Čím sa zásadne líši Boh Jahve od ostatných bôžikov?? podľa vás
A aké dôsledky pre človeka má viera v Trojjediného Boha – Boha v spoločenstve – , na ktorého obraz je človek stvorený? Dnes na inu nôtu.Kresťania..viete či neviete??
ze jeho ovecky furt chodia zvonit ludom a stoja pred BILLOU v karlovke kde maju tie casopisy, hned by som tym zenam dala zakaz do arealu okolo billy o ploche 1km^2 a SBSkara
minule im bola zima vonku tak stali dokonca vnutri v bille v malej ulicke, tam mali tie ich trapne casopisy a nedalo sa cez ne prejst, 2 zenske to tam predavaju a dalsie otravuju a potom tam 3-4 stoja a prejdi cez ne..
Narodil som sa tu , ale absolutne nežerem Cirkevné kecy(i) , áno je tu niečo ako Boh , ale to je jediné ... okolo toho sú všetko len hovadiny ... podľa mňa ...
@najivna geografické súradnice a časové obdobie v ktorom osoba žije sú veľmi podstatné faktory. Ak by sa niekto narodil v Egypte v roku 2400 p.n.l. len ťažko by vyznával nejaké iné náboženstvo ako vtedajšiu podobu egyptského polyteizmu. Náboženstvo sa spája s kultúrou a kultúra dominuje na istých miestach viac a na iných menej A dominantnou kultúrou západného sveta je kresťanstvo, takže je omnoho pravdepodobnejšie, že dieťa ktoré vyrastá na Slovensku bude vychovávané v kresťanskej rodine, resp. ak nie je, tak je omnoho pravdepodobnejšie, že ak konvertuje, tak konvertuje práve na kresťanstvo (viac ľudí, ktorí ho môžu konvertovať, väčšie a prístupnejšie spoločenstvá, kde sa môže uchýliť). Ak by sa narodil v Turecku, tak to isté platí o Islame. Zhrnuté a počiarknuté, náboženské vierovyznanie do veľkej miery záleží od prostredia v ktorom človek vyrastá, nielen od rodinného, ale aj od celej spoločnosti.
Jehova a Jahve je ten istý boh. Ide len o rozdielne vokalizácie YHWH. Pričom Jehova je novšia anglicizovaná vokalizácia
@tomas71 ved dobre ja nehovorim ze nemas pravdu ale v dnesom multikulturnom svete hlavne na zapade to uz davno neplati ze kazdy europan sa rovna krestan
Když k Tobě Jáhve promlouvá z láhve džinu a nabádá Tě k činu, změníš se v mašinu, co líně zkončí v klíne holky, co balí Tě, chytáš se do sítě, nevíš, zda je to nerozumem, nebo rumem, či vínem... ← o tomto hovoríme, správne som sa zorientovala?
primárny účel akejkoľvek viery je vysvetliť nevysvetlitelné - preto vznikla
sekundárny účel je manipulácia masy - preto bola šírená v jednotnej podobe
terciálny účel je morálka , pod ktorej maskou sa páve manipulácia často schováva
V dnešnej dobe , kedy svet prevažne dôveruje vede a tomu , že jej poznanie može časom priniesť odpovede , v dobe kedy máme jasne zadefinované , čo je dobré a čo zlé . postráda náboženstvo akýkolvek konštruktivny charakter.
Stále je však využívané na manipuláciu ľudí, no v podstatne menšej a stále klesajúcej kvantite.
@najivna Ja som reagoval na tvoje (zbytočne) absolutistické tvrdenie : "geograficke suradnice s tym nemaju nic spolocne". Áno s multikulturalizmom máš pravdu, ale to som ani nepopieral, no európska spoločnosť (a hlavne kultúra) je napriek všetkému predominantne kresťanská.
Vyznávači sú rôzni, ale Boh je stále ten istý. Jehova = Jahve = Boh. Rozdiel medzi vyznávačmi je v tom, že jeho slová a podstatu interpretujú rôzne, ale je to stále ten istý boh a názvy možno ľubovoľne zamieňať. Pre svedkov jahodových platí len to, že preferujú používanie "pravého mena" Boha - Jahve - Jehova, resp. j(y)hwh a nepoužívajú Boh.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
no hm..boh je dobrý proste
@drazoral hubuješ?
geograficke suradnice s tym nemaju nic spolocne
@igilik tesi ma
jahve je zidovsky boh
jehovisti maju jehovu
lebo v podstate sú všetko len mýty... rozdiel je len v uhle pohľadu
Jehova a Jahve je ten istý boh. Ide len o rozdielne vokalizácie YHWH. Pričom Jehova je novšia anglicizovaná vokalizácia
nebavime sa o bohu bavime sa o vyznavacoch
sekundárny účel je manipulácia masy - preto bola šírená v jednotnej podobe
terciálny účel je morálka , pod ktorej maskou sa páve manipulácia často schováva
V dnešnej dobe , kedy svet prevažne dôveruje vede a tomu , že jej poznanie može časom priniesť odpovede , v dobe kedy máme jasne zadefinované , čo je dobré a čo zlé . postráda náboženstvo akýkolvek konštruktivny charakter.
Stále je však využívané na manipuláciu ľudí, no v podstatne menšej a stále klesajúcej kvantite.
To mi znie asi ako
"Moje náboženstvo sa líši od ostatných tým, že tie sú znôška nelogických klamstiev, zatiaľ, čo to moje je kopa nelogických právd"
Vyznávači sú rôzni, ale Boh je stále ten istý. Jehova = Jahve = Boh. Rozdiel medzi vyznávačmi je v tom, že jeho slová a podstatu interpretujú rôzne, ale je to stále ten istý boh a názvy možno ľubovoľne zamieňať. Pre svedkov jahodových platí len to, že preferujú používanie "pravého mena" Boha - Jahve - Jehova, resp. j(y)hwh a nepoužívajú Boh.
Nie, na to, že "existuje"