Som bruneta, ale veľa ľudí v mojom okolí má podozrenie, že vnútri duše som ešte jednoduchšia ako blondínka ( tým nechcem nikoho uraziť ), preto sa tvojej ťažkej filozofickej ankety zúčastním len svojím pseudointeligentným komentárom
uz tak sa lietadla stavaju z pevnych materialov (uhlikove vlakna, titan, hlinik a pod...) cierna skrinka je ale asi 3cm vrstva titanu, alebo nejakej tvrdej zliatiny, a z lietadla by sa tak stal tank
ľudia moji, neberte tú anketu až tak vážne, ja vás len skúšam @gothicpoethic veď ty si stelesnenie múdrosti... tvoje IQ je vysoké sťa Empire State Building...tak čo vypisuješ blbosti pampúšik?
a predstav si ze aj cierna skrinka sa da znicit...to si asi nevedel vsak...staci ak ju doneses na vrakovisko a oni tu ju znicia tym zdvihakom...ona je len pri pade lietadla neznicitelna...ale tak ked ju obklopuje take velke nieco ako lietadlo tak sa ani nedivim tomu ze sa oznacuje za neznicitelnu
absolutne nemam ponatia z akeho materialu su vyrobene cierne skrinky,o take veci sa nestaram ale po precitani si komentov to asi fakt bude nejaky tazky material,mozno aj o dost drahsi ako ten z ktoreho sa bezne lietadla vyrabaju...takze aj posledna moznost-financna kriza by mohla byt aspon trosku realna
cierna skrinka je mala, urobit malu neznicitelnu vec nie je problem, pri pade sa taka mala vec nemusi rozbit, ale lietadlo je obrovske, mozno ak by bolo cele z takeho materialu, tak by bolo TAKE TAZKE ze by sa nedokazalo udrzat vo vzduchu, alebo by prevadzka bola taka draha co sa tyka benzinu ze by sa ceny leteniek museli zvysit na 10,20,100 nasobok... to je moj nazor... cierna skrinka je cosi ako mala poistka...
ked mi date velky, mooooc vely uplatok, tak vam povim jednu tajnost tajnu najtajnejsiu..taku o kerej sa nemoze vypravat(lebo ako viete tak co pohana ludstvo a vyvoj dopredu???ano paradoxne vojna...pre vyvin lepsich zbrani a td...cize toho sa to aj tyka...)
mozno to poznate...zakladne 3 piliery rozvoja civilizacie su:
jaj, šanoseventen, ty máš tú zlatú sestričku v fotoalbume, nie? tvoju vtipálkovú anketu by taký vedec zo strojáriny premenil na najsuchšiu prednášku sveta
@51 otazka diskusie bola polozena jasne a odpoved je, ze keby bolo lietadlo z toho materialu, tak by bolo tazke ako tank diamant je sice mineral s najpevnejsou strukturou, ale je velmi krehky...kebyze ho odpalis tak sa "nevypari", iba sa rozbije na miliony dalsich diamantov...
@0majlo0 ja netvrdim konkretne ze to ma byt z diamantu boha..sak to bol len priklad asa najprv zamysli co som tym cel povedat a potom hovor...
cize ak by bola skrinka z materialu...neviem akeho pevneho a lietdlo rovnako tak by nemuselo byt ako tank..a tank je aj tak lahky ked uz aj sme pri sprostych prirovnaniach..
nezničiteľný matroš nieje, ak si o niečom myslíte že je nezničiteľné, tak mi to požičajte a prečo sa nestavia lietadlo z odolného materiálu? váha lietadlo by vážilo 10 krát viac ako teraz, cena...
1. nezničiteľný materiál neexistuje, čierna skrinka je proste len z dosť tvrdého materiálu (tuším nejaké uhlíkové kompozity, nie som si istý) a má dosť hrubé steny, čo v kombinácií s jej malými rozmermi spôsobuje, že dokáže prežiť väčšinu mysliteľných síl ktoré na ňu v prípade havárie budú pôsobiť.
(princíp jej odolnosti si môžeš vyskúšať aj v praxi - zožeň si sklenenú hraciu guličku a sklenený pohár ktorý nikomu nebude chýbať, a pusti ich z výšky dvoch metrov na zem - pohár sa rozbije, gulička prežije - sú z toho istého materiálu, ale kvôli tomu že gulička je menšia a má ho hrubšiu vrstvu, tak je odolnejšia.)
a mimochodom, nezničiteľné lietadlo ešte nie je zárukou bezpečnosti - čím menej sa nechá predmet ovplyvniť silami ktoré naň pôsobia, tým viac z týchto síl sa prenáša na veci v ňom, čiže lietadlo by možno prežilo (ak by sa dalo vyrobiť), ale ľudí vnútri by zabilo. preto sa aj autá nevyrábajú so snahou aby prežili čo najviac, ale konštruujú sa im tzv. deformačné zóny, doslova sa plánuje kde sa pri náraze ako pokrčí plech, aby absorboval čo najviac energie nárazu, a tým pádom, aby sa k ľuďom vnútri z tej energie dostalo čo najmenej
hmmm,,,wsetky moznosti su genijalne...newedel som si wibrat...ale ftipi o čakowi norisowi milujem,,,wjete ze stratil panictwo skwor ako jeho otec_?a ze was moze kopnut rukow_?hhh
Predpokladám, že nezničiteľný materiál je zložený z viacerých druhov kovov čiže ak by sa malo cele lietadlo vyrábať s takéhoto materiálu tak by bolo veľmi ťažké a bolo by nutné použiť väčšie a výkonnejšie motory a to by sa neoplatilo toť môj názor
suhlasim so 73 ..aj ked tomu nerozumiem, myslim si, ze by to bolo velmi tazke to poprve a po druhe taka mala vec ako skrinka sa znici ovela lahsie ako nejake velke lietadlo...takze aj keby to bol suverenne neznicitelny material nejaky hacik by v tom bol vzdy...ale no ja nie som odbornik..
Keby sa veci stavali z nezničiteľného materiálu, teroristi by vyhynuli. Práve preto je z tohoto materiálu IBA čierna skrinka lietadla. Už dávno som hovorila že Nasa a teroristi ťahajú za jeden koniec.
to by lietadlo nemohlo mat krídla a svoj specificky tvar...ale muselo by vyzerat ako ta skrinka....ta je totiz neznicitelna nielen preto ze je z takeho materialu ale aj kvôli svojmu tvaru...
Jaj tak dosť ma toto nahnevalo keď som to uvidel !!! A hlavne to poňatie tohoto - " problému " !!! Keby aspoň nejaké normálne možnosti k hlasovaniu ale toto !!! Tak trochu vysvetlenie : Ide o to že čierna skrinka je konštruovaná z pancieru - a keby bolo celé lietadlo konštruované z toho materiálu ako pancier čiernej skrinky , tak by bolo jednoducho príliš tažké na to aby vzlietlo ... a keby aj vzlietlo tak by potrebovalo o veľa viac paliva ak by aj potom vôbec vzlietlo !!! Mno ale dajme tomu že máme takéto lietadlo kt. aj vzlietne ale keby náhodov padlo tak by sa síce nerozbilo ale ľudia sú v ňom stále ohrozený ... Lebo : vzhľadom na lietadlo sú nehybný ale vzhľadom na zem sú stále v pohybe !!! - ale po páde by bolo menej zranených pretože by ľudí nezabíjali aspoň úlomky z lietadla !!! KAPIŠ ??? !!!
ludi by to aj tak zabilo pri pade, len lietadlo by nebolo rozhadzane na kusy, kedze vacsina umrie bud na nejaky silny naraz alebo vybuch, aspon si myslim
ako strojar si myslim ze je tazko spajatelny ten material a moc drahy na vyrobu etc. inak som blondinka len som sa nechala prefarbit a preoperovat aby nemohol nikto pochybovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
a osočovanie na icq je čím? a narážky na môj inteligenčný kvocient?
@gothicpoethic nechcem sa ta dotknut, len si chcem rypnut do "psychopata co zalozil tuto diskusiu" ako sa sam nazval ;o) // @17shano //
@johnysheek moje iq je nezmerateľné, preto márne hľadáš jeho jednotky
to by som si nedovolila, prechovávam voči tebe až príliš veľkú úctu
milujem ťa
tak a je to zverejnené!
potom prídu bližšie a hneď sa odhrnú ale nepredbiehajme udalosti, čo sa má stať-to sa stane
a možno by sa mi podarilo uraziť ťa, keby tvoje IQ presahovalo IQ 3 mesačného človeka
vieš ako- moje poznámky treba pochopiť
mozno to poznate...zakladne 3 piliery rozvoja civilizacie su:
informacie
komunikacie
materialy
tak kto kolko ponuka???
a ta lietadlo by len nadskocilo a bolo by po lete
je to vsetko len o priblizeniu sa dokonalosti vlastnosti materialov/pruznost tvrdost a podobne...ani diamant vraj nieje najtvrdsi material na svete!
cize ak by bola skrinka z materialu...neviem akeho pevneho a lietdlo rovnako tak by nemuselo byt ako tank..a tank je aj tak lahky ked uz aj sme pri sprostych prirovnaniach..
a zakladáš jebnuté ankety, vieš o tom?
(princíp jej odolnosti si môžeš vyskúšať aj v praxi - zožeň si sklenenú hraciu guličku a sklenený pohár ktorý nikomu nebude chýbať, a pusti ich z výšky dvoch metrov na zem - pohár sa rozbije, gulička prežije - sú z toho istého materiálu, ale kvôli tomu že gulička je menšia a má ho hrubšiu vrstvu, tak je odolnejšia.)
a mimochodom, nezničiteľné lietadlo ešte nie je zárukou bezpečnosti - čím menej sa nechá predmet ovplyvniť silami ktoré naň pôsobia, tým viac z týchto síl sa prenáša na veci v ňom, čiže lietadlo by možno prežilo (ak by sa dalo vyrobiť), ale ľudí vnútri by zabilo. preto sa aj autá nevyrábajú so snahou aby prežili čo najviac, ale konštruujú sa im tzv. deformačné zóny, doslova sa plánuje kde sa pri náraze ako pokrčí plech, aby absorboval čo najviac energie nárazu, a tým pádom, aby sa k ľuďom vnútri z tej energie dostalo čo najmenej
Skrinku meter x meter nie je problem vyrobit,ale take lietadlo,by nesplnalo xy noriem a bolo by to neskutocne nakladne.
Takto ked ich par padne,dostanu dalsiu zakazku a vyrobia nove..business je business.