Ahoj, prosím vás všetkých o pomoc. Musím napísať tri strany v angličtine (resp. ich už aj mám) ale v niektorých vetách si nie som istá, či tam má byť čiarka alebo nie. Na nete som hľadala, bezúspešne. Prosím, ak by sme mali nejaké pravidlá anglického prav
Tak napríklad či sú nejaké výnimky kedy pred because píšeme čiarku? Tých viet je celkom dosť totiž... A teiž sa potrebujem uistiť, či sa pred but píše čiarka, alebo nie, alebo len niekedy a kedy...?
@janehoda tak napríklad I am a bit tied, because we had ceremonial opening.... and bla bla bla. alebo Today was totaly amazing and funny day, mostly because I.... má tam byť čiarka alebo nie?
Aj ja, ale z tých čiarok som magor.... a ešte sme sa to neučili v škole a akosi som to ešte nemala ani na poobednej angline, ale hádam sa k tomu tento rok dostaneme, poprosím učiteľa či to nemôžeme prebrať
@gothicpoetic a ja že už nejaká pomoc ale si môj človek. Navyše sa to ani nemáš ako naučiť, musíš si kúpiť dáku knihu... teraz som dala za knihy prachy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
napríklad polka triedy u nás v maturiťáku má problem v slohu vôbec čosi napísať
že ked mas defing clause tams a pise ciarka:
The book which i gave you was not mine. ---lebo tam je to which i gave you nevyhnutne pre zmysel vety
a ket mas non-defining c. tak sa pise ciarka
Paris, which is the capital of the france, is a very large city.
v tej druhej vete ta cast neni nevyhnutna