Fico na besede v Prešove vyhlásil tento výrok s dodatkom, aby sa posilňoval sociálny štát, že tak ako aj v iných krajinách ako najmä Švédsko, je potrebné zvyšovať dane, aby sa zvyšovala živ. úroveň nášho štátu. Súhlasíte s ním?
No s progresívnym zdanením súhlasím, taktiež s návratom dedičskej dane (čo neznamená, že ked zdedíš pár drobných po babičke, tak ti to štát ešte aj zdaní, platilo by to len pre dedičstvo od určitej výšky, ked niekto dedí milionový majetok). Ale dôležité je aj to, ako sa so získanými peniazmi bude hospodáriť a načo sa vynaložia.
Lepšia životná úroveň sa nedá neustále podmieňovať vyššími obnosmi peňazí. Dobrá životná úroveň prichádza s dobrým hospodárením, nie s vyberaní stále väčších poplatkov.
Plus na to, aby bol občan ochotný platiť vyššiu daň, musí mať dôveru ku štátu a to u nás, bohužiaľ, neplatí.
Akože, ak by sa reálne tie paniaze vrážali na miesta, kde ich treba a nekončili by v kapsách politikov, tak to dáva zmysel. Ale nie sme v krajine, kde to takto funguje. Stačí si pozrieť hocijaké mestečko, dedinku a že v akom bývajú stave. V akom stave sú cesty, diaľnice, železnice...
To je veľmi zložitá otázka. Hypoteticky by to fungovať mohlo, ale nepredpokladám, že by to tak fungovalo na Slovensku. Tu by sa to zrejme minulo na nejaké neefektívne a zbytočné opatrenia, čo sa dá už len zo skúsenosti predpokladať
to iba taký nechcem povedať kto môže povedať, lebo je to kravina. tak rozmýšľajte rozumom. sú podnikatelia, ktorí sa toľko naplatili na daniach, že si to nevieš predstaviť. dopohody by mohli prijať niekoľko ľudí, ktorí by im priniesli veľký osoh, keby neplatili veľké dane.
myslel som to skor s tym zvysovanim, cize vyskou dane ako zavadzanim novych, staronovych dani a tym stylom, ako to robi tato vlada v tychto podmienkach a ci to prinasa realnu pozitivnu zivotnu uroven. A ci staci iba dane zvysovat, aby bol svet krajsi. Hypoteticky, ceteris paribus, je to jasne, ale zaujima ma to teda v nasom konkretnom pripade.
ujo Harabin to jasne povedal, peňazí je v štáte dosť, len sa nesmie kradnúúúúúúúúúúúúúúť....
potom nejaké dane by neboli podmienkou na zvyšovanie životnej úrovne...
čo si myslím, že je ober khokhotina...
voľakedy bol názor nakej strany, aby milionári platili vyššie dane, v parlamente to neprešlo, prečo asi?!
Dal by som ÁNO. Avšak keď to povie Mafiánsky Boss, tak rozhodne nie. V takom vyspelom štáte kde nemajú mafiu vo vedúcich funkciách a ľudia tam sú pre svoje schopnosti, a nie pre tučné kontá a kontakty, tam by som argumentu, ideme zvýšiť dane, aby sme zvýšili životnú úroveň krajiny a obyvateľov, napr. tým že sa budú viac opravovať cesty, budovať rôzna infraštruktúra alebo prispievať mladým občanom na isté možnosti, napr. financovania bývania.
Veľkí zložitá téma, rozhodne nesúhlasím s Ficovym videním sveta.
Ale napr to, ako to funguje v nordickych krajinách, je jasná ukážka toho, že vysoké dane fungujú, ak spoločnosť nie je sprostá a je vychovaná k sociálnej zodpovednosti
Áno, súhlasím, že to funguje, ale iba za podmienky, že občania štátu chápu, že investícia do svojej krajiny je dobrá aj pre nich. U nás to pochopilo len veľmi málo ľudí. Čo všetko sme mohli ešte vybudovať z eurofondov, keby sa nerozkrádali. Keď jeden 20 metrový chodníček stojí 200 000 eur a podobne, za čo si normálny človek kúpi nový dom so záhradou, tak potom je niečo zle. Keby sme my jednotlivci hospodárili tak ako vyvolenci, ktorí hýbu financiami štátu a EÚ, tak by sme do týždňa skončili na ulici.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Plus na to, aby bol občan ochotný platiť vyššiu daň, musí mať dôveru ku štátu a to u nás, bohužiaľ, neplatí.
myslel som to skor s tym zvysovanim, cize vyskou dane ako zavadzanim novych, staronovych dani a tym stylom, ako to robi tato vlada v tychto podmienkach a ci to prinasa realnu pozitivnu zivotnu uroven. A ci staci iba dane zvysovat, aby bol svet krajsi. Hypoteticky, ceteris paribus, je to jasne, ale zaujima ma to teda v nasom konkretnom pripade.
potom nejaké dane by neboli podmienkou na zvyšovanie životnej úrovne...
čo si myslím, že je ober khokhotina...
voľakedy bol názor nakej strany, aby milionári platili vyššie dane, v parlamente to neprešlo, prečo asi?!
ale uplne najnechutnejsia vec su odvody!
Ale napr to, ako to funguje v nordickych krajinách, je jasná ukážka toho, že vysoké dane fungujú, ak spoločnosť nie je sprostá a je vychovaná k sociálnej zodpovednosti