@tommyhot to je pravda, ono preto sa ešte stale snažim učiť aj ruštinu len na druhej strane, neviem neláka ma to isť niekedy do činy, resp. že ano jazyk potrebny pre obchod, ale tiež je to také..že čina ma postavenu ekonomiku prave na expandovani, a ma strašny prudky ekonomicky rast..len tiež som niekde čital že jej to dlho nevydrži že vraj.....ked ešte k tomu pripočitaš režim aky tam je.....Z toho pohladu jazykoveho potom by možno bolo vyhodnejšie sa zamerať na japončinu....ked už...
@sumivybanan praveze poslednu dobu cinania nerastu az tolko, lebo si sami uvedomuju, ze im to skodi.. a navyse nizsi rast vyrazne poskodzuje ekonomiku usa, co sa cine ciastocne moze hodit na oslabenie ich vplyvu... japonci su na tom z dlhodobeho hladiska o dost horsie, ich cely system je jedna hlboka dlhova studna a demograficky vyvoj hovori o tom, ze pokial neotvoria hranice a neprilakaju tam mladych, tak zaziju niekolkonasobne horsi bordel ako v 90. rokoch..
ak teda nie cinstinu, tak zacni s korejcinou ako ja... to sa tiez hodi
@tommyhot to áno, o Japonsku sa prepdokladalo že vytlači i USA, bohužial sa mu to nepodarilo v 90 rokov prešli krizov a maju na krku velky šťatny dlh.....a čina ich akokeby predbehla....
A korejčina, nad tým som aj ja rozmyšlal kedže naš tréner pochadzal z okolia Južnej Korei, len akurat činštinu mam teraz akurat na výber ako ovlitelny predmet.... tak som nad tým rozmyšlal...
Nemyslím si, že by to bolo až tak využiteľné, keďže minimálne 90% dospelých Číňanov vie anglicky. Pokiaľ sa tam teda nechceš presťahovať alebo tak, lebo to už je iné.
Ale tak, keby že mám ja možnosť si dať čínštinu, tak to beriem. Je to zaujímavý a nie až tak ťažký jazyk (teda až na jeho písanú formu, tá je katastrofa).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ak teda nie cinstinu, tak zacni s korejcinou ako ja... to sa tiez hodi
A korejčina, nad tým som aj ja rozmyšlal kedže naš tréner pochadzal z okolia Južnej Korei, len akurat činštinu mam teraz akurat na výber ako ovlitelny predmet.... tak som nad tým rozmyšlal...
Ale tak, keby že mám ja možnosť si dať čínštinu, tak to beriem. Je to zaujímavý a nie až tak ťažký jazyk (teda až na jeho písanú formu, tá je katastrofa).