Zdravim..Chcel by som sa vás opýtať,aky máte názor na "človeka" ? podla mna to je najhoršie ak sa tomu dá povedať zviera na svete..To,čo robí človek žiadne zviera nerobí..Myslíte že je normálne,že sa zabijaju iné zvierata? (prasa,býk,kuratá) aby sa člove
bod č 1. človek nie je zviera! človek je človek sakra rozdiel
človek bol stvorený na to aby sa staral o zem a využíval ju vo svoj prospech... dnes by každý len lovil ryby ale nestará sa o obnovu ich počtu, ťažil by rudy ale nemyslel na to že sa dajú recyklovať, predával obylie ale nestará sa o pôdu, vyrábal nekvalitné výrobky aby mohol čo najviac predávať...
Ľudia akosi čoraz viac milujú veci viac ako sami seba navzájom...
tento skurvený svet ide do hrobu tak ako kedysi Babylon
@puco90 divú svinu som v lese stretol celkom dosť..a nič nespravila..pokial sa nehýbeš..alebo nijak neohrozuješ..napr jej mládata tak ti nič nespraví..a medved myslím že by tiež neubližil..
človek je človek zveriny sú zveriny ty si pletieš pojem živočích a zviera!
ak teda vravíš že si zviera tak trtkáš s každým muážom/chalanom ktorého len stretneš, sereš tam kde chceš a je ti úplne jedno kedy proste keď to príde tak... chápeš nemáš problém zabiť hoci čo čo sa ti len dá,
na druhej strane nevieš vyrábať nástroje, ovládať oheň...to zvieratá nevedia (áno isté druhy opíc a vtákou používajú slamky a drievka, ale nedokážu si zznich urobiť vidličku...)
@narazuvzdornaa Ano viem čo mam na profilovke..lenže buduje snad vlk niake farmy na srnky? vlk si uloví tolko,kolko chce ..ked je nasýteny..tak zviera nechá
@silvered si jebnutý a nevieš o čom hovoríš .. u nás na chlapa vyskočil medved spoza kríkov a nie kvoli mladatam bol to samec... a odjebal mu polku ksichtu .... a ver tomu ze aj diviak by ta napadol
@silvered vsak samozrejme. Ide mi o to, ze absolutne nevies argumentovat. Tvoje vlastne slova: Myslíte že je normálne,že sa zabijaju iné zvierata? (prasa,býk,kuratá) aby sa človek najedol? Podla mna je choré,že človek môže jahňa zabiť hned jak sa narodí..
Nevidis rozdiel vobec? Chces sa bavit o masopriemysle a zacnes tym, ako moze clovek zabit malicke jahniatko? Myslis, ze vlk ho nezabije, ak moze?
clovek je najhorsi obyvatel planety o tom niet pochyb. Co sa tyka toho ze zabija zvierata tak niekedy som to bral dost dramaticky, ale teraz uz vobec nie,aj zvierata sa medzi sebou zabijaju a treba sa drzat zakona prirody-.PREZIJE NAJSILNEJSI, no a clovek evidentne najsilnejsi je.
Človek sa od zvieraťa líši, ako vieš ako by sa chovali zvieratá kebyže sú schopné rozmýšľať na takej úrovni ako my a majú také možnosti a prostriedky?
Človeka a zviera nejde a nemožno zrovnávať, zvieratá sú "obmedzené" na pudy a inštinkty, nerozmýšľajú takým spôsobom ako my napr. -> nepremyslia si útok tak, že nastražia paste a vyrobia si zbrane.
Ďalej,či robí zviera zlo je ťažko povedať.
Ak nejaké zviera zabije človeka, je to zlé z nášho pohľadu, ale z pohľadu toho zvieraťa je to dobré, resp. normálna reakcia napr. bránenie prostredia + je to jeho inštinktívny čin a pud sebazáchovy, taktiež človek kebyže mu niekto vojde do bytu sa bráni resp. pripravil by sa na to pre istotu.
mám teóriu v ktorej to čo sme je náš prirodzený vývoj ... čiže každý organizmus robí presne to čo má ... je to naša cesta a to čo sa deje a ako sa to deje je nevyhnutné ... ja napríklad zvieratá nezabíjam...nechcem a ani nikdy nebudem, teda som článok z tohto vývoja ktorý taký nie je ... my sa zmeníme ešte ...ale potrvá to strašne vela rokov ...
sme drbnutí druh hej, ale je to naša cesta a ja dúfam že raz sa dostaneme na úroveň kedy už budeme niečo hodnotnejšie ako sme teraz, poväčšine
Človek je momentálne pre túto planétu zhubným parazitom. Zabíjanie zvierat nie je normálne, určite nie v takom množstve ako je to v súčasnosti. A čo sa týka ó skvelého argumentu Birdzu: "Aj zvieratá medzi sebou zabíjajú" (mimochodom som zvedavá, koľkí z vás pokrytcov najbližšie úplne prehliadne fakt, že aj medzi zvieratami existuje homosexualita a bude mi tvrdiť, aké je to neprirodzené a proti prírode) - Zabíjajú, keď sú v ohrození, keď niekoho ochraňujú alebo keď hladujú. My ako "najvyspelejšie druhy" by sme mali vedieť riešiť veci inak, využívať rozum a ak sa aj nie sme ochotní vzdať sa mäsitej stravy, minimálne by sme ju mali výrazne obmedziť. Ak by sme aj privreli oči nad samotným vyvražďovaním zvierat, ešte stále sa musíme pozrieť na samotné podmienky, v ktorých musí zdroj našej pažravosti stráviť svoj "život". Väčšina našej populácie sa však príliš zaujíma o seba samých, aby sa čo i len pokúsili o zmenu.
@Silvered Svet a všetko v ňom je založený na protikladoch a tak to je aj s jedlom, buď zabiješ, naješ sa a zostaneš živý, alebo zomrieš. Tak to robia aj zvieratá - mäsožravce, jedia aj vajcia, aj mláďatá, jednoducho to je život, buď prežiješ alebo skapeš. Iná cesta nie je. Človek je stvorený konzumovať tak rastlinnú ako živočíšnu stravu. Je všežravec od prírody. Rastlinná potrava nie je úplne plnohodnotná z dlhodobého hľadiska. Okrem toho, ako vieš, že rastliny nemajú cit, že ich nič nebolí, súdiš to len podľa ich vzhľadu ?
@silvered Myšlienka pekná, len v dnešnom svete prakticky nemožná. Už len keď sa pozrieš na všetky sídliská a veľkomestá, kde ľudia žijú hlava na hlave - tam sa dá sotva niečo vychovať. Pomohlo by aj, ak by ľudia začali pozerať na to, čo kupujú - radšej zobrať vajcia a mäso z voľno-výbehového chovu ako z klietkového a podobné "malé" zmeny. Keď nie je dopyt po týraní zvierat, tak sa zvieratá týrať nebudú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
celkom výstižne video..
človek bol stvorený na to aby sa staral o zem a využíval ju vo svoj prospech... dnes by každý len lovil ryby ale nestará sa o obnovu ich počtu, ťažil by rudy ale nemyslel na to že sa dajú recyklovať, predával obylie ale nestará sa o pôdu, vyrábal nekvalitné výrobky aby mohol čo najviac predávať...
Ľudia akosi čoraz viac milujú veci viac ako sami seba navzájom...
tento skurvený svet ide do hrobu tak ako kedysi Babylon
Miestnych veganov mam celkom rada vsetkych, ale toto je na smiech. Vies, co mas na profilovke vobec? Prezuvavca?
ak teda vravíš že si zviera tak trtkáš s každým muážom/chalanom ktorého len stretneš, sereš tam kde chceš a je ti úplne jedno kedy proste keď to príde tak... chápeš nemáš problém zabiť hoci čo čo sa ti len dá,
na druhej strane nevieš vyrábať nástroje, ovládať oheň...to zvieratá nevedia (áno isté druhy opíc a vtákou používajú slamky a drievka, ale nedokážu si zznich urobiť vidličku...)
@puco90
dúfam, že pointa ti je jasná
Peťko nehreš, viem je to ťažke keď sa robí krivda, ale je nás aj dosť obrovská hrstka tých, ktorí to myslia dobre....
Nevidis rozdiel vobec? Chces sa bavit o masopriemysle a zacnes tym, ako moze clovek zabit malicke jahniatko? Myslis, ze vlk ho nezabije, ak moze?
Človeka a zviera nejde a nemožno zrovnávať, zvieratá sú "obmedzené" na pudy a inštinkty, nerozmýšľajú takým spôsobom ako my napr. -> nepremyslia si útok tak, že nastražia paste a vyrobia si zbrane.
Ďalej,či robí zviera zlo je ťažko povedať.
Ak nejaké zviera zabije človeka, je to zlé z nášho pohľadu, ale z pohľadu toho zvieraťa je to dobré, resp. normálna reakcia napr. bránenie prostredia + je to jeho inštinktívny čin a pud sebazáchovy, taktiež človek kebyže mu niekto vojde do bytu sa bráni resp. pripravil by sa na to pre istotu.
Nebudem tu písať viac bo neviem byť stručný a strašne veľa by som sa rozpisoval. O tom sa lepšie kecá než píše
sme drbnutí druh hej, ale je to naša cesta a ja dúfam že raz sa dostaneme na úroveň kedy už budeme niečo hodnotnejšie ako sme teraz, poväčšine