s pravidelnou presnosťou (akou vznikaju ankety o tom, ci nam chuti kava) vyznávam podobne, ako @whataboutsusan svoj vrely vztah, k horucej, pripadne aj studenej káve. milujem ju!
ja ziadne tie sračky ze frapuccio capuccio paspuccio caffe late atd... nic proste pre mna je to horke nechuti mi to tak isto ako mi nechutia paradajky :/
hm ako kedy a ako ktorá klasická mi nechutí ale taká primerane sladučká káva s poriadnou dávkou šľahačky + zmrzlina hm tomu sa neubranim aaale ajtak najviac mám rada alžírsku mňam
Moja história o tom ako som začala piť kávu, ako som na nej fičala a ako som s ňou napokon sekla nadobro
Kedysi som pozerávala Ženy z rodu Gilmorovcov. (Tým, ktorí nejaký ten diel z tohto seriálu videli, asi práve docvaklo). Tam jednoducho stále chľastali tú kávu, že mi to jednoducho nedalo a večer o siedmej som si dala jednu do hlavy. Neverila som, že káva má naozaj také povzbudzujúce účinky ako sa o nej hovorilo. Uverila som až keď som celú noc namiesto spania zízala do stropu a zaspala až na druhý deň o deviatej ráno.
Potom som si musela organizmus znova naštartovať tak, aby vedel, že spať sa má cez noc a cez deň musí fungovať. Chuťovo som kávu zhodnotila ako strašnú gebuzinu a myslela som, že to bol začiatok a zároveň aj koniec kávového obdobia v mojom živote.
Roky ubiehali... Začala som chodiť na výšku. Jedinou časťou dňa keď som sa mohla učiť bez toho aby ma každý otravoval, bola noc. Spomenula som si na zázračné povzbudzujúce účinky kávy a verila tomu, že učenie bude jednoduchšie...
O desiatej večer som vzala knihy a uvarila si prvú kávu. Štyri lyžičky toho bordelu a žiadny cukor. Nech je čo najsilnejšia... O dvanástej ma učenie prestalo baviť, tak som si povedala, že si urobím prestávku počas ktorej si uvarím ďalšiu kávu. Dve hodiny... ,,Hm, to učenie mi akosi nejde do hlavy. Zrejme to chce ďalšiu kávu. Silnejšiu!" ...
Ako noc pokročila, začali sa časové intervaly varenia kávy meniť z dvoch hodín na hodinové. Keď som sa približne o šiestej ráno nalievala šiestou kávou, usúdila som, že učenia by už aj stačilo. Bolo mi akosi blbo a srdce mi búchalo ako keby som zabehla maratón. Keď som si o siedmej ráno líhala s hlavou pootočenou nabok (ak by na mňa náhodou prišlo ,,tyčkovanie")už som v tom mala jasno a vedela, že toto kávičkovanie jednoducho nie je pre mňa. Odvtedy ubehol rok a kávy som sa ani nedotkla. A nejako zvlášť mi to ani nechýba.
A na záver späť k fóru, ktorého cieľom je zistiť, či mi chutí káva... Vedzte, že nechutí.
pre mna taka ladova kava je velmi mnamka, taka ta v krabickach ako su dzusy ...a ked som kedysi bola v zavislosti tak som davala aj nescu...ale taku turecku, bleeh, nikdy!
@leiasolo- mňa partner aj iní naokolo presviedčajú, že výšku bez kávy nespravím
prežila som bez nej prvý ročník, tak hádam to zas také hrozné nebude. Ale drahý mal raz taký pokus, keď videl že je noc a ja už ledva sedím, tak mi doniesol normálne že štamperlík kafe
ale nevypila som, mne to fakt nechutí
ale - ak niečo s kávou, tak STRAŠNE KRÁSNE VONIA....(ešte neuvarená)
milujem kavu, v poslednej dobe ju pijem viac, a ked ideme do mesta, tak stale s kamoskami skusame nove podniky, ze kde je ta kava aka a kde je najlepsia
asi ako vacsina... nepijem ju v pravidelnych intervaloch len ked je nutne byt bdely a sustredeny lebo neviem ako u vas ale mne kava aj podporuje koncentraciu dost ale v priemere ich vypijem tak 4,5 tyzdenne v lete (jul august) ju nepijem vobec
@ayreen Výška sa dá zvládať aj bez kávy... Sama si príkladom. Ten kto si učenie správne rozloží, s tým nemôže mať problém. Držím palce v ďalších ročníkoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Kedysi som pozerávala Ženy z rodu Gilmorovcov. (Tým, ktorí nejaký ten diel z tohto seriálu videli, asi práve docvaklo). Tam jednoducho stále chľastali tú kávu, že mi to jednoducho nedalo a večer o siedmej som si dala jednu do hlavy. Neverila som, že káva má naozaj také povzbudzujúce účinky ako sa o nej hovorilo. Uverila som až keď som celú noc namiesto spania zízala do stropu a zaspala až na druhý deň o deviatej ráno.
Potom som si musela organizmus znova naštartovať tak, aby vedel, že spať sa má cez noc a cez deň musí fungovať. Chuťovo som kávu zhodnotila ako strašnú gebuzinu a myslela som, že to bol začiatok a zároveň aj koniec kávového obdobia v mojom živote.
Roky ubiehali... Začala som chodiť na výšku. Jedinou časťou dňa keď som sa mohla učiť bez toho aby ma každý otravoval, bola noc. Spomenula som si na zázračné povzbudzujúce účinky kávy a verila tomu, že učenie bude jednoduchšie...
O desiatej večer som vzala knihy a uvarila si prvú kávu. Štyri lyžičky toho bordelu a žiadny cukor. Nech je čo najsilnejšia... O dvanástej ma učenie prestalo baviť, tak som si povedala, že si urobím prestávku počas ktorej si uvarím ďalšiu kávu. Dve hodiny... ,,Hm, to učenie mi akosi nejde do hlavy. Zrejme to chce ďalšiu kávu. Silnejšiu!" ...
Ako noc pokročila, začali sa časové intervaly varenia kávy meniť z dvoch hodín na hodinové. Keď som sa približne o šiestej ráno nalievala šiestou kávou, usúdila som, že učenia by už aj stačilo. Bolo mi akosi blbo a srdce mi búchalo ako keby som zabehla maratón. Keď som si o siedmej ráno líhala s hlavou pootočenou nabok (ak by na mňa náhodou prišlo ,,tyčkovanie")už som v tom mala jasno a vedela, že toto kávičkovanie jednoducho nie je pre mňa. Odvtedy ubehol rok a kávy som sa ani nedotkla. A nejako zvlášť mi to ani nechýba.
A na záver späť k fóru, ktorého cieľom je zistiť, či mi chutí káva... Vedzte, že nechutí.
ja som ju este nikdy nemal
prežila som bez nej prvý ročník, tak hádam to zas také hrozné nebude. Ale drahý mal raz taký pokus, keď videl že je noc a ja už ledva sedím, tak mi doniesol normálne že štamperlík kafe
ale nevypila som, mne to fakt nechutí
ale - ak niečo s kávou, tak STRAŠNE KRÁSNE VONIA....(ešte neuvarená)
v mojom pripade velmi hlupa otazka...
ale hlupejsia otazka by bola, keby sa ma casnicka spytala co si dam. Uz sme si ich vycvicili Poriadne si ani nesadneme a uz sa to nese...ze?
no milujem kávu
a povzbudujúce účinky teda na mňa ozaj nemá...aspoň som si to nevšimla...
a k téme...chutí mi...
presne thaaaaaaaaaq.... aj dneska to tak skoro bolo len skoda, ze si nikdy nemozem dat nieco inee