ja mám nejaké to dis-niečo a kedysi to fakt nebola sranda. Bolo mi úplne jedno kde som aké i/y hodil, hlavne že tam nejaké bolo a mal som to slovo za sebou. Potom som sa začal trochu viac snažiť a aha - teraz ja som ten čo opravujem chyby tým druhým Iná kapitola je, že som schopný pokojne vynechať pár slov v jednej vete a ani na to neprídem
A okrem nich by sa samozrejme mali do školy vrátiť aj tí, ktorí nevedia vymenovať všetky významné diela Jozefa Ignáca Bajzu a tí, ktorí nevedia popísať nezmara hnedého ...
To sa nedá popísať jednostranne, pretože existujú ľudia s poruchami písania, u ktorých je to samozrejme akceptovateľné, potom existujú ľudia, ktorí sa pomýlia z nepozornosti (aj ja som minule napísala "mi máme..." však @fxx , čo je tiež úplne normálne, potom sú tí, ktorí počas slovenčiny v škole hrávali piškvorky a u tých to tiež do istej miery viem tolerovať, ale neznášam, ak niekoho upozorním na chybu (a tým nemyslím tvrdým dobiedzaním, ale takou normálnou poznámkou) a on sa ohradí s tým, že "však to je jedno" a nie je ochotný si ju ani opraviť a tým pádom ani sa nijako v tom svojom pravopise zlepšiť. Proste je mu to úplne jedno. To už nemám rada.
A potom absolútne neznášam ľudí, kthori nasxvalenqi robja taqheto xybicqi abi to vyzherauo pueqnucqo...! To je asi jediné, čo ma dokáže rozčertiť do nepríčetnosti
Samozrejme, robenie gramatických chýb má len jednu príčinu, kto už by si len myslel niečo iné, napríklad, že ľudia to robia z rôznych príčin? MEGASUPERHYPERFACEPALM
Ľudia robia gramatické chyby, lebo:
- sú nepozorní a nie je pre nich správna slovenčina automatická záležitosť
normálny, zdravý človek musí vedieť gramatiku!nikto nevie všetko a keď nevie napríklad matiku alebo nechápe chémiu alebo čo,tak to je normálne,ale gramatiku musí proste ovládať každý.každý robí chyby,ale hrozne ma irituje,keď ich niekto robí stále.a ešte sa tvári, aké je to strašne nepodstatné
Tak ako ked som sa ja na zakladke ucil gramatiku tipu vybrane slova a vsetky zasady kedy sa pise i a kedy y tak teori som ovladal skoro bezchibne ale ako nahle prisiel diktat buuum 40 chyb.... Ja sa aj snazim proste pisat gramaticky spravne ale mne to nejde, davam si pozor ale ked si poviem ze robit sa pise z y vsak minule ma niekdo opravil a potom zistim ze to je zle ze to ma opravil z y na i tak to uz neviem ani jak nazvat.
keď niekto neovláda gramatiku ,tak to môže ovplyvňovať niekoľko faktorov ...napríklad málo číta ,nemá dobrú pamäť,nevie si odvodzovať slová ,náhli sa ...atď ,alebo len na to nemá bunky ...
ako nejaké čiarky mi nevadia ,ani ja neviem ,kde presne sú niekedy ....ale horšie je ,keď ktosi napíše niečo ako chiba ,mílim sa ,atď ...aspoň vybrané slová by sa mohol naučiť ....keď už nič iné
ešte môže byť ,že stále práve vtedy keď niečo píše je opitý tak sa mu pletú písmená, ale za triezva gramatiku ovláda.. tiež celkom schopná teória myslím
@alroune píšeš dosť odveci...život sa síce nezakladá na spisovnej slovenčine...ale aj to prezentuje človeka, aký je !!! A gramatika je niečo, bez čoho to proste nejde...no konieckonco je to už každého osobná vec........ V dnešnej dobre je už najľahšie si zohnať papiere ,že je debil, lebo nevie písať a čítať...namiesto toho ,aby niečo s tým spravil..ale prosííííím.
@sarah_whiteflower@18 Stretol som sa aj s pripadmi, kedy "mne je to jedno" bola len maska aby si dotycny nemusel priznat chybu. Ked to danemu cloveku bolo naznacene velmi nenapadne (teda som mu vyslovene nepovedal, ze "hen, v tom mas chybu", ale v komunikacii som to neskor pouzil v spravnom tvare a jeho neupozornoval) tak si na to uz dal pozor a pisal to spravne
Co ma ale stve viac ako gramaticke chyby je to, ked niekto "krici" vo vetach. Neznasam ked mi pride mail v style:
"Dobry den, chcel by som Vas poprosit o xyz... Dakujem za skoru odpoved!!!!!!!!!"
Posobi to na mna dost neprijemne, ako keby si to vynucoval a snazil sa tomu priradit ovela vyssiu dolezitost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale tak,samozrejme že niektorý proste spisovne písať nevedia
samozrejme mislim taketo chiby..a pod., lebo nejaka chyba sa každemu môže pritrafiť
a keď už niekto nie je schopný opraviť si chybu ani len v prípade, že mu ju word/prehliadač podčiarkne... tak to už je vrchol ignorácie.
A potom absolútne neznášam ľudí, kthori nasxvalenqi robja taqheto xybicqi abi to vyzherauo pueqnucqo...! To je asi jediné, čo ma dokáže rozčertiť do nepríčetnosti
Ľudia robia gramatické chyby, lebo:
- sú nepozorní a nie je pre nich správna slovenčina automatická záležitosť
- nenaučili sa gramatiku
- sú sprostí
- chcú ostatných trollovať
- možno aj z iných dôvodov, ktoré mi nenapadnú.
ako nejaké čiarky mi nevadia ,ani ja neviem ,kde presne sú niekedy ....ale horšie je ,keď ktosi napíše niečo ako chiba ,mílim sa ,atď ...aspoň vybrané slová by sa mohol naučiť ....keď už nič iné
Co ma ale stve viac ako gramaticke chyby je to, ked niekto "krici" vo vetach. Neznasam ked mi pride mail v style:
"Dobry den, chcel by som Vas poprosit o xyz... Dakujem za skoru odpoved!!!!!!!!!"
Posobi to na mna dost neprijemne, ako keby si to vynucoval a snazil sa tomu priradit ovela vyssiu dolezitost.