Ahojte, chcem sa spýtať, viete mi poradiť dokedy treba dať "začipovať" psa? ... ešte je šteňa a počula som že aspoň do roka sa to nemá dávať,... a ďaľší mi zas povedali že to je povinné pre každého psa bez ohľadu na vek atď. ... že buď do konca roka 2013,
@cuketta Nehovor mi čo mám robiť, dobre viem že to nie je pre nich nič super... ale pokuty sú od 300 € viac, a já s mojím tradične slovenským platom si to dovoliť nemôžem.... preto sa pýtam dokedy to treba.
@cuketta ty prepáč, ja som už na nervy ako mi každý hovor daj ho začipovať daj ho začipovať lebo sa nedoplatíš, mne povedali ( tí čo mi predali) že ho nemám dávať lebo že potom sú chorľaví a neviem čo všetko, a prídeme sem a potom každý len " choď ho očipovať, Choď! Keby sa mu čosi stane tak sa zbláznim, kôli čomu je to vlastne povinné?? Asi naozaj len preto aby bohatí ešte viac zbohatli! A máš pravdu zachvíľu budú tie čipy dávať aj nám.. Na SVK určite ...
Ludia uvedomte sa sikovno, psy cipovat treba, ked vas pokuše nejaky cudzi bastard a ani neviete, ci je vobec zaockovany proti besnote alebo ci neprenasa nejaku chorobu tak by ste piskali inu pesnicku len aby sa to dalo zistit a nemuseli lezat na infekce v nemocnici mesiac na pozorovani!!! Aj na to je ten cip.
Dnes sme s ocinom zacipovali minimalne 120 psov, po dohode s uradom sme to robili na naklady obecneho uradu, cize majitel to mal zadarmo.
@tasha145 ak byvas niekde na dedine, skus sa opytat svojho veterinara, ci take nieco neplanuje aj on. Dobre aj pre neho, aj pre ludi.
@tasha142 A oficialna odpoved na tvoju otazku od mojho ocina (veterinar) je: Kazdy pes ma byt do konca 6teho tyzdna po narodeni zacipovany a bezpodmienecne vsetky psy, ktore doterat zacipovane neboli, majucas takto urobit do konca septembra tohoto roku. Snad som pomohol
@wuttasi Tak vďaka všetkým za rady, môj má už 7 mesiacov, a ešte očipovaný nebol, ... aspoň tu mám dva rôzne názory a teraz sa už len rozhodnúť. Vďaka všetkým.
@piter09 jžš, vážne?? ..a ja že im fakt prerazia hlavu tyčou! Veštci tu máme vlastné názory.. No som zvedavá, keď vyjde zákon na začipovanie ľudí, či to nebude náhodou také, ako keby Vám niekto prerazil hlavu tyčou.
@lowinqa ani nedavaj cipovat..a nemyslim si ze to dakto bude kontrolovat..je to sprostost a novy zakon a hovadina.. a casom sa ukaze ze to ma zle nasledky..a to len asi ked pojdes veterinarovi vtedy to mozno bude potrebne ale ked nechodis tak ani nie.
@matiseq Nedám. Však žijeme v zabudnutej dedine a tu sa ledva prášok na pranie zoženie. Inak už jeden pes zomrel kvôli slávnym zákonom a veterinárovi. Nenechám aj druhého.
Treba ale ten systém by mohol aspoň fungovať. U nás na sídlisku sa našiel pes s čipom a keď ho chceli identifikovať takto nefungovalo. Toto je systém čipov v skratke.
tak psov svojich nedajte ani OČKOVAŤ, keď si všimnete pes pri očkovaní trochu zakňučí.. sranda, že pri čipovaní môj pes ani necekol.. tupá slovač, keď podľa vás tým pes trpí...vám niektorým statočne šlahá
kedy ľudia konečne pochopia, že čipovanie nieje pre psa žiadna pohroma ! -.- máme 7 psov z toho 5 je začipovaných a ani jeden z nich nerieši , že má v sebe čip. a aj my sme spokojnejší keď vieme, že keby sa hocičo stalo tak sa nám náš pes vráti. a tomu psovi to nijak neprekáža, nebolí, ani nevie, že ten čip má
@nikoll92 netrpi mozno samotnym zavadzami ale si predstav ze by to tebe dali pod kozu daku malu elektronicku suciatku..a co ked by ti to tam zacalo hnisat alebo co? alebo by si daku chorobu dostala? aj potom by si chcela davat cipy psoM? vsak sa zamysli a zisti si o tom viac..
@zajkousko Filip! Však v biblii je že tá selma má číslo 666 a že nech si nedáme do seba ten cip.... A začína sa to psami, bude to pokračovať prisťahovalcami a nakoniec všetci! A nebudeme mať kam utiecť, lebo to cipovanie bude po celom svete...
dnes sme s kamoškou boli u veterinára, lebo mám choré morča a ona bola akurát začipovať psa .. a maličký si to ani nevšimol, čiže nebrala by som to za týranie vôbec ..
@zajkousko práveže tvoja púť by mala začať! nevzdávať sa a bojovať proti jašterom z pekiel, ktorí nás chcú očipovať! a verím, že nám pomôži aj vesmírni ludia, andele svetla!
paci sa mi vasa smela vzbura proti cipom, tlieskam neviem co je horsie - ci nechodit so psom vobec k veterinarovi (na povinne ockovania a kontroly) alebo mu dat maly cip namiesto bolestiveho tetovania ucha. mimochodom cipuju sa aj kone, je to namiesto vypalu. ale radsej si dam kona spalit zeravym kovom nez by som do neho zasadila toto semeno zla!!! dzizs krajst -.- pseudoochranari zvierat narobite viac zla nez dobra, vsetko treba prespekulovat a poprekrucat, radsej keby ste namiesto nezmyselneho boja proti cipom robili nieco uzitocne. that´s it, mozte sa pustit aj do mna. a tie pokuty vam zo srdca zelam
Hugo prečítaj si toto pozorne a prídeš na princíp ako to všetko "funguje"
Jánovo proroctvo hovorí o Božom súde, číslo 666 by určite malo mať niečo spoločné s hodnotením človeka a jeho duchovnými kvalitami, ktoré budú mať pri Božom súde najväčšiu váhu. K pochopeniu Jánovho proroctva určite prispeje aj takmer úplne prehliadaný fakt, že podobenstvo nehovorí o čísle 666, ale o číslach 600, 60, 6! Teraz sa dá číslo človeka konečne aj spočítať, ako sa to píše v proroctve a celá vec začína dávať zmysel.
Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy, lebo je to číslo človeka. Jeho číslo je šesťsto šesťdesiat šesť.
Vezmi číslo 666, ktoré v dobrých aj zlých pomeroch označuje buď dokonalého človeka alebo človeka diabolského! Rozdeľ lásku v človeku práve na 666 dielov a z toho daj Bohu 600, blížnemu 60 a sebe ponechaj 6! Ak však dávaš Bohu 6, blížnemu 60 a sebe 600 dielov, isto si človekom diabolským!
Láska je meradlom skutočnej kvality človeka. Ak chceme chápať delenie lásky v človeku, treba mať najskôr jasno v tom, čo je to sebaláska, láska k blížnemu a čo láska k Bohu. Ak k niečomu cítime lásku, venujeme tomu aj svoj čas, prostriedky, zaoberáme sa tým vo svojich myšlienkach, slovách a skutkoch. Podľa toho ľahko zistíme, ako svoju lásku rozdeľujeme. Keď konáme to, z čoho máme osoh v prvom rade my sami, je to sebaláska. Láska k blížnemu je to, z čoho má osoh a radosť niekto iný. Láska k Bohu nie je samozrejme vyjadrená množstvom času stráveným v kostole, tak by sme počet 600 sotva naplnili, ale množstvom času, ktorý venujeme rozvoju svojej duše a práci na odstránení nemilých povahových vlastností. Iba prečistením a zjasnením sa môže náš duch viac priblížiť k Bohu, a až vtedy, keď dokážeme svoju lásku skutkami, je namieste hovoriť o láske k Bohu. Tí, ktorí pred každým činom zvažujú, či to, čo idú robiť, je v súlade s Božími zákonmi, tí určite nemajú problém naplniť počet 600 dielov svojmu Bohu, najmä ak to, čo konajú, robia s láskou. 600 je ideál, cieľ, ktorý človek postupne dosiahne; nie bezpodmienečná podmienka. Dôležité ale je, či sa človek snaží tých 600 napĺňať v láske k Stvoriteľovi alebo v sebaláske.
neprečítal som všetky komenty.. ale mám tiež psíka, ktorého nadovšetko milujem. A som proti všetkému takémuto ako je čipovanie, pretože to smerujem k jednému, že za chvíľu budú aj deti začipovávať.
Lenže zaočkovať som ju musela dať a veterinárka by mi ju nezaočkovala kým ju nezačipujem. Takže som musela :/
Cip ktory sa dava psom nema ziadne GPS ani nic podobne na "sledovanie pohybu", ma v sebe len kod, ktory je nahodeny v registry a po jeho vyhladani sa zobrazia udaje o majitelovi psa. to je ako keby si sa niekde stratila, nemala dar reci, ale bum! mas pri sebe obciansky! v ktorom mas adresu kde byvas. to je cele, a boli to menej ako tetovanie psa do ucha. cely tento boom proti cipovaniu vyplyva z mala informacii alebo dezinformacii ktore sa siria ako zle spravy a sprosty narod sa zlakne a teraz sa vsetci automaticky postavia proti tomu. alebo ako som spominala tie vypaly pri konoch. neviem, ci niekto z vas bol pri vypalovani zriebat, ale urcite by som radsej volila cip nez to. nepotrebujem si hladkat ego tym ze sa budem zaryto drzat svojho strachu zo slova "cip". keby sa to volalo nejak inak drviva vacsina z vas by ani necekla.
Tak ešte raz ďakujem všetkým zúčastneným, aj za Biblický "odsek" ... nemyslím to zle, v Boha verím tiež, ale čo to má spoločné s čipom pre psa... nečítala som všetky komenty takže tak... a ja ho mám samozrejme aj odčerveného, očkovať sa vreaj ešte nemôže lebo je šteňa, a preto sa pýtam lebo sa bojím že sa mu niečo stane. .... ale myslím že to bude potrebné, už len kôli tým očkovaniam a pod. ... ale ďakujem
» dolezite.sk/old/POVINNE_NEC... Clanok plus peticia... » www.petice24.com/zrusenie_povinn... A ked si niektori ludia myslia,ze ked nam vlada nasilu vnucuje cipy,ze je to prospesne,tak nech sa paci.Treba trosku pozriet do minulosti...Este nic co davali ludom nasilu neprinieslo dobre ovocie...Pokutu vyplati iba hlupak,im treba dat pokutu lebo porusuju USTAVU SR.Obcan ma pravo na slobodnu volbu a pes je vec.Nemaju nato pravo,tak nechodte niest dobrovolne rodinneho clena ako uplne zbludile ovecky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
inak sa k téme neviem vyjadriť
Taktiež si to nemôžem dovoliť, no môjho psa nenechám trpieť, pre hlúpy "zákon" ..len aby tamtí hore mohli zbohatnúť, hoc teda, na pokutách tiež..
Prepáč, nechcela som, aby to vyznelo tak, že ti kážem čo robiť, iba som sa stručne vyjadrila.
Otázka času je, kedy prídeme na rad my, v čipovaní. Resp. už sa to deje, formou v "farmaceutike". ..alebo také niečo.
"Však, zvieratá nič nebolí, lebo to sú len zvieratá. Menejcenné tvory."
áh
Dnes sme s ocinom zacipovali minimalne 120 psov, po dohode s uradom sme to robili na naklady obecneho uradu, cize majitel to mal zadarmo.
@tasha145 ak byvas niekde na dedine, skus sa opytat svojho veterinara, ci take nieco neplanuje aj on. Dobre aj pre neho, aj pre ludi.
(hore som ta zle otagoval precitaj si aj to )
Bola som tam ked psa čipovali a ani si to nevšimol. Ked psa niečo bolí tak to dá veľmi hlasno najavo.
Dovi.
A čipovať? Ja ho nedávam nech mi dávajú aj každý deň pokuty.
Môj pes, ja ho živím a nikto mi nebude hovoriť čo s ním mám robiť.
Na to vek asi má mať 6 mesiacov, tým sa môžeš v prípade problémov ohradiť.
Treba ale ten systém by mohol aspoň fungovať. U nás na sídlisku sa našiel pes s čipom a keď ho chceli identifikovať takto nefungovalo. Toto je systém čipov v skratke.
a dávali sme psov čipovať ešte dávno predtým než sa začalo o tom zákone hovoriť.
Nerob to..
miaaaaau
poviem ti to kamarátsky, strč sa do riti aj s tvoji vesmírnimi lidmi a aj s ich náčelníkom Bendom Ivanem .......filip
Hugo prečítaj si toto pozorne a prídeš na princíp ako to všetko "funguje"
Jánovo proroctvo hovorí o Božom súde, číslo 666 by určite malo mať niečo spoločné s hodnotením človeka a jeho duchovnými kvalitami, ktoré budú mať pri Božom súde najväčšiu váhu. K pochopeniu Jánovho proroctva určite prispeje aj takmer úplne prehliadaný fakt, že podobenstvo nehovorí o čísle 666, ale o číslach 600, 60, 6! Teraz sa dá číslo človeka konečne aj spočítať, ako sa to píše v proroctve a celá vec začína dávať zmysel.
Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy, lebo je to číslo človeka. Jeho číslo je šesťsto šesťdesiat šesť.
Vezmi číslo 666, ktoré v dobrých aj zlých pomeroch označuje buď dokonalého človeka alebo človeka diabolského! Rozdeľ lásku v človeku práve na 666 dielov a z toho daj Bohu 600, blížnemu 60 a sebe ponechaj 6! Ak však dávaš Bohu 6, blížnemu 60 a sebe 600 dielov, isto si človekom diabolským!
Láska je meradlom skutočnej kvality človeka. Ak chceme chápať delenie lásky v človeku, treba mať najskôr jasno v tom, čo je to sebaláska, láska k blížnemu a čo láska k Bohu. Ak k niečomu cítime lásku, venujeme tomu aj svoj čas, prostriedky, zaoberáme sa tým vo svojich myšlienkach, slovách a skutkoch. Podľa toho ľahko zistíme, ako svoju lásku rozdeľujeme. Keď konáme to, z čoho máme osoh v prvom rade my sami, je to sebaláska. Láska k blížnemu je to, z čoho má osoh a radosť niekto iný. Láska k Bohu nie je samozrejme vyjadrená množstvom času stráveným v kostole, tak by sme počet 600 sotva naplnili, ale množstvom času, ktorý venujeme rozvoju svojej duše a práci na odstránení nemilých povahových vlastností. Iba prečistením a zjasnením sa môže náš duch viac priblížiť k Bohu, a až vtedy, keď dokážeme svoju lásku skutkami, je namieste hovoriť o láske k Bohu. Tí, ktorí pred každým činom zvažujú, či to, čo idú robiť, je v súlade s Božími zákonmi, tí určite nemajú problém naplniť počet 600 dielov svojmu Bohu, najmä ak to, čo konajú, robia s láskou. 600 je ideál, cieľ, ktorý človek postupne dosiahne; nie bezpodmienečná podmienka. Dôležité ale je, či sa človek snaží tých 600 napĺňať v láske k Stvoriteľovi alebo v sebaláske.
filip
Lenže zaočkovať som ju musela dať a veterinárka by mi ju nezaočkovala kým ju nezačipujem. Takže som musela :/
podla mňa ti to zaprdené Brezno udiera na hlavu
Cip ktory sa dava psom nema ziadne GPS ani nic podobne na "sledovanie pohybu", ma v sebe len kod, ktory je nahodeny v registry a po jeho vyhladani sa zobrazia udaje o majitelovi psa. to je ako keby si sa niekde stratila, nemala dar reci, ale bum! mas pri sebe obciansky! v ktorom mas adresu kde byvas. to je cele, a boli to menej ako tetovanie psa do ucha. cely tento boom proti cipovaniu vyplyva z mala informacii alebo dezinformacii ktore sa siria ako zle spravy a sprosty narod sa zlakne a teraz sa vsetci automaticky postavia proti tomu. alebo ako som spominala tie vypaly pri konoch. neviem, ci niekto z vas bol pri vypalovani zriebat, ale urcite by som radsej volila cip nez to. nepotrebujem si hladkat ego tym ze sa budem zaryto drzat svojho strachu zo slova "cip". keby sa to volalo nejak inak drviva vacsina z vas by ani necekla.