Chodila som na gymnázium. Dlho som sa nevedela rozhodnut kam si dat prihlasky. Uvedomila som si ze by som chcela ist skor na umelecku skolu. Tak uvazujem ci ostat rok doma pripravovat sa na grafiku lebo nemam ani ziadne portfolio alebo skusit stavebnu STU
ja neviem ako ty, ale ja som teraz od maturit doma, a ide ma drbnuť, proste som strašne rada, že zachvíľu idem najprv do BA a potom do Prahy a fakt, neviem si predstaviť, že by som tu mala ostať ešte ďalší rok.
Takisto ja si myslím, že tie reči o tom, ako nenabehneš na systém učenia sa po roku doma sú celkom opodstatnené, stále sa mi ťažko začínalo v septembri hoc i len prísť do školy (a to som pritom vôbec nebola ukážkový študent). A podľa mňa je fajn ísť na STU-čku, aspoň chytíš nejaké základy možno, a potom to skúsiš na grafike
Ja zasa vravim naopak podla mna ak chces na tu umelecku naozaj ist tak sa pripravuj a popri tom brigaduj/pracuj, budes mat viac casu ako keby si to mala robit popri dalsej vs
Myslím, že lepšie bude, keď pôjdeš tam, kde ťa to ťahá, len to chce efektívne využiť ten rok, študovať na STU, pokiaľ ťa to nebude baviť a s vedomím, že vieš, že niečo iné by ťa bavilo bude podľa mňa trápenie a až sa môže stať, že to kvôli tomu nedoštuduješ (možno áno, neviem čo si zač ), lebo opadne motivácia. To, čo človeka baví mu obvykle aj lepšie ide a je v tom dobrý.
budem trochu pragmaticky.. nestaval by som vsetko na jednu kartu.. ano nevravim, ze nemas ostat doma.. ale v pripade, ak by sa ti nepodarilo dostat tam kam chces, nezabudaj, ze z roku doma mozu byt dva i tri.. a co po tom?
takze ak chces.. v pohode ostan doma.. pripadne idealne je na nejaky cas vycestovat.. vyskusat nieco ine.. ziskat jazyk a pripadne i peniaze.. a potom spravit tie prijimacky (ale zas zalezi i ako velmi by ta bavila/nebavila stu) resp preco prave stavebna stu?
Zostan doma, rok ubehne ani nevies ako..zatial sa pripravuj, zarob si, oddychuj ano je to tazke po roku sa znovu ucit ale sa sa to zvladnut presne to iste som spravila aj ja a nelutujem
Hod si mincou ked bude vo vzduchu, budes vediet, co si zelas, aby padlo. To urob.
Nedavaj na nazory ludi, kazdy ti povie nieco ine a s dvoma tretinami tych nazorov sa vobec nemusis stotoznovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Takisto ja si myslím, že tie reči o tom, ako nenabehneš na systém učenia sa po roku doma sú celkom opodstatnené, stále sa mi ťažko začínalo v septembri hoc i len prísť do školy (a to som pritom vôbec nebola ukážkový študent). A podľa mňa je fajn ísť na STU-čku, aspoň chytíš nejaké základy možno, a potom to skúsiš na grafike
takze ak chces.. v pohode ostan doma.. pripadne idealne je na nejaky cas vycestovat.. vyskusat nieco ine.. ziskat jazyk a pripadne i peniaze.. a potom spravit tie prijimacky (ale zas zalezi i ako velmi by ta bavila/nebavila stu) resp preco prave stavebna stu?
Nedavaj na nazory ludi, kazdy ti povie nieco ine a s dvoma tretinami tych nazorov sa vobec nemusis stotoznovat.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Kontakt: laco.b.pp@post.sk