Keď ste začínali s čítaním anglickej literatúry vypisovali ste si slovíčka ktorým ste nerozumeli alebo ste čítali ďalej bez toho aby ste si našli slovíčko ktoré ste nevedeli?
nie. zacal som v anglicku a ked som ho nevedel cital som dalej a nejak postupne mi doslo co to slovo zacina a ked dlho som nevedel prelozit az vtedy som sa spytal suseda...
čítal som ďalej, možno veľmi veľmi zriedkavo som si podčiarkol nejaké slovo, ktoré som mal aj pocit, že je dôležité alebo, že ho odniekiaľ poznám a chcel som si overiť čo to znamená.
nevypisovala, len som si ho nasla v slovniku a pokracovala som dalej aby som nestratila pointu .... vsetky slovicka ktore nevies si i tak nezapamatas:ˇ)
nezvyknem si slova ktorym nechapem vypisovat , nechce sa mi, takze sa snazim nejako si vyznam slova domysliet pokial to nie je nieco dôlezite bez coho cela veta nema vyznam
@3 Všetky slovíčka, ktoré nevieš, si aj tak nezapamätáš - neviem, ako som si potom zapamätala tie, čo teraz viem.
A začala som raz čítať jednu knihu v AJ, ale odradilo ma, že to má 900 strán a už na prvých dvoch som si musela ísť po nový slovíčkový zošitok. Holt, asi budem blbá.
keď som skutočne začínala čítať niečo v cudzom jazyku, tak som naozaj najprv otrocky prekladala každé slovo, ktorému som nerozumela.
Potom som si po nejakej jednej-dvoch stránkach uvedomila, že sa mi to nechce, a tak som už slovníkovala len vtedy, ak som sa v texte inak začala strácať, vedela som, že to slovo je niečim dôležité alebo proste ma zaujalo natoľko, že som chcela vedieť, čo znamená.
Keď som čítala prvý krát niečo po anglicky, tak som si naivne vypisovala slovíčka a prekladala ale veľmi rýchlo som zistila, že to tak jednoducho nejde Teraz robím to, čo spomína @12 . Ale inak viac, ako rozšírenie slovnej zásoby čakám od čítania v cudzom jazyku pochytenie stavby viet a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A začala som raz čítať jednu knihu v AJ, ale odradilo ma, že to má 900 strán a už na prvých dvoch som si musela ísť po nový slovíčkový zošitok. Holt, asi budem blbá.
Alebo také, ktoré pekne znejú a potom každého ohurujem svojou slovnou zásobou DDD
Potom som si po nejakej jednej-dvoch stránkach uvedomila, že sa mi to nechce, a tak som už slovníkovala len vtedy, ak som sa v texte inak začala strácať, vedela som, že to slovo je niečim dôležité alebo proste ma zaujalo natoľko, že som chcela vedieť, čo znamená.