no tá matika bolo strašne tažká , tažšia než komparo a to sa ani nestáva ... a hej málo času na to bolo , proste som to uplne pokazila ( dúfam ma zoberú na tú školu , čo chcem ísť , lebo potomto monitore .. ach : / ) ... ale slovina tá bola v pohode
@nekori Aspoň niekto je na tom podobne... No z matiky som vypočítala všetko, bez nejakého zádrhelu, len je otázkou, či dobre. Keby som to dala, tak už popredu ďakujem.
Ale popravde, vačšie šance som dávala slovenčine, mne matika moc nejde - a predsa to asi dopadne opačne...
@petronellka- potom, keď dajú ten monitor na net, pozri si ju, možno pochopíš, prečo sme ju nevedeli.
@bettsy- Ja som vypočítala asi 4 príklady a ďalej som si tipovala, dokonca aj políčka s číslami- proste som dala to, čo ma napadlo. Ale pri tom mám z matematiky jednotky, mám ju aj rada aj všetko, ale tie príklady na monitore boli pre mňa strašne preťažené. Najviac som sa bála toho, že budem na posmech, že som ju dala na málo (na strednú monitor nepotrebujem, robím talentovky), no keď som zistila, že ostatní dopadli rovnako, hneď ma to prestalo trápiť.
@pernik Mala by som, ale teraz si dávam fráááj... Ale potom sa budem hnevať sama na seba, že som blbá a nevzali ma. Ale tak snažiť sa budem, samo osebe.
riešite tu hlúposti, šak počkajte ,ked prídete na stredné školy a až vtedy sa budete chytať za hlavy. Monitor je jeden veľký trapas, a máloktorá škola si zakladá na výsledkoch z neho...tak nestresujte...A na druhej strane, nemôžte mať všetci bunky na matiku
Matika bola hrozná...ledva som to stíhala a dali tam hrozne sprosté úlohy našťastie sme mali v pohode dozor (učiteľka dejepisu+ učiteľka z inej školy) Zlaté boli, dejepisárka sa dokonca 5 minút pred skončením pýtala ostatných, aké sú výsledky. A slovinu som ledva stihla..Avšak tam, kde chcem ísť, sa prijímačky nerobia, takže sa iba spolieham na to, že ma zoberú na základe mojich známok..
@ao Vzorce sme si ani pamatať nemuseli, urobili láskavosť tým slabším, dali ich všetky na zadnú stranu testu. Ale ja si myslím, že vypočítať sa to dalo. Ale takmer všetko sme museli premienať...
@ao Jasné, my sme ju brali... To myslím, že všetci. Ja osobne počítam drvivú vačšinu jednoduchých príkladov cez tojčlenku. Ale potešilo ma, že tam nebolo nič z príkaldov o pohybe.
@annia tiež chodím na gymnázium a keď som bola ja deviatačka tak som ho napísala zo SJ na 92% a M na 76%. A ak ti môžem poradiť,tak energiu radšej venuj prijímačkám na strednú školu. Monitor nie je základ. Dôležité je,čo dokážeš na prijímačkách...to bude tvojim hlavným ukazovateľom vedomostí
no akože matika nebola najľahšia ale zas tie príklady neboli až také žeby ich trebalo nejako veľmi rozpisovať, dúfala som že budú možno o trošičku jednoduchšie ale vyrátané mám všetky ...
a slovina mi nikdy problém nerobila - takže toto v pohode
same slovné úlohy a geometria,nic moc teda vyzera ked som ho len takr ychlo presla....a to toto na konci toho testu co su vzorce a premeny ejdnotiek,to ste tam hadam nemali ci??
Matika bola brutál..teda spoň pre mňa a to mám z matiky jednotky......jednoducho príšerne málo času a veˇa zložitých úloh, ktoré som ani na prvýkrát niektorým nepochopila..........ale SJ bola lahká.....
Každý rok hovoria všetci, ktorí to píšu, že je matika ťažká a pritom keď je riešenie na nete, alebo keď to počítajú na hodine pochopia, že to ťažké nebolo, stačilo porozmýšľať ^^
Grrrr... zo slovenčiny mám tak 95%... ale z matiky? Nakašľú tam príklady kde musíš mať 5 výpočtov, aby si sa niekam dopracoval, čo zaberie aj desať minút a dajú tak málo času? Mali by sa hanbiť...
@matusqa96 mi nechci povedať že ste tam mali vzorce atď, zatiaľ to nikto nemal tak nechápem čo sa sťažuješ, a po druhé všetko je len na logiku, máločo si tam mala fakt že rozmýšľať čo máš počítať..
@misellind ... super ...vzorce sme tam mali a čo? .. ja tie vzorce aj ovládam čiže mi boli na nič ... tak si ten test nájdi na nete a skús si ho vypočítať za 60 min ... a to ešte v škole kde každý stresuje proste v tom strese chápeš? ... a sťažovať sa máš ty čo najmenej ....kedže sme počítali vškole aj tie minuloročné testy ... vie čo ste tam mali ... a boli lahšie ... a dokonca aj naše učiteky povedali , že to bol najťažšíí monitor , čo sa týka matematiky ..
@matusqa96 škoda, že to hovoria každí rok, počítala som to..fakt neviem čo tam bolo tažké, uvidíš keď si to prerátaš v škole nebude sa ti to zdať tažké..ja som zažila to isté..viem, že je iné počitať pod tlakom..
uf ,tak ako čítam ..matika bola ťažšia ...ja som mala zase slovenčinu ťažšiu ,keď som ja robila ..z matiky som mala 85 % a slovina ledva 70 % ..ale nebojte ..radšej ,ke´d viete ,že ste pokazili monitor ,tak sa učte na prijímačky..a nebojte vezmú vás na každú strednú školu dnes ....odvolania atd ,vám nič nevravia ? prijímu každého
jéj, som to pozerala a okrem nejakých troch príkladov, nad kt. sa mi nechcelo rozmýšľať (a počítanie úrokov si už vážne nepamätám) tak som hneď vedela, ako sa dopracovať k riešeniu
ale tie vzorce na konci ma dorazlii, väčšinu z nich by ste mali vedieť automaticky a aj o pol noci
neviem ale nakolko som matematicky antitalent tak sme nemali moc ťažký monitor...60 percent som mala čo je genialne ale viem že tam bol príklad: v knižnici je 6 akčných kníh, 2 detektývky a 8 romantických...urč graf a a žiadne chytáky boli...4 grafy z toho len dva kde boli 3 trojuholníčky uplne jednoduche...
solina bola tiež fain...aj keď ma prekvapilo tych 90 siat percent
@misellind ... no ako ja nevravím , že to boli nejaké strašné ťažké príklady , čo by sa nedali vypočítať ... ja mám praveže jeden s tých najťažšíích dobre .. len proste niektoré príklady sa nedali zvládnuť za 3 min ...a riaditelka vravela , že priemer v matiky na slovensku býval tak okolo 60 % .. a vraví , že teraz bude okolo40-50 % .. čo si ona myslí , čiže sme to mali ťažšie .. ale už je to jedno
Tvorcovia monitorov boli ožratí keď to zostavovali? Toto bol monitor pre 9. ročník a mali s ním problémy profesory zo strednej školy so vzdelaním a toto mali zvládnuť deviataci. Týmto chcú asi dokázať že slováci sprostí a že učitelia nevadia naučiť. Tak to to sa im naozaj vydarilo. Výsledky budú pod priemer. Tvorcom monitorov by som toto dala napísať srali by magy kocky keď by to písali. Toto bol podraz čo spravili totálne chrapúňstvo. Mali by sa hanbiť. Toto nikto nečakal že čo bude ani učitelia. Horko ťažko sa dostaneme na také školy aké chceme ísť.
matusqa96 plne s tebou suhlasim matika bola tazsia a ty debili cpo hovoria ze sme to mali lahke musia byt uz dobry biflosi ..... slovina inak bola v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
A slaninu budem mať 100%, tá bola ľahká. Ešte som sa aj smiala, keď som ju robila.
Ale popravde, vačšie šance som dávala slovenčine, mne matika moc nejde - a predsa to asi dopadne opačne...
@bettsy- Ja som vypočítala asi 4 príklady a ďalej som si tipovala, dokonca aj políčka s číslami- proste som dala to, čo ma napadlo. Ale pri tom mám z matematiky jednotky, mám ju aj rada aj všetko, ale tie príklady na monitore boli pre mňa strašne preťažené. Najviac som sa bála toho, že budem na posmech, že som ju dala na málo (na strednú monitor nepotrebujem, robím talentovky), no keď som zistila, že ostatní dopadli rovnako, hneď ma to prestalo trápiť.
Ale napriklad ten priklad co si pisala je jednoducha trojclenka (ked ste ju brali)
a čo take školy ako Gymnazium a Obchodna kde sa za monitor pripočitavaju body?
asi bola vážne ťažká, keď ju väčšina nevedela, nemyslíš?!
To je ono?
a slovina mi nikdy problém nerobila - takže toto v pohode
Jeden tam bol ešte ľahší ten s tým vyplnovaním diplomov či čo to bolo
ale tie vzorce na konci ma dorazlii, väčšinu z nich by ste mali vedieť automaticky a aj o pol noci
solina bola tiež fain...aj keď ma prekvapilo tych 90 siat percent