Prečítaj si, povodnejsie zdroje (linky) su v clanku (ale tie uz su anglicky).
Pointa je ze jeden z mnohych zlych prekladov biblie je uz na zaciatku knihy genezis, kedy spravny preklad nie je "boh stvoril nebo a vodu", ale "boh rozdelil nebo a vodu"- ktore predtym uz existovali, cim sa biblia este viac priblizila ku klasickym mytom ktorych je na mraky, ake su v kazdej inej kulture.
na discovery som minule pozeral dokument ze clovek sa z opice nevivinul... ale viac si nepametam viem ze nasli neaku kostru a plno kecov moc som to nevnimal bo som drtil pspcko xD
@2 Vcelku odveci clanok, lebo cirkev s darwinovou teoriou problem nema, naopak samotna darwinova teoria je len akymsi zakladnym nacrtom, sucasny vedci vyvratili vecsinu jej bodov, napr ze clovek a opica maju spolocnych predkov, zda sa ze nie, len sme sa dlho vyvijali v rovnakom prostredi atd...
Dalsim znakom ze pisatel clanku zaspal dobu je fakt ze sa snazi brat Bibliu doslova, co uz sama cirkev nerobi snad storocia. Kniha Genezis je viac menej len umeleckym rozpravanim popredkavanym hromadou symbolickych vyjadreni, ktore nikdy nemali byt brane doslova.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Prečítaj si, povodnejsie zdroje (linky) su v clanku (ale tie uz su anglicky).
Pointa je ze jeden z mnohych zlych prekladov biblie je uz na zaciatku knihy genezis, kedy spravny preklad nie je "boh stvoril nebo a vodu", ale "boh rozdelil nebo a vodu"- ktore predtym uz existovali, cim sa biblia este viac priblizila ku klasickym mytom ktorych je na mraky, ake su v kazdej inej kulture.
Dalsim znakom ze pisatel clanku zaspal dobu je fakt ze sa snazi brat Bibliu doslova, co uz sama cirkev nerobi snad storocia. Kniha Genezis je viac menej len umeleckym rozpravanim popredkavanym hromadou symbolickych vyjadreni, ktore nikdy nemali byt brane doslova.