Nejako to nedokážem pochopiť zaberá to hrozne veľa času a to čo varíte neviem aký dlhý čas za 5 minút zjete a tak stále dookola kebyže mám kúzelnu paličku, alebo chytím zlatú rybku, tak si želám kúzelnú paličku, ktorá mi za sekundu vyčaruje jedlo
To, ze nieco tvoris, uzivas si detaily, ako krajas nieco a fascinuje Ta ako Ti to ide, ake mas jemne motoricke schopnosti a neodrezes si pol tela aj ked je noz ostry, ako veci na seba vplyvaju a ochucuju sa, objavujes nove chute a rozkos. To iste mozes povedat aj o sexe, ze co na tom ludi bavi ked sa aj tak za 5 minut potom spravia. Chces povedat, ze nemas rada sex?!
ked si to vies rozvrhnut, vobec to nezabera vela casu... a podla toho, co varis, ake zlozite su pripravy... potom sa to aj tak vari v podstate samo... obcas pomiesas, podlejes... a ked uz varim nieco zlozitejsie, varim toho viac a je to aj na par dni, na 5 minut... Mna osobne varenie bavi a neviem, co je na tom nepochopitelne... niekoho byvi chytanie ryb, niekoho sachy a niekoho varenie
Varenie je super. Je tam snaha a vysledok. A ked som spokojna s tym, co varim dlhsie a naozaj sa snazim, mam krajsi den. Este viac potesi, ked chuti aj inym... a ked si niekto pyta recept, iny level. Pecenie je este lepsie tam mozem zdobit do zblaznenia
Najlepšie na varení nie je ani tak počuť, že to super chutí, ale vidieť ako sa ostatní zatvária keď ochutnajú prvé sústo
Ak by som mala variť dokola 3 recepty, ktoré mám osvedčené, asi by ma to tiež nebavilo, ale ak varenie niekoho naozaj baví a nerobí to len aby si niečím naplnil žalúdok, tak je to proste hobby, relax a jeden z milión spôsobov ako byť kreatívny. baví ma nekonečné množstvo kombinácií chutí, korení, byliniek, priestor skúšať a vymýšľať nové veci, ktoré potom zakomponujem do môjho "receptára" a proste keď sa cítim naprd a nič sa mi nechce, po hodine v kuchyni som ako nový človek
to je asi ako keď sa niekto venuje cyklistike a iný ide na bicykli každé ráno do jednoty a naspäť. alebo keď si jeden spraví basic každodenný makeup lebo sa tak cíti lepšie a druhý pravidelne vymýšľa rôzne makeup looky a trávi hodiny vyžívaním sa v tom. pre jedného je to potreba, pre druhého aj záľuba ^^
Odpoveď najdes v otazke, prečo ti niektore jedlo tak chutí? Urcite mas oblubene jedlo ktore milujes. Jedlo nie je len o vareni a zadzubanej kuchyni, ale o farbach, vonach a hlavne chuti. Rozne krajiny ine tradicne jedla, mna varenie neskutocne bavi lebo do toho mozes dat fantaziu, nemusi sa ti podarit, no skusas to dalej, podla mna je varenie umenie
@diehard mňa len fascinuje koľko to zaberie času ja nežijem aby som jedla, ale jem aby som žila inak sex ma moc nebaví, už som zostarla @salora ja som nejaka neschopna, neviem si to rozvrhnut a to sa snazim varit kazdy druhy den, aby som mala aspon den volno, a len to hodila na tanier z hrnca skúsala som minule varit bez stresu a najskor si vsetko nakrajat a bola som v kuchyni 2 hodiny lenže kde zobrat cas na zaluby, ked tolko zabera varenie a nakupovanie a planovanie jedla?
Ja by som si rada citala knihy, ucila sa jazyky, šila, ale neviem ako to skľbiť s povinnnostami, lebo jest musime kazdy den strašne ma to oberá o energiu
Ja tiez neviem, este ked varim pre niekoho ineho tak sa to da lebo mam dobry pocit ked to tomu cloveku chuti ale varit sama pre seba je strasna nuda a este navyse to jedlo pocas toho 10 krat ochutnam ci je spravne dochutene, dovarene a pod. a ked si ho naservirujem uz nan nemam vôbec chut :/
@Alysia pokial ide o jazyky alebo knihy, da sa to aj pri vareni supnes sluchadla na usi, audio book a ides... mno neviem, co by som robil pri vareni v kuchyni dve hodiny... nedavno sme robili poémerne pracné špan, vtáčiky, priprava nam dvom trvala cca hodku, sice sa potom robili v hrnca skoro tri hodiny ale pri tom uz nemusis stat... btw. myslis, ze varime kazdy druhy den? obaja mame povinnosti, takze navarime kludne aj na tyzden, to absolutne najjednoduchsie, co nas vzdy zasyti a co nikdy nechyba v chladnicke, je kur. vyvar, to je robota tak na pol hodiny MAX a tyzden mame svaty pokoj...
Nikdy by som nevarila pre seba. Ale pre mna je jedlo ako vyjadrenie lasky k cloveku , nie je nic prijemnejsie ako ked moze clovek druhym vytvorit aj pomocou jedla atmosferu.
ja by som pokojne varila hodiny dookola, proste prijemna upokojujuca manualna cinnost, ktora vyzaduje strednu mieru pozornosti, ze sa da nieco robit aj popri tom
ja neviem, zvyčajne ak jedlo potrebuje viac ako polhodinu mojej ustavičnej snahy (čiže ak sa len pečie/varí niečo tak, že to stačí len občas sontrolovať, tak o nerátam) tak sa s ním ani neobťažujem
a síce to beriem skôr ako takú automatickú povinnosť, ale tým, že ma nebaví držať sa receptu, tá alchýmia na tom vie byť vcelku sranda
@alexandrika tou snahou si to pekne nazvala u mňa je to len snaha lebo aj keď idem podľa receptu, tak sa mi to často nepodarí a ja som akurát viac podráždenejšia po čase strávenom v kuchyni a keď si predstavím, že to musím trpieť celý život
@loveillumination ja by som radšej varila osvedčené recepty, ale muselo by byť aspoň 10 nech sa prestriedajú ale také čo sa mi aj podaria a nezaberú veľa času. Lenže varenie je nutná povinnosť, tak ja som práve z tých ľudí, čo to berú tak ako to je, jesť musím= treba navariť=zabijať tým čas keby to nebola činnost, ktorú netreba robiť každý alebo každý druhý deň ok, ale každý deň treba riešiť čo sa bude jesť a to je otrava.
@amorko som divná, ale nemám žiadne obľúbené jedlo mne by stačilo mať dostatok ovocia a zožeriem aj 5kg jahôd alebo marhul naraz ale varenie? tuším ma každý iné požiadavky na varenie ja len čas, rýchlosť, ako taká chuť a iní sa v tom vyžívajú
hmm, tak by si mohla skusit vyuzit mraznicku, ze navaris raz na niekolko dni a este si dve porcie zamrazis a ked to tak budes robit s kazdym zamrazitelnym jedlom co spravis tak sa ti za chvilu nazbiera jedla aj na dva tyzdne ja som to tak robievala ked som mala hrozne dlhe pracovne hodiny a usetrilo mi to brutalne vela casu. najlepsie uskladnitelne jedlo je pizza a nejake nemliecne omacky na cestoviny, to ked si rozdelis na porcie tak len jednu vzdy vyberes hodis na cestoviny a do mikrovlnky a hotovo
ako uplne vycerpana a vyhladovana stojim za sporakom, ryza sa namiesto 15 minut vari 40 a jedlo nakoniec aj tak chuti hrozne.. a ked uz som najedena tak ma caka kopa riadu, ktory treba umyt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ak by som mala variť dokola 3 recepty, ktoré mám osvedčené, asi by ma to tiež nebavilo, ale ak varenie niekoho naozaj baví a nerobí to len aby si niečím naplnil žalúdok, tak je to proste hobby, relax a jeden z milión spôsobov ako byť kreatívny. baví ma nekonečné množstvo kombinácií chutí, korení, byliniek, priestor skúšať a vymýšľať nové veci, ktoré potom zakomponujem do môjho "receptára" a proste keď sa cítim naprd a nič sa mi nechce, po hodine v kuchyni som ako nový človek
to je asi ako keď sa niekto venuje cyklistike a iný ide na bicykli každé ráno do jednoty a naspäť. alebo keď si jeden spraví basic každodenný makeup lebo sa tak cíti lepšie a druhý pravidelne vymýšľa rôzne makeup looky a trávi hodiny vyžívaním sa v tom. pre jedného je to potreba, pre druhého aj záľuba ^^
@salora ja som nejaka neschopna, neviem si to rozvrhnut a to sa snazim varit kazdy druhy den, aby som mala aspon den volno, a len to hodila na tanier z hrnca skúsala som minule varit bez stresu a najskor si vsetko nakrajat a bola som v kuchyni 2 hodiny lenže kde zobrat cas na zaluby, ked tolko zabera varenie a nakupovanie a planovanie jedla?
Ja by som si rada citala knihy, ucila sa jazyky, šila, ale neviem ako to skľbiť s povinnnostami, lebo jest musime kazdy den strašne ma to oberá o energiu
a tie pochvaly, ze som sikovna a tak tiez ujdu
@Alysia pokial ide o jazyky alebo knihy, da sa to aj pri vareni supnes sluchadla na usi, audio book a ides... mno neviem, co by som robil pri vareni v kuchyni dve hodiny... nedavno sme robili poémerne pracné špan, vtáčiky, priprava nam dvom trvala cca hodku, sice sa potom robili v hrnca skoro tri hodiny ale pri tom uz nemusis stat... btw. myslis, ze varime kazdy druhy den? obaja mame povinnosti, takze navarime kludne aj na tyzden, to absolutne najjednoduchsie, co nas vzdy zasyti a co nikdy nechyba v chladnicke, je kur. vyvar, to je robota tak na pol hodiny MAX a tyzden mame svaty pokoj...
a síce to beriem skôr ako takú automatickú povinnosť, ale tým, že ma nebaví držať sa receptu, tá alchýmia na tom vie byť vcelku sranda
ako uplne vycerpana a vyhladovana stojim za sporakom, ryza sa namiesto 15 minut vari 40 a jedlo nakoniec aj tak chuti hrozne.. a ked uz som najedena tak ma caka kopa riadu, ktory treba umyt.