@huncutka265 Ty si fakt madar, ze? Neviem, ci je dnes madarizacia moderna, ale pouziva to vacsina ludi. No clovek, co ma aspon trosku citu pre slovencinu, pocuje, ze je to uplna blbost a mne to piluje usi, ked to niekde pocujem. Ved prave- dativ je "komu, comu" a sloveso chapat (koho, co chapat) sa viaze s akuzativom, s dativom sa viaze rozumiet (komu, comu rozumiet).
Po prvé nikdy nepochopím prečo to robí Katolícka cirkev, vlastne už viem aby farár zarobil.
My ako Evanjelici to nerobíme, po druhé pán boh(kto je veriaci) už jedlo posvätil, keďže ho už máme na stole, doma. Keby neposvätil, tak by sa ani neurodilo, ani by ho nebolo, už to že ho máme už to muselo dostať požehnanie zhora a nie že nejaký Judáš v kostole mi to porosí vodou tak mi to posvätí vôbec tomu nechápem odkiaľ je ten zvyk a kde to nabrali v tej Katolíckej cirkvi. ale ich vec mi to nerobíme a keby som bol katolík tak podobne ako aj tu týchto 90% ľudí na to kašle lebo logicky je to zbytočné, aspoň ja v tom zmysel nevidím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@frez datív je otázka komu čomu,čiže komu čomu nechápem?..bielej sobote takže z môjho hladiska je to správne,ale je mi to aj tak jedno
@frez ja neštudujem slovenčinu...a mne sa zdá byť normálne,keď použijem TOMU..no a dovolím si poznamenať že to nepočuješ,ale čítaš
My ako Evanjelici to nerobíme, po druhé pán boh(kto je veriaci) už jedlo posvätil, keďže ho už máme na stole, doma. Keby neposvätil, tak by sa ani neurodilo, ani by ho nebolo, už to že ho máme už to muselo dostať požehnanie zhora a nie že nejaký Judáš v kostole mi to porosí vodou tak mi to posvätí vôbec tomu nechápem odkiaľ je ten zvyk a kde to nabrali v tej Katolíckej cirkvi. ale ich vec mi to nerobíme a keby som bol katolík tak podobne ako aj tu týchto 90% ľudí na to kašle lebo logicky je to zbytočné, aspoň ja v tom zmysel nevidím.