ty traged
@chirurg mám doktorov v rodine a dlho som sa po nemocniciach pohybovala (nie ako pacient). Okrem toho každý aspoň priemerne inteligentný človek vie, že s potenciálne infekčným materiálom sa pracuje v rukaviciach.
A nehraj to tu na mňa, to, že si medik ti verím asi tak ako Petrovi BMW.
@staphylococcus rodicov ako lekarov a inych pra dedkov a neviem este koho v rodine mozes mat za lekarov, ale pokial ty medicinu nestudujes alebo nie si lekar na ustav patologie sa proste nedostanes, zijes v iluziach dievca, strielas hovadiny, tagujes ma tu dookola a snazis sa ma vyviest z omylu. ved ty si ani kadaver nevidela nie to mrtvolu.
a ta posledna veta ma rozosmiala.
@chirurg mňa rozosmievajú všetky tvoje fantasmogórie, chlape
To, že som nevidela ľudskú mŕtvolu neznamená, že som nevidela mŕtvolu/nepitvala. A keď viem, ako pitveme zvieratá, je mi jasné, aké hygienické opatrenia sú potrebné pri práci s ľudskými pozostatkami, kde je oveľa väčšie riziko infekcie, než z pojebanej laboratórnej myši.
Ale čo tu budem hovoriť človeku, čo pravdepodobne nemá ani maturitu. Končím. Škoda mrhanie energiou na idiotov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
no SAMOZREJME.
Nakolko si polozil takuto hlupu otazku, asi mas o nej skreslene predstavy z kadejakych serialov alebo neviem coho.
Vacsinu casu pozera do mikroskopu.
Mimochodom, väčšinu práce patológov tvoria histologické rozbory.
Teda nie že by som chcela chodiť s kýmkoľvek ale, omg, veď je to patológ, nie smetiar. Čo je zlé na patologoch?
a ako píše bacil, pri práci používajú rukavice...nie je sa čoho obávať
presne ako v @16
tiez som sa chcela babrat s tkanivami, ale bohuzial, prijimacky nevydali...
inak poznam jeden manzelsky par, ktori su obaja patologovia
viac by som váhala pri chodení s človekom, čo robí v pohrebných službách, zrovna po tom, čo sa po internete rozšíril jeden inkrimnovaný článoček
Užívateľka sociálnej siete Twitter pod pseudonymom Jacqueline pridala nechutný opis toho, čo sa jej prihodilo v spojitosti so se*om na jednu noc.
,,Raz večer som si vyšla na rande s mužom, ktorého som spoznala len tak cez Tinder. Rande prebiehalo výborne a skončilo to, ako som očakávala – v posteli. V zápale vzrušenia som mu nebránila v tom, aby sa mi vystriekal na tvár a na prsia, no bola to chyba. Na ďalší deň moju pozornosť zaujali divné vyrážky, ktoré sa mi v oblasti tváre a dekoltu vyhodili. Navštívila som preto lekára, ktorý ma odporučil k dermatológovi, pretože nešlo o žiadnu pohlavne prenosnú chorobu. Kožný doktor ma však svojou odpoveďou totálne odrovnal. Vyrážky podľa jeho slov spôsobili drobné parazity, ktoré sa mi dostali pod kožu. Údajne existujú len dve možnosti, ako sa muž môže niečím podobným nakaziť. A teraz dobre čítajte, prichádza najnechutnejšia časť. Buď se*om so zvieratami alebo mŕtvolami. Celá vydesená a znechutená som ho ihneď chcela kontaktovať prostredníctvom jeho internetového profilu na Facebooku, ktorý mi nechal. Hádajte, kde pracuje. V márnici!”
@corhellka Sounds legit
moja zlatá, ja som všetkých doktorov do jedného vreca nehodil...
zle si pochopila môj koment...
je to bezne, po pri praci si patologovia umyju denne ruky tolkokrat, kolko ty za tyzden.
pokial sa v tom nepohybujes, netaraj.
rataj s tym, ze si ich miestami neumyvaju a zmier sa s tym.
ak nie vieme svoje :S
A nehraj to tu na mňa, to, že si medik ti verím asi tak ako Petrovi BMW.
a ta posledna veta ma rozosmiala.
To, že som nevidela ľudskú mŕtvolu neznamená, že som nevidela mŕtvolu/nepitvala. A keď viem, ako pitveme zvieratá, je mi jasné, aké hygienické opatrenia sú potrebné pri práci s ľudskými pozostatkami, kde je oveľa väčšie riziko infekcie, než z pojebanej laboratórnej myši.
Ale čo tu budem hovoriť človeku, čo pravdepodobne nemá ani maturitu. Končím. Škoda mrhanie energiou na idiotov.