uz nechodim, ale chodieval som na zakladke (cirkevna) sme museli ked bol nejaky cirkevny sviatok ale islo sa do skoly (statne skoly sa vtedy normalne ucia ), ale mimo toho som v kostole nebol uz niekolko rokov a aj to som chodil lebo ma foter nutil
No chcel som ešte dodať, že nie ako turista, či zlodej, či predajca omšového vína, atď, ale ako niekto, kto tam chodí naozaj nezištne a úprimne rád- zase nemusí každý deň, alebo tam chodí aj keď ho niečo trápi a potrebuje si usporiadať myšlienky, poďakovať za to, že sa mu darilo - napríklad aj keď nie je práve omša, ale kostol je otvorený...
niesom ateista, som katolík. Ale do kostola nechodím. Nemám ským a tiež som príliš ležérny a pohodlný, aby som ráno v nedeľu vstal a išiel na omšu. Bolo tak keď som bol menší...
Chodím v nedeľu a preto že to tam mám proste rada. Verím, rada počúvam o čom sa tam hovorí a úplne super je ten spev. Síce je dosť falošný ale v takom početnom húfe ľudí sa môj hlas stratí a môžem chváliť Pána koľko len chcem bez obáv
áno, ale iba do starých historických. obdivovať architektúru a šikovnosť ľudí pred xy rokmi, kedy nemali ani zlomok techniky, aká je k dispozícii teraz, a napriek tomu dokázali vystavať niečo, čo bude existovať ešte dlho po tom, ako sa súdobé novostavby rozpadnú.
keď je vonku v meste strašne horúco, tak sem tam sa ideme s kamoškami schladiť a pozrieť si architektúru (mám rada také starodávne stavby)... ale stále mám strach, že keď budem pred dvermi, tak ma trafí blesk a zhorím ako nejaká čarodejnica
Nemám dôvod chodiť tam. Som ateista, cirkev považujem za zastaralú inštitúciu,ktorá už po stáročia núti ľudí robiť,to čo chce ona a nie to,čo je im prirodzené.
Jediný dôvod prečo tam občas zájdem je ten,že v kostoloch ľudia urobili najväčšie architektonické skvosty. A preto,lebo mám rada históriu a z kostolov jej na nás dýcha mnoho.
v Boha verím, ale ako prišiel nový kňaz tak tam chodím s nechuťou alebo vôbec. Načo tam budem chodiť, keď ma nevie motivovať a nič si nevezmem z jeho kázní.
Chodievam tam každú nedeľu . A kedže chodím aj na cirkevné gymnázium - každý druhý štvrtok má naša trieda sv. omšu, tam je to vždy super . Taktiež tam chodím občas iba tak porozmýšľať, poďakovať, odreagovať sa .
Myslím si, že je nezmyselné nútiť niekoho, aby tam chodil. Tak ako nemôže niekoho prinútiť, aby nás mal rád, takisto ho nemôžeme prinútiť, aby mal rád Boha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
A ani človek veriaci v Boha tam nepotrebuje chodiť
pobožné veci vynechávam, architektúru a takéto fajnotky vychutnávam
Nie som však členom žiadnej cirkvi, takže mi to skoro vôbec nevadí.
Ale napr niekedy ked som v zahranici a je tam nejaky historicky kusok tak obcas pozriem dnu. Ale tak ze na omsu alebo nieco to urcite nie.
inak chodím ešte na omšu za deda, raz do roka, inak nie
Jediný dôvod prečo tam občas zájdem je ten,že v kostoloch ľudia urobili najväčšie architektonické skvosty. A preto,lebo mám rada históriu a z kostolov jej na nás dýcha mnoho.
ale kaplnka sa ráta nie?
mám rada vôňu a atmosféru kostolov. sú tak tiché.
Myslím si, že je nezmyselné nútiť niekoho, aby tam chodil. Tak ako nemôže niekoho prinútiť, aby nás mal rád, takisto ho nemôžeme prinútiť, aby mal rád Boha.