chod do nejakej optiky alebo zlatnictva a tam na to maju nejaky pristroj ultrazvukovy ci co to je...tam ti to nahadzu a vycistia...a nic sa ti s tym nestane
minule mama kupila taku handricku,ale taka je divna jak plysova mi pripada...ale vycitilo to ako tak na podiv,eln ten materail mi pride nechutny na to cistenie..
Domace navody, niesu vzdy ta najlepsia volba, pokial su neuplne alebo skomolene. Klenotnictvo, zlatnictvo ci striebro aj tam pouzivaju napr. SILBO. Z minuleho rezimu sa doteraz vyraba napr. AURON. A cistenie je len odstranovanie oxidov, ktore si kovy vytvaraju a chrania sa tak voci agresivnemu prostrediu. Co sa tyka ubudania materialu, to sa prejavi len na vahe ale je to nic oproti stratam vznikajucim pri noseni.
Na čistenie šperkov, či už striebra alebo zlata sa dá v drogeríí zakupiť taka ružová vata čisto iba na taketo veci.. skus sa opytať predavačky ta ti poradí ak to nikde nenajdeš.. alebo ked to chceš mať rychlo vyčistene a nestíhaš do obchodu tak jednoducho daj do misky teplu vodu a sol, a šperk do tam ponor na 15-20 minut... ja to robievam so stribeornymi prstenmi aj retiazkami a vždy su krasne lesklé potom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a ako pise @Etelnair ultrazvuk je najlepsi