No pekne.. toto je proste slovenská mentalita..
Potrebujem len poradiť, keďže sám riešim podobné problémy v domácnosti, chcem ju zautomatizovať a riešim detaily.
Pretože celá automatizácia je len o detailoch na čo som donedávna prišiel.
@unwritten len nechápem jedno.. prečo vôbec reaguješ na niečo o čom vôbec nič nevieš?
Ja potrebujem názory ľudí ktorí sa do danej problematiky vyznajú a sú ochotný podeliť sa o svoje názory, postrehy a pod.
alarm máme, reguláciu kúrenia máme, elektronické žalúzie nemáme.
a skús to na nejakom inom fóre, tuto žije drvivá väčšina používateľov s rodičmi a/alebo nemá možnosť spraviť si bývanie podľa svojich predstáv (lebo bývajú na internáte, v prenájme a pod.)
mám dialkový ovládač na svetlá a zásuvky. aj to len preto že som lenivý. inak sa asi ani nič moc neoplatí. veď čo by som robil keby bolo už všetko automatizované?? menil nastavenia
ja by som tieto vymoženosti nechcel ale videl som u zvámych veľmi zaujímavé vymoženosti najviac ma zaujali pohlcovače hluku ktoré sa prilepia na okno vyzerá to ako reproduktor
ak človek používa doma napr. kúrenie, alarm alebo rgb svetlá oplatí sa investovať do "inteligentného domu".
@neviem556 nieje to budúcnosť 150 rokov.. ja to riešim teraz, a našiel som si aj konkrétnu spoločnosť.. Cena takejto technológie je podobná jazdenému autu a vypracovanie cenovej ponuky a obhliadku domu mam zadara... @qwer28 dovoľ mi oponovať.. Takáto technika ti zaručí návratnosť 30% nákladov ročne napr. čo sa týka kúrenia. Dom je pritom využívaný len vtedy, keď to je potrebné.
Ak sa mi investície vrátia do 7 - 8 rokov a barák bude mať hodnotu na trhu o 20 000 eur väčšiu ako "konkurencia" myslím, že aj v tomto smere je to výhoda. @siouxsie som tu llen pár dní neviem ako to na birzde chodí budem rád ak mi poradíš, kde je viacero užívateľov technicky zdatných resp. kde sa takáto skupina zdržiava. @mygate... príjemné starosti nemyslíš? akože hrať sa môžem aj na pc ale príde mi to oveľa zaujímavejšie, keď by môžem "ovládať celý dom" @soreljulien nechcel? prečo nie? čo je podľa teba negatívum takéhoto systému?
@lexus nie je to pre mňa negatívum, len nevidím zmysel pre seba svoje peniaze investovať do danej koncovky typu pretechnizovanie svojho domu neviem ako to správne vystihnúť mne osobne by nevadilo žiť v starom kamennom hrade kde by nebola ani elektrika
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a nie, nie som paranoidná!
Potrebujem len poradiť, keďže sám riešim podobné problémy v domácnosti, chcem ju zautomatizovať a riešim detaily.
Pretože celá automatizácia je len o detailoch na čo som donedávna prišiel.
ale ďakujem aj tak za tvoju reakciu
Ja potrebujem názory ľudí ktorí sa do danej problematiky vyznajú a sú ochotný podeliť sa o svoje názory, postrehy a pod.
a skús to na nejakom inom fóre, tuto žije drvivá väčšina používateľov s rodičmi a/alebo nemá možnosť spraviť si bývanie podľa svojich predstáv (lebo bývajú na internáte, v prenájme a pod.)
@neviem556 nieje to budúcnosť 150 rokov.. ja to riešim teraz, a našiel som si aj konkrétnu spoločnosť.. Cena takejto technológie je podobná jazdenému autu a vypracovanie cenovej ponuky a obhliadku domu mam zadara...
@qwer28 dovoľ mi oponovať.. Takáto technika ti zaručí návratnosť 30% nákladov ročne napr. čo sa týka kúrenia. Dom je pritom využívaný len vtedy, keď to je potrebné.
Ak sa mi investície vrátia do 7 - 8 rokov a barák bude mať hodnotu na trhu o 20 000 eur väčšiu ako "konkurencia" myslím, že aj v tomto smere je to výhoda.
@siouxsie som tu llen pár dní neviem ako to na birzde chodí budem rád ak mi poradíš, kde je viacero užívateľov technicky zdatných resp. kde sa takáto skupina zdržiava.
@mygate... príjemné starosti nemyslíš? akože hrať sa môžem aj na pc ale príde mi to oveľa zaujímavejšie, keď by môžem "ovládať celý dom"
@soreljulien nechcel? prečo nie? čo je podľa teba negatívum takéhoto systému?