Čaute, je tu niekto kto študuje prekladateľstvo : chorvátčina (plus iný jazyk) ? Chcela by som sa popýtať, najlepšie na UK že ako ste spokojní s profákmi, hodinami a tak celkovo či vás to baví, či je to dobré a tak..
ja som robila kvoli angline tento rok druhýkrát prijímačky, na ten istý odbor chrj-anj a čo sa týka katedry chorvatistiky, alebo slovanských filológií, kam vlastne spadá, tak musím povedať, že v porovnaní s tou anglickou je to nebe a dudy miestami nuda na hodinách, celkovo pohoda, samozrejme, je veľmi dobré, ak už ideš na školu s istými vedomosťami, lebo praktických hodín je v porovnaní s teoretickými málo a polovica ľudí, čo nastúpi, už vie chorvátsky plynulo. Predošlý lektor bol asi celkovo vyhovujúcejší, išlo sa podľa knižky pre začiatočníkov, na druhej strane s terajšou lektorkou sa zapotíš pri konverzácii, lebo neberie ohľad, ale aspoň robíš progres. Závisí aj od teba, ako sa tomu venuješ aj vo"voľnom" čase každopádne ak ťa ešte niečo konkrétnejšie zaujíma, tak napíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty