Rozhodol som sa trochu schudnúť jazdou na bicykli . Nemám 280 kilo len chcem trochu schudnúť. 200 cm a 97kg nieje podla mojej predstavy úplne ideálne .Takže , stačí denne prejst na bicykli 15 km ? včera som to bol skúsiť , dal som to CCA za 30 minút . De
ak budes s bicyklom robit zatazovky skorej zosvalovies, z coho bude len vacsia vaha. riesenie je bicyklovat na lahkom prevode a rovnej trati, nech sa hybes a prehrievas ale nevydavas taku namahu
@hoperpohroma Nemôžem jest ráno lebo , to proste nejde , nieje mi dobre potom . A potom veci ako olovrant a iné mi nechýbajú , každopádne nejem fast-food a iné veci , ked už jem tak veci kde je zelenina , bielkoviny a málo tuku . Tu u nás dole je len rovina , každopádne to na ten lahký prevod je dobrý nápad ...
ja jem tiež len 2x denne... ráno nejakú zeleninu a plátok syra.... večer cestoviny, šalát alebo hranolky
a stále strácam na váhe ale lekár mi nedávno povedal, že som úplne zdravá... tak som zvedavá čo povie, keď zmiznem
ono problém je podľa mňa v množstve jedla... keď sa 2x denne s prepáčením prežerieš, tak to nemá význam... pohyb treba kvôli kĺbom, ale ty potrebuješ menšie dávky... oveľa menšie... a či budú 2x alebo 6x denne, to uváž podľa žalúdka, aby si nedostal vredy alebo nemal iné problémy
@matus123 ja ti verim ze je to tazke, aj ja by som chcela schudnut a moja strava je katastrofalna a tiez nemam moc na vyber, ja len ze nemas to moc dobru cestu k tomu, ale minimalne to bicyklovanie by ti malo pomoct
@leginacka asi 2 roky do zadu so schudol štýlom že som v podstate nič nejedol , ale radšej som s tým prestal . respektíve 2 krát denne malé jedlo , ale to nebolo moc dobré , potom som mal rok pokoj a teraz som zas pribral .
Ok , skúsim to častejšie jedenie a menej jesť , a ten bike .
@hoperpohroma Ja som bol , bohužial , od narodenia zviknutý jesť ako som chcel , potom som bol do svojich 10 rokov v podstate gula tuku , a potom to išlo nejak pomaly dole . Ale niesom naučný mať nejaký režim a už vôbec nie makať len kvôli tomu aby som schudol , som proste lenivý na čokolvek . To práve teraz sa pokúšam nejak zmeniť
@n0win0u Ako to zas nie , nejde mi len o váhu , zas schudnem a nechcem vyzerať ako špajdla , ale nejaké menšie svalstvo ide nabrať aj bicyklom , na tie nohy aspoň a mať kondičku ...
tvoje telo na to nie je zvyknuté, a tým pádom je celé tvoje stravovanie na hovno. proste to prekonaj, nemusíš si dať zrovna anglické raňajky. úplne stačí jogurt alebo ovocie. a tvoj žalúdok si na to časom zvykne.
@leilla Pokial si na to zvykne tak pogrcám celý dom , a to neprehánam , nehovorím že sa o to nepokúsim , všetci tu máte pravdu o tom , ale ked ráno niečo začnem jesť tak to po jednom kúsku nechám tak , či je to ovocie , kúsok chleba , jogurt .....
@9 mne sa svalnati ludia nezdaju chudi, proste maju svaly, ak chce schudnut tak chce schudnut, nie nabrat dalsiu hmotu.. ja som mu poradila to na co sa pytal a hotovo
jedz tak 6x za den, mensie porcie, pi vela cistej vody a jedz zdrave veci...ziadne sladkosti,vyprazane pokial mozno nahrad biele pecivo tmavym. Ked do toho budes este jazdit na tom bicykli, bude to ok
sval je oproti sadlu hustejši, čiže aj keď ti vaha ostane objemovo to bude menej (teoreticky) prakticky s tou stravou a za pomoci bicykla sa o naberani hmoty hovoriť neda, viď cyklisti, nohy sice šľachovite ale zvyšok z môjho pohľadu bieda
ako ja zvyknem jazdit na biku 60-70 kilometrov, cez leto niekolko-krat za tyzden, ale neschudol som ...osobne si myslim, ze bike ti zlepsi kondicku...pluca, srdce a podobne...
@ruderenee Už to nieje taká úžasná forma , ako , na prvý pohlad nevyzerám nejak tučne , po pravde ani niesom nejak velmi , ale na plavárni to už vidieť je . Možno by bolo skôr dobré vyšportovať sa ako chudnúť .
@tbm88 Tak čo navrhuješ ? Len cvičiť ? doma máme arzenál , ale v živote som to neskúšal , stacionárny bike a iné blbosti ale pre mna bude asi najlepšie robiť len brušáky , ak sa nemýlim
Treba cvičenia kombinovať, nestačí robiť len brušáky, alebo len bicykel... Najlepšia je kombinácia viacerých športov, napr. spomínaný bicykel, beh, plávanie a k tomu posilovanie. Cvičenia by mali byť tak 4 až 5-krát do týždňa, aby sa telo dostatočne zregenerovalo
@matus123 navrhuje všetko dohromady aj so stravou myliš sa uspech neprichadza len tym, že sa zameraš pri chudnuti na jednu partiu ale musiš pozerať ako na celok dvihať žlezo nemusiš nejak extremne kardio bude dominovať ale spevnene svalstvo dava telu dojem, že je chudšie (zdravšie) + ak maš dostatočny hrudnik jeho hlbku a širku tak brucho sa skryje nebude dominovať na pohľad
@tbm88 Zobral som to vážne , takže som sa práve vrátil , dal som si 75 brušákov na začiatok , ešte doma , bol som 20 km na bike-u , tam som si dal 5 min pauzu na rozcvičenie sa a išiel som behať , moja najslabšia stránka , po 500 metroch som bol ako pravidelný fajčiar , tak som sa vrátil čiže som zabehol asi 1 km , a doma som si dal dalších 75 brušákov . Neviem či som spravil dobre , asi určite nie ale , necítim sa zle , vlastne to bolo celkom dobré asi by som túto smrtelnú kombináciu robil každý druhý až tretí deň , nič netreba prehánať , ako som si uvedmil po tom behaní ....
@matus123 pridaj aj nejake kliky na široko na uzko tiež len na kondičku čiže do zlyhania skušaj všeliake uhly a položenia ruk, ono to nieje na škodu ak chceš len doma robiť niečo, čo ja viem či to je veľa, ja nemam problem trenovať 7+0 a žijem
ked k tomu obedu a veceri prihodis este ranajky, nejaku lahku desiatu a olovrant, tak by sa ti to mohlo podarit pokial tu veceru nezabijes obrovskym vyprazanym reznom a majonezovym salatom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ak budes s bicyklom robit zatazovky skorej zosvalovies, z coho bude len vacsia vaha. riesenie je bicyklovat na lahkom prevode a rovnej trati, nech sa hybes a prehrievas ale nevydavas taku namahu
a stále strácam na váhe ale lekár mi nedávno povedal, že som úplne zdravá... tak som zvedavá čo povie, keď zmiznem
ono problém je podľa mňa v množstve jedla... keď sa 2x denne s prepáčením prežerieš, tak to nemá význam... pohyb treba kvôli kĺbom, ale ty potrebuješ menšie dávky... oveľa menšie... a či budú 2x alebo 6x denne, to uváž podľa žalúdka, aby si nedostal vredy alebo nemal iné problémy
@matus123 ja ti verim ze je to tazke, aj ja by som chcela schudnut a moja strava je katastrofalna a tiez nemam moc na vyber, ja len ze nemas to moc dobru cestu k tomu, ale minimalne to bicyklovanie by ti malo pomoct
Ok , skúsim to častejšie jedenie a menej jesť , a ten bike .
@10 (ach)
tak sa nauč jesť ráno.
tvoje telo na to nie je zvyknuté, a tým pádom je celé tvoje stravovanie na hovno. proste to prekonaj, nemusíš si dať zrovna anglické raňajky. úplne stačí jogurt alebo ovocie. a tvoj žalúdok si na to časom zvykne.
bullshit. ale keď si toto povieš skôr, ako to vôbec vyskúšaš, tak sa na to rovno vyser, nemáš šancu so sebou niečo spraviť.
no tak ale trochu pozitívnejší prístup by to chcelo
A bicyklovat tak pol hodinu , aj hodinu kludne.
A keď chceš na bicykli schudnúť, tak pol hodina denne ti isto nebude stačiť.
Ale keď dáš tak 50-60 km denne (čo nie je tak veľa), časom pobadáš zmeny.