Idete na pohovor, jedná sa o funkciu, samozrejme nie o nejakú extra vysokú,ktorý je v nemčine, prijmú vás, o 3 dni vám nemec pošle mail, že vás prijal, v pondelok (presne o týždeň od pohovoru) nastúpite. Keď prídete do firmy, nedostanete absolútne žiadne
@wayne vieš v čom je sranda ? Nikto ma s nikým nepredstavil, nič, ako ja viem o čom je databázový systém, nie som tupý, aj viem aké novoty sa zaviedli, ale nie tak, že nikto ti nepovie nič a cítiš sa jak kokot a tretia veta, ktorú počuješ od zamestnanca je "prekladaj", hoci nemáš ani šajnu o výrazoch, ktoré sa používajú, ani nevieš aké sú tam chyby a samozrejme doslovne to preložiť nemôžeš. Čo je to za systém ?
@rumplestiltskin ten nemec čo ma prijal mi povedal, že sa nedorozumieme a hotovo...hoci s ním som komunikoval minimálne, maximálne veci kam mám ísť a tak, to som mu samozrejme rozumel, ale nie tak, že ideš do výroby a v tom hluku ti začne hovorovo niečo hovoriť kam máš ísť a tak, hoci nepoznáš ani časti firmy, ani mená, ani slová, ktoré sa tam často používajú,nepoznáš označenia výrobkov a nepoznáš ani materiály, ktoré sa používajú...a henten nemec čo zaškoloval, vieš to je také, akoby si ma zavolal k tebe domov hneď teraz, ukázal mi tvoju tabuľku povedzme v exceli, ty tam máš nejaké označenia (samozrejme hlavným výrazom pochopím), ale nemôžem predsa pochopiť, o čo ide v tom tvojom exceli, čo znamenajú konkrétne označenia a tak a hovoril by si to po maďarsky.
@sumivybanan vysadím ťa teraz do firmy, rovno do haly a budem zvedavý ako sa tam hneď zorientuješ, hoci ťa má každý v piči, nikto ti nič nepovie a strašne by som bol zvedavý, ako by si prekladal niečo, o čom nemáš ani šajnu.
tak bud rád ze nemusis robit v takej prijebanej firme s amatérskym prístupom a nevyplakávaj po internete ale si hladaj inu prácu ...čo tu očakávaš od ludí,že ti urobia zbierku z lutosti?
@zmrdak ja ťa chápem, len myslim si že už s tym nič nenarobíš, do buducna sa skus viac informovať o pracovnej pozicii o ktoru sa uchadzaš (v obore) trvaj na tom aby ti veduci vysvetlil ešte pred nastupom tvoju napln práce, potom si najdi kolegu niekoho aj mimo práce kto ťa bude viesť, ak maš jasne definovany pracovny postup tak sa toho drž, aj keby si mal robiť chyby..
@sumivybanan však lebo tuto som nedostal v podstate žiadne informácie, nič, len nejaké školenie o databázovom sytéme, v ktorom som nikdy v živote nerobil a nemal som ani šajnu čo a ako to tam prebieha, ak by mi dali nejaký návod nech si to doma naštudujem popri zaškolovaní v práci na nejakých strojoch.
Ono do toho systému sa mali zapojiť aj priamo robotníci, samozrejme oni to nechápali a ja som pochopil hneď na šupu, bolo to dosť primitívne, ale už veci okolo informačného toku a tak, vôbec nič, ani som si neťukol, ako môže nazvať toto školením, keď to bolo v podstate len mierne vysvetľovanie pre tých, ktorí niečomu nechápali a ako ja môžem mať šajn o tomto systéme. Predsa ak sa mám učiť s nejakým systémom, tak sa nemôže jednať len o teóriu, ale o kombináciu teórie a praxe, aké môžem klásť otázky, keď neviem o čo sa jedná ??
@majky538 technická príprava výroby, hodnotenie dodávateľov, kvality a tak. Ale ten Nemec práveže ani nevyzerá nejaký zlý, aj pohovor, všetko, srandista, aj so zamestnancami je za dobré, usmievavý, ale strašne urýchlený. Ale určite nie je dobrý manažér. Lebo ja som sa tešil, že konečne dostanem nejaké materiály a sa do toho zahryznem, ale nakoniec nič.
asi ked si sa tam sám nedokazal zorientovať za dva dni tak na tu robotu nemáš. ja keby mam niekoho platiť čo nevie kde je sever tak by som mu v prvy den povedal aby zajtra nechodil, oni ti daju ešte druhu šancu a aj tu prejebeš... a potom vyplakavaš na nete
@sitnxan Naozaj máš 14 rokov ? To je zaškolovanie, že ťa jebnem niekde a staraj sa ? Asi si ešte nikde nerobil, chudáčik, ono vieš, zamestnanci majú úplne v piči a takisto aj manažment, že niekto sa zaškoľuje, ak prídeš sám od seba, nikto ti nepovie poriadne čo máš robiť, majsterka, ktorá bola jak zhúlená nevedela čo mi má dať robiť a v kancli mi nechceli povedať pomaly ani mená. V podstate aj v kancli bol chaos a nikto mi nechcel nič povedať.
ako nehnevaj sa ked máš robiť niečo viac ako obyčajneho lopaťáka alebo kokotka za pásom, tak sa očakava samostatnosť a práve tá ti chybala. to že ťa hodia do vody tak si ťa najlepšie otestuju. ja som si istý že to bol zámer že ti nič nepovedali.
Prepáč, že ti to takto napíšem, ale chybu vidím aj na tvojej strane. Z toho, čo píšeš, nikde nevidím, že by si prejavil nejakú iniciatívu, otvoril hubu a proste sa spýtal na všetko, čo ti nebolo jasné. Nie je vôbec hanba povedať, že niečomu nerozumieš a nechať si to vysvetliť .
Ako súhlasím s tebou, zamestnávateľ by mal toto všetko vysvetliť, no na druhej strane, nie je povinný niekoho vodiť za ručičku. Ak je vytvorené vhodné prostredie a je koho sa opýtať, iniciatíva môže ísť aj z opačnej strany
@sitnxan@koprdil ale ja som sa od nikoho nenechal viesť za ručičku, však som písal, že som chodil po výrobe a pýtal som sa čo a ako, aj v kancli som sa pýtal na mnohé veci, ale ak nie je príkaz, ľudia ťa majú v piči, ako nehnevajte sa, ja som sa práveže pýtal, aj som mal záujem. Navyše by som rád vedel, ako mám pochopiť výrobný postup, alebo aké materiály používajú, ako mám pochopiť rôzne chyby ? Neviete sa do toho vžiť, keď som prisiel do výroby, prvá veta od Slováka bola "rýýchlo poď prekladať, nerozumieme týmto chybám, je to po nemecky", lenže ako môžem tomu rozumieť ja, ak neviem ani ako sa dané výrobky vyrábajú a navyše čo vyrábajú ?? ? Mal som na to 3 hodiny v pondelok, potom bolo akožeškolenie o niečom, do čoho som nemal možnosť ani zaťať. Pri akožeškolení som práveže pochopil určité veci, ak ich ukazovali v praxi, ale inak nie je šanca, ak nemáš možnosť ani zaťať do databázového systému.
@dannyd14 všetko to bolo rýchle, ten nemec tam nebol stále, na pohovore som komunikoval v nemčine a povedal, že to stačí, hoci vedel, že si musím ešte zvyknúť, komunikácia v kancli bola v pohode, rozumel som, odpovedal som, ale pochop ma, ak komunikujeme o niečom, o čom nemám ani šajnu v cudzom jazyku, nepoznám ľudí, ani neviem kde sú ľudia zastihnuteľní, nepoznám materiály, nikdy som nevidel chybné výrobky, ani neviem ako presne prebieha výroba tak je to na hovno.
@dannyd14 ja som si tam pripadal ako pracovník, ktorý tam pracuje už 5 rokov a vie všetko, oni sa na mňa nepozerali, že ty si tu prvý deň, tvoja prvá minúta, pozri, tu je to, tu toto, tu máš nejaké podklady, naštuduj si to, ideš najskôr za lis, alebo niekomu pomáhať, aby si sa do toho vžil.
Vidím, že niektorí majú pomýlené predstavy, práveže veľké firmy riadne zaškolujú, niekedy aj 3 mesiace.
@zmrdak a co to bolo za firmu? ... ja by som odisiel asi sam od seba, ne ze by mi dali vypoved, proste keby takto (ne)jednali so mnou, proste moralka musi byt na mieste...a pracovali tam aj nejaki tvoji znami?
@dannyd14 nie, nepracovali, ale viem o tom, že medzi zamestnancami boli dávnejšie zlé vzťahy, v poslednom období sa niečo zlepšilo, hlavne platovo, prišli o niečo lepší nemci, ale vyzerá to tak, že dobrý nemec=zlý manažér.
Pretože nie je možné, aby bolo toto, ja som bol v šoku, to ti môžem odprisahať.
podobne ma "zaúčali" v bývalej robote
jediná vec ktorá mi bola vysvetlená bola práca s pokladňou, inak som sa na všetko musela pýtať alebo odkukávať od iných
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A potom, ked ma najviac potrebovali, dal som vypoved.
Ono do toho systému sa mali zapojiť aj priamo robotníci, samozrejme oni to nechápali a ja som pochopil hneď na šupu, bolo to dosť primitívne, ale už veci okolo informačného toku a tak, vôbec nič, ani som si neťukol, ako môže nazvať toto školením, keď to bolo v podstate len mierne vysvetľovanie pre tých, ktorí niečomu nechápali a ako ja môžem mať šajn o tomto systéme. Predsa ak sa mám učiť s nejakým systémom, tak sa nemôže jednať len o teóriu, ale o kombináciu teórie a praxe, aké môžem klásť otázky, keď neviem o čo sa jedná ??
ako nehnevaj sa ked máš robiť niečo viac ako obyčajneho lopaťáka alebo kokotka za pásom, tak sa očakava samostatnosť a práve tá ti chybala. to že ťa hodia do vody tak si ťa najlepšie otestuju. ja som si istý že to bol zámer že ti nič nepovedali.
Ako súhlasím s tebou, zamestnávateľ by mal toto všetko vysvetliť, no na druhej strane, nie je povinný niekoho vodiť za ručičku. Ak je vytvorené vhodné prostredie a je koho sa opýtať, iniciatíva môže ísť aj z opačnej strany
Vidím, že niektorí majú pomýlené predstavy, práveže veľké firmy riadne zaškolujú, niekedy aj 3 mesiace.
Pretože nie je možné, aby bolo toto, ja som bol v šoku, to ti môžem odprisahať.
jediná vec ktorá mi bola vysvetlená bola práca s pokladňou, inak som sa na všetko musela pýtať alebo odkukávať od iných