nie, že by ma osobný rozvoj nezaujímal, iba ma nezaujímajú vykradnuté ideológie. málokedy sa nájde autor, ktorý by fakt prišiel s niečím zaujímavým a dobre spracovaným, väčšinou sú to tie isté a navyše chujoviny dokola. občas sa nájde niečo, čo prečítam, ale in general také knihy odmietam...
momentálne nečítam žiadne knihy ... ale až na nejakú zaujímavú narazím tak si ju prečítam ... naposledy to bolo :
malý princ ( až do nedávna som si ho nikdy nestihol prečítať ), vesmír v orechovej škrupinke od Hawkinga a psychopatologia každodenného života od Freuda ... tie ma aj dosť zaujali
potom som si kedysi sem tam čítaval nejaký ten stručný prehlad psychológie a inak Herakleitovu biografiu od Júliusa Špaňára (aspoň čo sa o ňom zachovalo) z toho filozofickejšieho suda a tak ...
Minule som prečítal niečo od Tomana a pred ním Eckharta. Normálne Hiraxa to je srdcovka, ale teraz som sa začítal do SAS - Príručka ako prežiť od Wisemana (iný súdok) a hrozne sa mi to páči.
Ak pod osobným rozvojom myslíš tie kadejaké "self-help books" a motivačnú literatúru, tak nie. Skôr som názoru, že človek sa rozvíja vedomosťami a tým, ako tie vedomosti v hlave spracuje.
občas so do nejakých tých rozvojových knižiek namrkla a niektoré vety boli povzbudzujuce ale žeby sa mi chcelo celú knihu čítať to nie... aj tak sa to všetko len opakuje, ved mi stačilo pol strany prečitať a aspon 3x tam bolo povedané to isté len inými slovami
Podla mna kazda kniha istym sposobom rozvija cloveka...a napriklad ja citam knihy pre zabavu, ale zaroven si uvedomujem, ze naberam slovnu zasobu a rozvijam si fantaziu a tak
Citam co mi pride vhodne k mojmu rozvoju, vsetky tote knihy (na jedno kopyto) o tom ako treba mysliet pozitivne, verit si, kazde rano sa usmiat do zrkadla a vraviet si aka som krasna, zdrava a vdacna a bla bla bla su len skoda papiera
Ja si dam rano bro fist so zrkadlom, poviem si ze som pica a sicko v poradku
nadávno sa mi do rúk dostatala kniha Stephena E. Covey- 7 návykov skutočne efektívnych ľudí Je celkom motivujúca, aj keď na môj vskus aj príliž obsiahlo a intelektuálne náročne opisuje niektoré pravidlá, ktorými sa prirodzene riadi v živote asi každý z nás....ale v podstate je to účel, zamyslieť sa hlbšie nad tým, ako by sme sa mohli zlepšiť v úvahe nad svojím spôsobom myslenia a rozmýšlania iných
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
malý princ ( až do nedávna som si ho nikdy nestihol prečítať ), vesmír v orechovej škrupinke od Hawkinga a psychopatologia každodenného života od Freuda ... tie ma aj dosť zaujali
potom som si kedysi sem tam čítaval nejaký ten stručný prehlad psychológie a inak Herakleitovu biografiu od Júliusa Špaňára (aspoň čo sa o ňom zachovalo) z toho filozofickejšieho suda a tak ...
No už som s tým prestal, teraz si oveľa radšej prečítam nejakú odborejšiu literatúru, nejakú učebnicu ekonómie a podobne.
preto myslim ze ten "rozvoj" sa deje ci chceme ci nie
a taktiež nemôžem nespomenúť knižky Stopárovho sprievodcu po galaxii od Douglasa Adamsa
Ak sa počíta rozvoj finančné rady, tak áno. » www.martinus.sk/?uItem=90154...
Ale nie, no dlho som necitala nejaku knihu, ktorá by ma nejak povzbudila, ale po skúškovom si urcite najdem na nejaku taku cas
Ja si dam rano bro fist so zrkadlom, poviem si ze som pica a sicko v poradku
všetko, čo čítam, čítam s tým, že ma to voľakam posúva.