Co by ste spravili tesne pred smrtou a ked si uz date tu namahu ze sa nad tym zamyslite tak si polozte otazku preco ste to uz neurobili alebo preco by to malo prave pred smrtou?
vsetkych by som objala a uz som to raz spravila, ale nie vsetkych a isla by som na spoved, napisala zavet, a ... neviem ci by som ... commit suicide... ktovie
keby som stary bezmocny dedo tak by som toho vela neurobil...ale teraz hm neviem...asi by som si v mysli prebohol cely moj zivot a snazil by som sa mysliet na to pekne co som prezil
12: lebo poniektori mame mozog a vieme ze by sme to mohli lutovat atd atd ked ti poviem ze pred smrtou by som zabil papeza tak akoze mam to spravit teraz? alebo ako povedal peter piper ze byskocil to ma akoze spravit teraz? Dal si zlu modelovu situaciu Ludi si postavil do situacie kedy uz nemaju co stratit a vtedy si ludia dovolia robit veci co su nezakonne, pre nich nemoralne atd atd
je pravda že nevieme kedy príde ale myslíte si že keby to viete odchádzalo by sa vám lepšie??ale hlavne by som strávila čas s mojou rodinou...a potom priateľmi...možno vyskúšala to čo som nikdy nemala odvahu...a tak
to je take hlupe na to mysliet,aj ked sa moze stat, ze sa rano nezobudim...Urcite by som chcela aby vsetci ktorych mam rada vedeli ako mi na nich zalezi,aj ked im to preventivne stale hovorim ..aaa inak neviem, chcela by som asi urobit nejaky dobry skutok,aby som pomohla aspon jednemu cloveku...aby som vedela,ze moj zivot za nieco stal...a v podstate sa hovori,že stale by sme mali zit tak akoby to bol posledny den...tak do toho no
18: ak si uvedomis ze nevies kedy to pride a teraz si hovoris napr. ze by si sa chcel ospravedlnit ludom ktorym si ublizil, odkial vies, ci ta na druhy den nezrazi auto, odkial potom vlastne beries istotu ze budes mat moznost nieco pred smrtou urobit?
a podla mna nie je hlupe na to mysliet lebo mozno to privedie cloveka k uvazovaniu nad tym ci vlastne ma jeho zivot zmysel a kam vlastne smeruje a ci robi veci tak ako to vzdy chcel. nemali by sme veci dokladat naneskor ale by sme mali svoje sny uskutocnit co najskor a nehovorim ze by sme mali na smrt mysliet stale, len by sme sa nemali az tak velmi spoliehat na to ze mame este dost casu
Charline: ale niektore veci prosto cas vyzaduju, ved som aj povedal ze myslienka pekna ale zla modelova situacia. Je plno ludi co chcu skusit napriklad ten pocit pri kradezi alebo aka je vlastne vojna, ako sa clovek citi ked je nadrogovany... a teraz ma clovek kvoli tomu zacat drogovat alebo kradnut.
Povedzme ze by som chcel niekedy vyskusat kradez banky ala hollywood style ale kedze si mienim este dlho pozit tak to urcite skusat nebudem, kdezto ak mi zajtra doktor povie ze mi ostavaju tak 2 mesiace tak si pis ze si nejaku bandu najdem
Taktiez by som rad vedel ako sa clovek citi ked si da napr LSD ale kvoli tomu ze zajtra mozem umret si nepojdem dat LSD ani ziadnu inu drogu.
A v takychto pripadoch mozem pokracovat aj dalej.
V tom je problem tej otazky i ked ta idea ze nemas vsetko odkladat je fajn ale nevhodny model.
Z tychto dvoch pripadov sa naozaj zaobidem aj bez toho Su veci co vyskusat chcem a pracujem na tom a budem rad ked sa podaria a su veci ktore je lepsie nechat len a len iluziami/snami. Ak si splnis totiz kazdy sen, na co este zit?
asi tesne pred smrtou uz nic. pretoze ak neviem kedy zomriem tazko mozem spravit nieco vedome pred nou a nevedome ktovie co sa bude diat? tak preto robme veci tak ako keby sme mohli kazdu chvilu umriet nie? ja sa o to snazim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
keby som stary bezmocny dedo tak by som toho vela neurobil...ale teraz hm neviem...asi by som si v mysli prebohol cely moj zivot a snazil by som sa mysliet na to pekne co som prezil
ale teraz to urcite neurobim, len preto, ze neviem kedy pride
ok asi si to uzijem naplno ked uz to ma bit naposledy...
Povedzme ze by som chcel niekedy vyskusat kradez banky ala hollywood style ale kedze si mienim este dlho pozit tak to urcite skusat nebudem, kdezto ak mi zajtra doktor povie ze mi ostavaju tak 2 mesiace tak si pis ze si nejaku bandu najdem
Taktiez by som rad vedel ako sa clovek citi ked si da napr LSD ale kvoli tomu ze zajtra mozem umret si nepojdem dat LSD ani ziadnu inu drogu.
A v takychto pripadoch mozem pokracovat aj dalej.
V tom je problem tej otazky i ked ta idea ze nemas vsetko odkladat je fajn ale nevhodny model.