Myslím,že názov hovorí za všetko ale aj tak pre tých čo nechápu...zažili ste niekedy prejavy rasizmu od cigánov,černochov vietnamcov...proste nejakej menšiny,ktorá vás urážala slovne,resp.fyzicky napadla???Celkom ma zaujímajú názory lebo podľa poniektorýc
@peter_piper druhy prispevok a musela byt uz nadavka??
@aryan88knight dufam, ze sa ti podari co chces, ale skor si myslim, ze tato diskusia skonci ako mnohe ostatne a to hadkou popripade urazkami na tvoju osobu resp naopak..
no ja som to este asi osobne nezazila, ale u nas si cigani robia co chcu a provokuju nas bielich........moj nazor je taky ze nie mi biely sme rasisti ale ti nasi ciganeckovia...........no samozrejme cest vynimkam.......
sám mám nejaký ten pigment navyše a som rád že nestretávam často náckov. nvm sa brániť takže nvm ako by to dopadlo. ak už nejakých takých...ehm...náckov (aby som nebol vulgárny) stretnem, tak idem veeeeeelkou okľukou okolo nich
ja tiez niesom zrovna milovnik ciganov, ale este viac mi vadia ti velki pani fasisticky, ktori roztahuju ruky jak keby boli cez vikend na tekvicovej brigade a myslia si, ze nikto viac nieje...
uz davno nejde o boj prosti ciganom, ale bijete svojich, doslova kazdeho, kto sa na vas skaredo pozrie. 10 na 1 nieje pre vas problem a za to by som vas vsetkych postrielal. lebo ste vsetci skaredi šašovia, s ktorymi sa na zakladnej nikto nebavil a tak ste si nasli svoju "rešpektovanu" zabavku, aby mali ludia pred vami respekt...len keby ste vedeli, ze sa vam okrem toho aj vsetci smeju... bombera a v hlave nasrate. ano sto vy...zasrati fasisti
no zazila od nasim romskych spoluobanoc...chapete ja proti nich vlastne ani nic nemam ked neberieme do uvahy ked su pod vplyvom alkoholu ale jeden isiel a ze ty ic na drahu bo lem mi cigani mozeme bo chodniku chodzic...tak akoze nic v zlom ale myslim ze toto bol rasizmus
Hej zažila som to,niekedy mám pocit že tí "čierny" a podobní majú väčší problém s bielymi než opačne.
Každé ráno keď idem do školy,tak chodievame okolo takej "panelákovej osady" a minule sa takí dvaja rómovia smiali na tom že vypadám jak "biela cicka"...ako bol to zaujímavý zážitok.
Alebo "čierny raperi",bežne vidím v meste ich pohľady,na mojich spolužiakov,tiež vyznávačov tohto hudobného štýlu.......Nie vždy sú tí biely rasisti.Často je to kupodivu opačne.
co ti to da ak zmlatis druheho cloveka? a kebize aj vyvrazdis polku planety a ostanes medzi svojou nadhernou bielou rasou co ti to vlasne da? pocit stastia alebo co?
suhlasim s @14 , tak strasne chcu byt nieco viac ze nedokazu pripustit moznost ze sme si vsetci rovny...
to ze napr. cigani sa nechovaju najkulturnejsie je myslim problem ani nie tak rasy ako nizkej vzdelanosti a penazi...tieto problemi by sa dali riesit kebize na tejto zasratej planete ludia pochopia ze vrazdy a moc veci neriesia...
neznasam rasistov.. ci uz je clovek hocijakej farby! ved seci su si rovni. preboha su to ludia.. ako moze NORMALNY clovek ublizit druhemu na zaklade farby pleti? aj ked ja osobne nemam rada madarov (ako mensinu na Slovensku), nevadia mi, ze su madari, ale to, ze sa nezačlenujuu a nehovoria vobec po slovensky! ale urcite, by som sa nezaradovala do skupiny, ktora by im chcela ublizit. aa mna raz ohrozovali ciganky... ale nemam voci ciganom averziu, len za to, ze sa naslo par je*blych.. ved aj u "bielych" sa najdee plno debilkov..
@nightillusion zazil som ale urcite som sa nebal na michalskej sa okolo mna postavili a zacali mi hajlovat do tvare ze mi skoro hlavu odjebali,tak som sa na nich len kukal,a ze, skoncili ste? a odisiel som ja sa neviem niekoho bat
@40 o čo si iná, keď hádžeš všetkých s vyholenými hlavami do jedného vreca keď jeden "nácek" niekoho zmláti, tak sa bojme všetkých, ale keď 90% cigáňov pácha kriminalitu každý deň, nedajbože sa na ich adresu nejak "nepekne" (rozumej pravdivo) vyjadriť!! Tak sa teraz poďme báť všetkých ľudí, lebo sú to rasisti a vrahovia a zločinci!!
@deciana súhlasím s tebou...ja osobne mám tiež s opačným etnikom len zlé skúsenosti...vieš,keď sa s 5-timi kamošmi normálne bavím pred podnikom a neletia 3 autá a z nich povyskakuje 15 cigánov s latami nieje mi všetko jedno...takýchto prípadov sa stalo mnoho takže cigánov a ostatné menšiny nemusím VOBEC...maďari mi nevadia
celkové riešenie ako rasizmuz alebo antirasizmus, zlá či dobrá vec
Podla môjho názoru by nepomohlo ani jedno. Skôr taká zlatá stredná cesta = nevyhlasovať každú nevedomky vyvolanú narážku za rasizmus, priznať si že minca má dve strany čiže kde je problém musí byť aj príčina a problém je na oboch stranách a na druhej strane umožniť aj ostaným rovnaké práva ako skupinke privilegovaných ale iba do tej miery aby sme sa ich nezastávali na úkor iných. Príklad zo života začlenenie rómov do spoločnosti, tým že ich odsunieme na okraj spoločnosti a budeme ich donekonečna dotovať či už finančne alebo inak. Týmto len podporujeme nerovnocenosť šancí a znásobujeme pocit u verejných más že nach musí doplácať celý pracujúci sektor ak sa to dá tak nazvať. Tým že budeme tvrdohlavo odsudzovať myšlienky napríklad slovenskej pospolitosti a radiť ju do neofašistických organizácii alebo tvrdit že prepáčte za výraz cigáň je len cigáň. Pozrite si napríklad stránku slovenskej pospolitosti a možno pochopíte že niektoré myšlienky nemajú nič spoločného s nacizmom. Avšak takisto nesúhlasím z celým programom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
@aryan88knight dufam, ze sa ti podari co chces, ale skor si myslim, ze tato diskusia skonci ako mnohe ostatne a to hadkou popripade urazkami na tvoju osobu resp naopak..
nebudte zas vzťahovační, nejde o nadávky
@peter_piper respektuj i tych ktorych mozno neznasas, ci su ti nie sympaticki.. a snaz sa neprovokovat..
@jerry483 skor islo o to, ze miesto vyjadrenia ku teme, to hned musel obratit
inak co sa toho tyka.. nezazil som, ale co asi cakame vo vacsinovo bledej komunite..
to by sme museli ist niekam kde je to otocene.. tam je to ocividnejsie..
a ked sme pri tom.. rata sa i pozitivna diskriminacia?? lebo to je obcas vacsi problem
sám mám nejaký ten pigment navyše a som rád že nestretávam často náckov. nvm sa brániť takže nvm ako by to dopadlo. ak už nejakých takých...ehm...náckov (aby som nebol vulgárny) stretnem, tak idem veeeeeelkou okľukou okolo nich
uz davno nejde o boj prosti ciganom, ale bijete svojich, doslova kazdeho, kto sa na vas skaredo pozrie. 10 na 1 nieje pre vas problem a za to by som vas vsetkych postrielal. lebo ste vsetci skaredi šašovia, s ktorymi sa na zakladnej nikto nebavil a tak ste si nasli svoju "rešpektovanu" zabavku, aby mali ludia pred vami respekt...len keby ste vedeli, ze sa vam okrem toho aj vsetci smeju... bombera a v hlave nasrate. ano sto vy...zasrati fasisti
kto je pre vas nacek?? ako ho spoznavate na ulici?
@peter_piper niekedy je mlcat ZLATO, a vyjadrit sa ku teme dvojnasobne )
a keď takého stretnem, tak ÁNO, mám strach.
keby si sa trochu zamyslel pochopil by si že @peter_piper má pravdu.ale to by sme chceli privela od teba
ti jebe? myslíš si že chcem skončiť v nemocnici?
ne každý sa vie brániť omg
poznám ludí ktorí boli náckami zbití
to ze ho stretnes na ulici znamena ze ta ide zmlatit??
kks tak to ked idem s niektorymi kamosmi by si utekal a by sme mali ujeby
nie kazdy kto ma bomberu a vyholenu hlavu a svaly je nacek
ty si dobre jebnutý
no poserme sa z teba a tvojich kamošov
Každé ráno keď idem do školy,tak chodievame okolo takej "panelákovej osady" a minule sa takí dvaja rómovia smiali na tom že vypadám jak "biela cicka"...ako bol to zaujímavý zážitok.
Alebo "čierny raperi",bežne vidím v meste ich pohľady,na mojich spolužiakov,tiež vyznávačov tohto hudobného štýlu.......Nie vždy sú tí biely rasisti.Často je to kupodivu opačne.
nepochopim takych obmedzencov ako su takito ludia
nechapem, co nuti jedneho cloveka tak nenavidiet ineho..
suhlasim s @14 , tak strasne chcu byt nieco viac ze nedokazu pripustit moznost ze sme si vsetci rovny...
to ze napr. cigani sa nechovaju najkulturnejsie je myslim problem ani nie tak rasy ako nizkej vzdelanosti a penazi...tieto problemi by sa dali riesit kebize na tejto zasratej planete ludia pochopia ze vrazdy a moc veci neriesia...
k tomu viac nieje co dodat
vymlety chobot... ste chudaci
Nie som "nácek" a ani sa ich nebojím!!
Podla môjho názoru by nepomohlo ani jedno. Skôr taká zlatá stredná cesta = nevyhlasovať každú nevedomky vyvolanú narážku za rasizmus, priznať si že minca má dve strany čiže kde je problém musí byť aj príčina a problém je na oboch stranách a na druhej strane umožniť aj ostaným rovnaké práva ako skupinke privilegovaných ale iba do tej miery aby sme sa ich nezastávali na úkor iných. Príklad zo života začlenenie rómov do spoločnosti, tým že ich odsunieme na okraj spoločnosti a budeme ich donekonečna dotovať či už finančne alebo inak. Týmto len podporujeme nerovnocenosť šancí a znásobujeme pocit u verejných más že nach musí doplácať celý pracujúci sektor ak sa to dá tak nazvať. Tým že budeme tvrdohlavo odsudzovať myšlienky napríklad slovenskej pospolitosti a radiť ju do neofašistických organizácii alebo tvrdit že prepáčte za výraz cigáň je len cigáň. Pozrite si napríklad stránku slovenskej pospolitosti a možno pochopíte že niektoré myšlienky nemajú nič spoločného s nacizmom. Avšak takisto nesúhlasím z celým programom.