Kto poradí, akú a na čo sa mám zamerať? Že som poslúchala tak si mám nejakú vybrať a dostanem ju ako darček tak mi poradte na čo sa mám zamerať, čo mám sledovať a zohľadniť, kedže sa v tom vôbec nevyznám, každá skúsenosť je vítaná a prachy, no asi o
je hadam jedno aku si kupis, chod do obchodu a chyt kazdu jednu a ktora sa ti budee dobre drzat a dobre sa ti bude ovvladat a citat na nej tak tu si kup.
@alysia tu moc konstruktivne rady nedostanes : D inac to som aj ja riesil tuto otazku ale nevyznam sa nikto mi nepomohol tak som nekupil : D mozem si setrit : )
@alysia tak vacsina citaciek je skoro to iste len to ma iny dizajn teda ak myslis citacku knih a nie tablet ale najlepsie je si kupit citacku aj zo zabudovanym svetlom vnutri zariadenia, aby si videla aj v noci bez toho aby si musela svietit na displej
@alysia tak okrem dizajnu robi cenu aj vydrz baterie, svetlo aby si mohla citat v tme a len taketo malickosti. niektore ti dokazu ist vyse mesiaca ale myslim ze to ti je zbytocne
@11 este doplnim ako som pisal na zaciatku skoro vsetky citacky su take iste len rozdiel je len vzhlade a podobne, a tu zacne ten velky rozdiel, ta citacka zo svetlom je horsia ako ostatne a cenovo trosku drahsia ale zas ma svetlo, ale ma malu pamet(ale pametova karta sa tam da dat) a aj menej formatou cita. ale zas knihy su vacsinou len v 2formatoch.
@alysia ja by som siel do Amazon Kindle, ma e-ink dispal takze na jedno nabitie vydrzi aj mesiac...+ ma dokonca aj wi-fi a 3G(ale to je skor len na niejake precitanie novin na nete atd. kedze ma ciernobiely displej...), niesom si isty aku ma pamat, ale urcite sa do nej daju zapojit aj sluchatla a mat popri citani pustenu mp3jku...
@13 mam Kindle 3 a maximálna skopojnosť...ako písal kolega baterka vydrží aj viac ako mesiac, dispej je super čitateľný aj na slnku a pamäť (užívateľskú) má 3 giga čiže kludne aj mp3ky sa tam zmestia
@alysia jednoznacne Kindle, o inom by som ani neuvazovala, toto som pouzivala a bolo to vynikajuce + skoro vsetky kamosky ktore boli cez leto v USA sa vracali s tymto kuskom.
@alysia ja sa do toho moc nevyznám, ale pokiaľ ti vadí, že musíš čítať na pc, tak si nekupuj čítačku so zabudovaným svetlom, resp. tú čítačku čo je vlastne aj tablet ale úplne obyčajnú čítačku, ktorá nevyžaruje svoje vlastné svetlo, čiže musíš čítať pri poriadnom osvetlení, čiže to neškodí tak strašne očiam (samozrejme každé umelé osvetlenie očiam škodí ale lepšie čítať pri svetle stolnej lampy ako pri svetle ktoré je vyžarované z malej škatule 5x10 cm).... Neviem, ja čítačku nemám ani po tom zatiaľ dáko moc netúžim, ale najčastejšie som sa u známych stretla so značkou Prestigio alebo Amazon a tie ceny vedia byť aj pod 100, robila som do školy video o jednej, ale tá bola ako tablet a stála myslím že 90 eur, čiže to už sa odvíja potom podľa pamäte (ale tú si skoro vždy môžeš rozšíriť ešte o pamäťovku) a potom majú rôzne funkcie, môžeš počúvať hudbu, a potom môžu mať foťák, môžeš sledovať filmy a surfovať po nete ale to už sú tie tablety.
Čiže aby sme to zhrnuli, ak chceš len čisto čítať a nič viac tak si kúp niečo v štýle
a pokiaľ chceš aj fotiť, pozerať videá a surfovať, tak si proste kúp tablet
@sveter dik za reakciu ... ja len citacku, tablet nechcem, ja potrebujem nieco na citanie, a ked tablet, tak to rovno mininotebook aby som aj v pohode pisala ...
Takze su citacky bez zabudovaneho svetla a aj snim? aha
@alysia hej, tie bez svetla to sú úplne také normálne, ja keď to niekomu popisujem tak proste ako kalkulačka, chápeš, že sa to zapne vypne ale nijako to nesvieti, musíš si na to posvietiť sama a čiže to máš to isté ako papier vlastne...
a takže pokiaľ chceš len čítať, tak sa v pohode zmestíš s tou cenou aj do 100 eur, aj také za 50 existujú, nemyslím, že je medzi nimi nejaký obrovský rozdiel, to si potom pozri recenzie k nim alebo si daj poradiť od niekoho kto s tým má fakt skúsenosti, ja som len laik
@alysia do nay a podobnych obchodou nechod ani nahodou, tam ti poradia vzdy velmi zle, a este k tomu je to tam vsetko predrazene. skus skor behnut niekde do specializovaneho obchodu na pocitace, notebooky, pc komponenty a podobne, tam maju taketo veci a urcite ti aj dobre poradia lebo sa tomu tam aj vyznaju. v Nitre mame napriklad takych viac ako napriklad itsk.sk urcite aj v tvojom meste je nieco podobne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
takže jo, vyber si podla dizajnu
ale ja by som si kupila radsej tablet...a to ked uz tablet tak poriadny
@kokinka ked tablet, tak to uz rovno mini notebook, ja chcem specialne na citanie citacku
no a kolko stoji to svetlo? lebo anglicky moc neviem, tak ani neviem ako to mam kuknut a objednat :/
Čiže aby sme to zhrnuli, ak chceš len čisto čítať a nič viac tak si kúp niečo v štýle
a pokiaľ chceš aj fotiť, pozerať videá a surfovať, tak si proste kúp tablet
Takze su citacky bez zabudovaneho svetla a aj snim? aha
a takže pokiaľ chceš len čítať, tak sa v pohode zmestíš s tou cenou aj do 100 eur, aj také za 50 existujú, nemyslím, že je medzi nimi nejaký obrovský rozdiel, to si potom pozri recenzie k nim alebo si daj poradiť od niekoho kto s tým má fakt skúsenosti, ja som len laik