ale hej, zije sa mi tu dobre. pohoda, klud, mam vsetko co potrebujem. za nejakymi vacsimi moznostami sa treba vytrepat prec ale zas to nie je taky problem. skocit na mesiac do anglicka, svedska alebo hocikam...chce to len nejake peniaze a chut
nie je to tu zle. Aj ked doma je lepsie, ale to bud e tym, ze doma je doma ale mam to rada aj tu len tu si moze kazdy robit co chce, a setko mu prejde...a u nas to tak nie je .
@zayl tak to teda áno...čierny si nehorázne nedovoľujú,za bieleho dňa sa mi jeden vyhrážal,že ma zabije,dokonca ma okradol... slobodne sa tu necítim,len prejavím svoj názor a už som iná,zlá a podobne... keď niekto nechodí oblečený ako ostatní,už je divný a iný...na Slovensku by sa muselo veľa vecí zmeniť,aby som sa tu cítila príjemne... príliš veľa vecí....takže to vidím na odsťahovanie sa a študovanie v zahraničí....tu ma nič nedrží...
@pietro93 rovnako ako by mohlo byť horšie, mohlo by byť aj lepšie... Je normálne, že človek chce stále viac a viac, život je predsa aj niečo viac ako len túžba prežiť.
ja som načas žila už aj inde a ani tam som sa necítila dobre. Krajina bola úžasná, ale rovnako ako tu som sa cítila ako iný druh. podľa mna nejde o krajinu. Ide o to, aký si človek a ako a či vieš vyjsť s ľudmi.
pýtať sa ľudí čo žijú pod "krídlami" rodičov je zbytočné podľa mňa ... každému je dobre pokiaľ sa o seba nestará sám ja sa cítim na Slovensku dobre ako v krajine ..mieste na zemi, ale ako v štáte sa určite cítiť v najbližších rokoch dobre nebudem, ... totally messed up country !
presne ako povedal @saker , myslím, že je zbytočné pytat sa deciek, ktoré živia rodičia...
každopádne nie som na Slovensku a neplánujem sa vrátiť, nehovorím a netvrdím, že je tam zle..ale páči sa mi tu v ČR, mám tu viac študijných možností, viac iných možností vdaka priatelovi a jeho rodine .
ak to mozem posudit , tak vo vacsich mestach ma urcite mlady clovek moznost na naplnenie životných potrieb, otazka je, ako vysoko má polozenu latku, na zivotne potreby. ja sa zvykenm vselijak kulturne vyzit, vzdelavat, zhanat material.. niekomu staci flaska a zapadnut niekam do baru
a sloboda je relativny pojem.. mmozem si kupit, citat a pit co chcem..ale ak to porovnam s cenami v CR tak na slovensku je vseobecne drahsie, takze slobodnejsie sa ciitm v CR, co sa tyka financii..
ja som uplne spokojny na Slovensku..a ty chudaci co tu isu ze je to tu strasne podla mna este nikdy neboli mimo SR a myslia si ze francuzko,UK,nemecku je vsetko bezchybne a niektore ehm baby co tu kritizuje slovensko sa mozno dastanu do zahranicia maximalne tak do rakuska kde budu pracovat ako socialne pracovnicky na dialnicach a vipadovkach
nie...na jednej strane milujem SVK ako krajinu, pre prírodu a históriu a nedám na neho dopustiť...na druhej strane preklínam túto zem...
-sociálna úroveň je tu otrasná (a nemamietajte, že v Afrike a pod. je to oveľa horšie, o tom nehovorím)...
-život dôchodcov je biedny...kým v iných krajinách majú vlastné domy so záhradami, chodia na dovolenky, do kúpeľov, tu obracajú každú korunu...
kým vo FRA priemerná, nie bohatá rodina chodí na dovolenky 2-krát ročne, tu mnohí z nás more v živote nevideli.
-čo zdravotná starostlivosť? kým nedáš úplatok, vyserú sa na teba...nechajú rodičku umrieť, pacient umrie na preležaniny, a žene, čo im 3- krát povie, že má alergiu na penicilín, ju aj tak pichnú (viem, o čom hovorím)
-krajina má potenciál, aby bola krásna a turisticky atraktívna, ale služby sú otrasné, turisti sa na ne sťažujú a potom, nedokážeme mať ani čisté ulice, nie to ešte dobré WC- ka napr.
-Tatry sú nádherné, ale pre priemerného človeka cenovo nedostupné, to isté ako do kúpeľov môžu chodiť len bohatí či cudzinci
-a spomeňme napr. pomer cien a platov: ceny takmer (a niekde úplne) európske, no platy najmenej 3- krát nižšie
ešte stále sa vám tu páči žiť? ja by som bola šťastná, keby som mohla povedať, že áno...no na čo nám je taká krásna krajina, keď život v nej je trpký?
Ale Slovensko je diera, nič nefunguje, všade zakomplexovaný kokot, nie sú možnosti, ak sú, nevyužívajú sa, neustále sa niečo chystá, organizuje, k niečomu schyľuje, o niečom sa hovorí, ale ak sa náhodou niečo udeje, tak nie podľa očakávaní, vzdelávací systém je napiču, hromadná doprava je napiču, mentalita je napiču..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a nie mladý človek nemá
Len dokončiť školu a goodbey Slovensko!
@anik359 tak ked sa odtrepes tak napis, ked nieco dokazes ..budem trpezlivo cakat
do konca roka som za hranicami a budem sa vracať len za tými mojimi.
keby ste zili neikde v indii tak by ste nepisali na forum ci sa zije dobre alebo nie ale zobrali o chleba.
každopádne nie som na Slovensku a neplánujem sa vrátiť, nehovorím a netvrdím, že je tam zle..ale páči sa mi tu v ČR, mám tu viac študijných možností, viac iných možností vdaka priatelovi a jeho rodine .
ak to mozem posudit , tak vo vacsich mestach ma urcite mlady clovek moznost na naplnenie životných potrieb, otazka je, ako vysoko má polozenu latku, na zivotne potreby. ja sa zvykenm vselijak kulturne vyzit, vzdelavat, zhanat material.. niekomu staci flaska a zapadnut niekam do baru
a sloboda je relativny pojem.. mmozem si kupit, citat a pit co chcem..ale ak to porovnam s cenami v CR tak na slovensku je vseobecne drahsie, takze slobodnejsie sa ciitm v CR, co sa tyka financii..
-sociálna úroveň je tu otrasná (a nemamietajte, že v Afrike a pod. je to oveľa horšie, o tom nehovorím)...
-život dôchodcov je biedny...kým v iných krajinách majú vlastné domy so záhradami, chodia na dovolenky, do kúpeľov, tu obracajú každú korunu...
kým vo FRA priemerná, nie bohatá rodina chodí na dovolenky 2-krát ročne, tu mnohí z nás more v živote nevideli.
-čo zdravotná starostlivosť? kým nedáš úplatok, vyserú sa na teba...nechajú rodičku umrieť, pacient umrie na preležaniny, a žene, čo im 3- krát povie, že má alergiu na penicilín, ju aj tak pichnú (viem, o čom hovorím)
-krajina má potenciál, aby bola krásna a turisticky atraktívna, ale služby sú otrasné, turisti sa na ne sťažujú a potom, nedokážeme mať ani čisté ulice, nie to ešte dobré WC- ka napr.
-Tatry sú nádherné, ale pre priemerného človeka cenovo nedostupné, to isté ako do kúpeľov môžu chodiť len bohatí či cudzinci
-a spomeňme napr. pomer cien a platov: ceny takmer (a niekde úplne) európske, no platy najmenej 3- krát nižšie
ešte stále sa vám tu páči žiť? ja by som bola šťastná, keby som mohla povedať, že áno...no na čo nám je taká krásna krajina, keď život v nej je trpký?
Ale Slovensko je diera, nič nefunguje, všade zakomplexovaný kokot, nie sú možnosti, ak sú, nevyužívajú sa, neustále sa niečo chystá, organizuje, k niečomu schyľuje, o niečom sa hovorí, ale ak sa náhodou niečo udeje, tak nie podľa očakávaní, vzdelávací systém je napiču, hromadná doprava je napiču, mentalita je napiču..