Ahojte. Chcel by som vás poprosiť o radu. Vedel by mi tu niekto zaslať odkaz, kde sa dočítam o cenniku šeliem, a podmienkách na chov. Može byť aj po anglicky. Chcel by som približne vedieť ceny šeliem ako sú Ocelot, Serval, Čierny panter, Tiger a Lev.
Podľa zákona musí majiteľ týchto zvierat získať súhlas mestského alebo obecného zastupiteľstva, ohlásiť každý chov orgánu veterinárnej správy a mať od ŠVPS schválené zariadenie pre nebezpečné živočíchy.
Ďalej by mal zabezpečiť ochranu a pohodu zvierat, poznať ich správanie i potreby a dodržiavať všeobecne záväzné predpisy, ktoré hovoria o nadmernom obťažovaní hlukom i zápach.
ceny nie sú tak strašné: za leva z cirukusu alebo ZOO 2 000 € kľudne od súkromných chovateľov viac. Pre začiatočníkov odporúčajú chov mačky rybárskej, ocelota alebo rysa.
@rici135 Mám mačiatko . Ja len pozerám do budúcnosti, že niekedy neskôr o tých 10 rokov by som chcel niečo vačšie ako je čierny panter, alebo aspoň toho ocelota. Tak preto sa radšej pýtam skôr aby som vedel koľko mi treba šetriť
@7 čierny panter sám o sebe nieje "čierny panter". Je to len druh mačkovitej šelmy ktorý ma nejakú genetickú mutáciu a jeho srsť je sfarbená na čierno. Napr jaguár alebo leopard.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ďalej by mal zabezpečiť ochranu a pohodu zvierat, poznať ich správanie i potreby a dodržiavať všeobecne záväzné predpisy, ktoré hovoria o nadmernom obťažovaní hlukom i zápach.
ceny nie sú tak strašné: za leva z cirukusu alebo ZOO 2 000 € kľudne od súkromných chovateľov viac. Pre začiatočníkov odporúčajú chov mačky rybárskej, ocelota alebo rysa.
a koľko som ušetril