Ale i tak z toho nič nebude. Ďiaľnica spájajúca Poľsko z Maďarskom ktorá by odľahčila dosť veľkú časť premávky už mala byť postavená pred 30timi rokmi a zatiaľ vykopali jednu jamu...
ja som jednoznačne za dialnicu.. pretože pokial sa nepostaví bude tu na východe bieda stále lebo žiadny veľký investor na východ jednoducho nedotiahne....
ešte viac by sa mi páčila dialnica z KE na Ukrajinu
Myslim ze si zaspal dobu trochu, uz niesme v 18. storoci.
Zober si ked jednym vlakom odvezies 30 krat tolko ako jeden nakladiak, pouzijes dvoch zamestnancov miesto tridsiatich a este je mensia sanca nehody.
Treba akurat opravit trate aby vlaky mohli ist rychlejsie. Lokomotivy netreba, a to, ze zijes na slovensku este neznamena, ze je zastarala vo vacsine sveta. A kamiony netreba udrziavat?
Preprava ludi je tak pohodlnejsia, bezpecnejsia a rychlejsia tiez.
A tu hovoris len o dialniciach? ked uz to beres ako celok, tak potom spomen auta, kamiony ...
Zeleznicu postavis tiez iba raz a iba udrzujes a potom ti firmy co vozia po nej tovar platia za vyuzivanie zeleznice.
Kebyze ten investor rozmysla ekonomicky tak radsej pojde vlakom. Ved preco za cestu platit 20€ ked mozes zaplatit 2€.
dialnice nieje potrebne tak ako zeleznice a bodka.
novy stadion ked uz ten stary museli zdemolovat... inak mi je u riti co kde stavaju na vychode... tak isto by malo byt vychodniarom co stavaju za budovi v BA len je okolo toho velke halo ze to bude drahe ze to bude neviem co... ale kolko stali tri veze? eurovea? ci nove divadlo ? proste... bratislava je hlavne mesto SR a nie kosice preto sa stava v BA a nie v KE... a KE maju svoj stadion preco ho nemoze mat aj BA ?....
stadion jednoznacne.. to akoby polka sveta chodila na smerom na stredne/vychodne slovensko..radsej v BA dac spravit, kde to aspon ako tak vyzera..a vsak MS je aj nieco
@Jingsavv Možno máš pravdu a mne je to jedno, isté ale je, že diaľnica je v dnešnej dobe a na Slovensku dôležitejšia ako železnica
@Freedomko Asi tomu trošku nechápeš, starý nikto nezdemoloval, starý stojí.
Ako je u riti tebe čo sa stavia tu je nám u riti čo sa stavia tam.
Medzi Euroveou a štadionom je jeden markantný rozdiel a to ten, že Euroveu stavia a financuje zahraničný investor, štadion má financovať a platiť štát z peňazí daňových poplatníkov, to jest moja mamka a ocko, ktorý štastne žijú v Košiciach a ten štadion možno na živo ani neuvidia
Pokiaľ by tréningy a zápasy boli ZADARMO pre všetky kluby na Slovensku, ako by to malo byť na každom NARODNOM štadione, tak to ešte pochopím.
Na Bratislavskom štadione na ktorý sa poskladajú všetci ťažko pracujúci občania bude zadarmo hrať iba Slovan, čiže sa skladáme na štadion vášmu klubu
Štadion v Košiciach stavia zahraničný investor, to s tým nemá nič spoločné...
To, že je Bratislava hlavné mesto nemá nič spoločné s tým, že sa tam stavia viac.
@pernik dialnica je teraz tiez dolezita, pretoze slovensko ma mizernu cestu komunikaciu, ale priorita by mala byt na zelezniciach a nie na 10nasobne predrazenych dialniciach
dialnice vseobecne su v katastrofalnom stave to neni normalne...ja chcem dialncu...podpalit debilny stadion ako skvalitni moj zivot ako obyvatela slovenska? okrem toho ze nijako?
dakujem D a ved cesty sa stale prerabaju a vytvaraju dialnice a tak co chcete vsetko naraz aby vsade boli zapchy a nvm co este? to so zeleznicou pochopim ale tak hned aby bola dialnica z ba do ke tak ci tak to bude dlho trvat aj keby hned zacali robit ale nazor mi to nemeni..aj tak radsej stadion
@Jingsavv Dobre, ale ty nechápeš, že nikde vo svete to tak nieje? Medzi ľudmi všeobecne je oveľa viac potrebná, zaužívaná a chápaná cestná doprava, tak to je proste na celom svete...
@jingsavv podla mna je to tak ako tvrdi @pernik. zober si vlak. ide raz za 2 hodiny. je plny spinavy smrdi a ide nieco typu tour de slovensko. domov pridem za 3 a pol hodiny. zober si dialnicu. auto. je pekne pohodlne klimatizovane. doma som za 2 hodiny. kebyze to mam absolvovat 2x tyzdenne vlakom tak by ma asi treslo. takisto autobusy stoja aj v mensich dedinach mozno niekde v centrach miest kde vlak bud nestoji alebo stoji na stanici ktora je casto niekde uplne v keli. potrebujeme dialnicu
@pernik ani nie, cestna doprava je preto, lebo je to este pozostatok z davnajsich dob. Proste to je prezitok viac menej. A je to tak, pretoze staty tiez ziju v dobach benzinu za korunu.
A zeleznicna ma omnoho viac vyhod oproti cestej, ze nad tym stoji rozum preco je preferovana cestna doprava.
@kaylee toto je jeden z tych blbych nazorov ziskanych nekvalitnou starostlivostou o zeleznice, ja nemozem za to ze jazdis iba slovenskymi vlakmi ktore su spinave, preplnene a vrzgajuce. to je ako prirovnavat cestu v 20 rocnej rozheganej skodovke po ceste tretej triedy s jazdou v limuzine po nemeckej dialnici A dialnica ide ako? z velkeho mesta do velkeho
Takze tento nazor je sposobeny akurat slovenskymi zeleznicami a slovenskou 100% preferenciou autodopravy.
@Jingsavv Dobre, ale preto, že to je pravda, ale nikde na svete železničnú prepravu nepreferujú, je nemožné aby sme ju začali preferovať na Slovensku, proste by to nefungovalo chápeš?
Ano svet sa zatiaľ točí okolo benzínu preto by sa mali proste na Slovensku stavať dialnice, využívať tu nejaké nové metody je proste šialenstvo.
je jedno co sa postavi. jedno je iste, niekto sa na tom poriedne nabali... a inak preferujem dialnicu a potom stadion..lebo jak mam ist do BA na ten stadion ked nebude spravena poriadna komunikacia
@jingsaw skus zacat prevazat vsetkych ludi co chodia autami na vlakoch a musel by si mat 10 kolaji vedla seba, obrovske siete aby to dokazalo previest tolko ludi. Dialnica je dolezitejsia ako stiadion, nei kvoli tomu aby si niekto mohol turovat auto, ale aj aby preprava bola lahsia, aby neboli tak zatazene hlavne niektore useky obycajnych ciest, proste dialnice su velmi dolezite. Tie dialncie by boli uz ovela dlhsie keby sa na tom tak nekradlo, hlavne sa minulych vlad, teraz aspon kus menej na 1km sa nabalia, ako mozme mat najdrahsie stavanie dialnic v EU, ked mame lacnejsiu pracovnu silu a nie su take ako nemecke napr ? v minulosti 1km dialncie stal 500mil sk, pricom realna cena bola 100mil. Na stadione sa takisto nabali kopa ludi. Keby neboli tie kurvy nenazrane bolo by vsetko.
@Jingsavv Bože moj, tu vôbec nejde o 20 debilov, keby sme boli ekonomicky na tom tak ako Nemecko, alebo Japonsko tak by sa o posunutí priority železníc pred cestnú dopravu uvažovať dalo, ale sme len chudobná stredo europska krajina.
To čo hovoríš je proste sci fi, ktoré sa možno reálne naplní tak o 70-80 rokov...
@jigsavv prepac ja nemozem zato ze chodim z BA do BB a nebyvam niekde vo francuzsku cize nemam inu moznost iba ist vlakom. alebo ovela radsej autom pripadne uz tym autobusom. myslis ze vsetci ti ludia napriklad aj s malymi detmi sa zrazu rozhodnu pre vlak? okrem toho ked si cisto hypoteticky zoberieme situaciu ze nemame dialnice a mame len vlaky tak aby som sa v piatok poobede dostala z blavy smerom na vychod tak by som si mala kupit miestenku polroka predtym alebo pre istotu na tej stanici aj spat. taky pocet vlakov je podla mna uplne nerealny. a nejde len o auta ale aj o autobusy.
aj dialnicu aj stadion len ma sere ze v BA sa kazda rit postavi za statne peniaze a v kosiciach nech si pomozu ako vedia...v mensich mestach ani nehovoriac...v BA treba hokejovy stadion stat postavi, futbalovy stat postavi, v KE stat prispeje na hokejovy stadion smiesnu sumu a nevie dat peniaze ani na treningovu halum na futbalovy stiadon v KE da stat holy ud..
Jednoznačne diaľnica.Ja čakám kým ju postavia aspoň po Žilinu,alebo Martin,nenormálne by mi to urýchlilo cestovanie.Ale tak ten úsek pod Strečnom,ten tunel nebude podľa mňa tak skoro otvorený...
Ale teším sa,že sa to konečne pohlo v Považskej,veď to strašne spomaľovalo...
Seriem na štadión,treba najskôr urýchliť dopravu a spojiť Blavu s Košicami...
Neviem naco sa tu hadate, aj tak budeme mat stadion. A ten musi byt. Lebo inforcia pre pernika, stary stadion nestoji uz dost dlho , neviem kedy si bol v BA naposledy.
ked som videl v KE tieto bilboardy, mal som sto chuti ich oflusat
@Freedomko este pred tym ako ti napisem ze si totalne vypatlany, dementny `velkomestan` ti musi pripomenut niekolko veci. Po prve sme na Slovensku a vsetci sme tu slovaci, nerozdelujeme sa na vychodne a zapadne Slovensko ako skurvena Korea. Po druhe, kedze sme na slovensku vsetci, ci vychodniar ci zapadniar, takato dialnica na vychode tam prinesie investorov a zlepsi ekonomiku aj u vas ty debil sprosty. Dalsia vec je, ze naco vam je nejaky dementny stadion, aby si tam niekomu rozbijal dalsiu vypatlanu hlavu? Co dosiahnu novym stadionom? Netreba sa najprv pozerat tak troska na dolezitejsie veci, ako napriklad skolstvo, zdravotnictvo a doprava? Inak - si totalne vypatlany, dementny `velkomestan` - typciky priklad cloveka ignoranta.
a rozpravame o hokejovom ci futbalovom? ono aj tak by som zahlasoval za stadion, lebo sak potrebujeme tu aj taky aj taky... hokejovy uz sa stavia, futbalovy by sa tiez uz mohol zacat, skor jak ten stary cely padne
Ešte pred pár dňami som ho videl v telke Slovensko : Česko aj kopec známych tam bolo, snáď ho za týždeň zbúrali a stavajú tam dalšiu ohavnú výškovku ako je v Bratislave zvykom?
@Pernik som tym chcel povedat ze ziaden Kosican asi nehlasoval za stadion... a niekto hlasoval za stadion len preto, ze je z BA, pricom si neuvedomuje vyznam dialnice a vyznam blbeho stadionu... prinos stadionu je hlavne pre Bratislavcanov a prinos dialnice je pre cele Slovensko (aj BA), ale aj tak radsej myslia iba na seba...
rofl pernik....ty o com rozpravas ? Hokejovy prerabaju a futbalovy budu. Nechapem preco by clovek ktory chce normalny stadion vo svojom meste mal byt hlupy.......lol
@Flamerage to je pekne, ze chcete stadion.. a ja chcem lamborghini murcielago.... ale keby bola otazka, co je dôlezitejsie: lamborgini alebo zdravie? tak si vyberiem zdravie... otazka je co ma väcsiu prioritu pre obcanov? stadion v BA alebo dialnica do KE? tak vtedy asi je hlupak ten, kto je za stadion, nie? preto @pernik povedal ze len hlupak zahlasuje za stadion
urcite stadion..ano som sebecka na stadion, az sa postavi, pojdem, terigat sa do dakych blbych kosic sa nebudem..ano moja logika nema hranic a nezabudnite ma spcovat
keby sa ten zimák staval u nás v LM tak zrejme aj ja som za zimák lebo tá naša stará kôlňa..ale nie o otm tio som chcela, proste dialnica už len preto, že cestovanie by bolo rýchlejšieaj keď nieže by som sa nejako pretŕhala chodiť do KE..ale rposte som za dialnicu a pokoj dixi
Ale ale, hadate sa tu o veciach ktore nezmenite. Treba dialnicou spojit BA a KE, jednoznacne. V dalsom rade nam treba postavit aj dialnicu medzi BA a (minimalne) BB ak nie tiez do KE
Tak o tomto by sa nemalo ani bavit ze ci stadion alebo dialnica... odpoved je jasna(dialnica)
a k tym zelezniciam ... napr. zo zeleznicnou dopravou sa nedostanes tam kde autom po dialnici...
lebo na aute zides z dialnice na obycajsku cestu a ta ťa zase dostane o kus blizsie k ciely, a zo zeleznicnou dopravou zides akurat taq do pola... kebyze je u nas zeleznica taq by som asi chodil nou ale len do vtedy dokial by som nedostal vodicak... zeleznice niesu vsade nevravym ze cesty hej ale je ich oveeeelllaaa viac ako zeleznice kebyze to chce niekto zmenit taq uz by to spravyl ..??? nie.?
Ako veľmi ťa šokuje, keď ti prezradím, že aj tí zaostalí, nevzdelaní, špatní, zakrpatení, neužitoční, neinteligentní, podradní, neprispôsobiví a všeobecne nepotrební východniari občas potrebujú cestovať?
Plus smerom na východ (to je tam úplne že na druhej strane ako Amerika, vieš) je Ukrajina a časť maďarských a poľských hraníc a cez tie polorozpadnuté, bohom zabudnuté Košice občas prejde aj nejaký ten cudzinec.(Smerom na Pétržka The Great.)
hmm......otaska mala bit skor ci chcete stadion na ktori sa posklada cele slovensko a uzitok z neho bude mat len blava a debilni slovan, alebo dialnicu ktora bude zarabat a bude uzitocna pre cele slovensko...
ja som za dialnicu a az potom za stadion, ale za stadion len za predpokladu ze si ho blavaci zaplatia zo svojho. a nie ze sa im na stadion budu sklada ludia ktori mozno ani nevedia kde je nejaka blava...
poniektori debilni blavaci si asi myslie ze bez blavi bi raNO ani slunko nevyslo, ani voda nesla, ani prud....ani nic.... ja stretnut blavaka dakde mimo SR, tak ma po vtakoch..
Dialnica ci stadion mne je to jedno nepotrebujem ani jedno ani druhe.
K dialniciam len tolko, ze chyba je vo vytazovani dopravy. Zeleznice su lepsie a ekonomickejsie nez kamionova doprava. Kamionova doprava by mat uplatnenie len tam kde nieje dostupnost po zeleznici. Dialnica by tym padom stratila funkciu po dobu xtremneho narastu obyvatelstva v mestach. Taktiez je neekonomicke ak v osobnej doprave, je vozidlo s kapacitou 5 osob vyuzivane len na prevoz jednej osoby. A je neekonomicke ak nakladne vozidlo absolvuje trasu tam-spat, kde jeden smer ide nenalozene.
Celý futbal je aj tak podľa mňa jedná veľká sprostosť. Toľko investorov toľko štadiónov toľká podpora od štátu a aj tak sa až teraz podarilo niečo dosiahnuť za tie peniaze čo prejdú futbalom a hlavne policajné zásahy na rizikových zápasoch. Za to by mohli postaviť alebo zmodernizovať na slovensku toľko telocviční a ihrísk pre nie komerčné športy že by sme sa nestačili čudovať koľko talentov sa na slovensku premrhalo. Miesto toho sa peniaze lejú len do futbalu. Celkovo je podpora športov na SR úplne na dne samozrejme z výnimkou Futbalu hokeju a basketbalu.
Čo sa týka štadiónu v BA tak mi to príde dosť nespravodlivé napríklad kde sme hrali hokej v KE pred pár rokmi? Hokejový štadión sa staval cez 10 rokov a keby nie USS ktorý do toho nalial peniaze tak by zrejme nestál ani dnes ale keď odrazu treba štadión v BA tak to sa hneď urobí projekt vyhradia peniaze a začne stavať. V jednom roku z tým že za dva tri roky bude všetko dokončené. A tu ani nejde o KE ale o všetky krajské mestá. To že je BA hlavným mestom je pekné ale to neznamená že všetky peniaze sa budú točiť tam.
O tom aká je diaľnica na východ dôležitá nebudem rozpisovať bolo toho tu už dosť a súhlasím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
pokiaľ teda chceme ako krajina zostať v sračkách, nech sa páči, postavme ten štadión...
Preco radsej neopravit zeleznice nech mozu tu ist vlaky 250km/h?
Kde je diaľnica, tam je rozvoj.
ešte viac by sa mi páčila dialnica z KE na Ukrajinu
A potom sa sťažujte na preplnenosť ciest a na znečistenie a pod.
Diaľnice treba len vybudovať a minimálne udržiavať, platí sa mýto + daň z pohonných hmôt atd. čiže sú to dalšie zisky.
Pochybujem, že zahraničný investor by sa niekde terigal radšej vlakom ako autom...
Proste diaľnice treba a bodka...
Myslim ze si zaspal dobu trochu, uz niesme v 18. storoci.
Zober si ked jednym vlakom odvezies 30 krat tolko ako jeden nakladiak, pouzijes dvoch zamestnancov miesto tridsiatich a este je mensia sanca nehody.
Treba akurat opravit trate aby vlaky mohli ist rychlejsie. Lokomotivy netreba, a to, ze zijes na slovensku este neznamena, ze je zastarala vo vacsine sveta. A kamiony netreba udrziavat?
Preprava ludi je tak pohodlnejsia, bezpecnejsia a rychlejsia tiez.
A tu hovoris len o dialniciach? ked uz to beres ako celok, tak potom spomen auta, kamiony ...
Zeleznicu postavis tiez iba raz a iba udrzujes a potom ti firmy co vozia po nej tovar platia za vyuzivanie zeleznice.
Kebyze ten investor rozmysla ekonomicky tak radsej pojde vlakom. Ved preco za cestu platit 20€ ked mozes zaplatit 2€.
dialnice nieje potrebne tak ako zeleznice a bodka.
@Freedomko Asi tomu trošku nechápeš, starý nikto nezdemoloval, starý stojí.
Ako je u riti tebe čo sa stavia tu je nám u riti čo sa stavia tam.
Medzi Euroveou a štadionom je jeden markantný rozdiel a to ten, že Euroveu stavia a financuje zahraničný investor, štadion má financovať a platiť štát z peňazí daňových poplatníkov, to jest moja mamka a ocko, ktorý štastne žijú v Košiciach a ten štadion možno na živo ani neuvidia
Pokiaľ by tréningy a zápasy boli ZADARMO pre všetky kluby na Slovensku, ako by to malo byť na každom NARODNOM štadione, tak to ešte pochopím.
Na Bratislavskom štadione na ktorý sa poskladajú všetci ťažko pracujúci občania bude zadarmo hrať iba Slovan, čiže sa skladáme na štadion vášmu klubu
Štadion v Košiciach stavia zahraničný investor, to s tým nemá nič spoločné...
To, že je Bratislava hlavné mesto nemá nič spoločné s tým, že sa tam stavia viac.
Môj názor je, že kvalitná cestná komunikácia je chrbtica každej krajiny, železnica je až po nej, je to tak všade...
Cestna doprava je nebezpecna, pomala, predrazena, neekologicka a zabera viac miesta.
Zeleznica a po nej cesty a ostatné. Cesty sú na prepravu malých nákladov. Na velke naklady a pre ludi je zeleznica vyhodnejsia.
...Ale nie za čias krízy a nie z peňazí, ktoré by sa mohli využiť lepšie.
A zeleznicna ma omnoho viac vyhod oproti cestej, ze nad tym stoji rozum preco je preferovana cestna doprava.
A medzi ludmi je zauzivana kopa blbosti
Takze tento nazor je sposobeny akurat slovenskymi zeleznicami a slovenskou 100% preferenciou autodopravy.
Ano svet sa zatiaľ točí okolo benzínu preto by sa mali proste na Slovensku stavať dialnice, využívať tu nejaké nové metody je proste šialenstvo.
Dialnice, ktoré prechádzajú mestom majú všade privádzače...
a benzin tu nebude vecne a uz teraz je drahy jak slak.
Treba mysliet dopredu a nie rok alebo dva.
Automobilova doprava je prezitok
To čo hovoríš je proste sci fi, ktoré sa možno reálne naplní tak o 70-80 rokov...
načo mi je dialnica na východ keď sa tam nechystám ísť?
Ale teším sa,že sa to konečne pohlo v Považskej,veď to strašne spomaľovalo...
Seriem na štadión,treba najskôr urýchliť dopravu a spojiť Blavu s Košicami...
ked som videl v KE tieto bilboardy, mal som sto chuti ich oflusat
Ešte pred pár dňami som ho videl v telke Slovensko : Česko aj kopec známych tam bolo, snáď ho za týždeň zbúrali a stavajú tam dalšiu ohavnú výškovku ako je v Bratislave zvykom?
Terajší štadion podľa mňa na Slovenskú ligu stačí bohato...
a k tym zelezniciam ... napr. zo zeleznicnou dopravou sa nedostanes tam kde autom po dialnici...
lebo na aute zides z dialnice na obycajsku cestu a ta ťa zase dostane o kus blizsie k ciely, a zo zeleznicnou dopravou zides akurat taq do pola... kebyze je u nas zeleznica taq by som asi chodil nou ale len do vtedy dokial by som nedostal vodicak... zeleznice niesu vsade nevravym ze cesty hej ale je ich oveeeelllaaa viac ako zeleznice kebyze to chce niekto zmenit taq uz by to spravyl ..??? nie.?
Ako veľmi ťa šokuje, keď ti prezradím, že aj tí zaostalí, nevzdelaní, špatní, zakrpatení, neužitoční, neinteligentní, podradní, neprispôsobiví a všeobecne nepotrební východniari občas potrebujú cestovať?
Plus smerom na východ (to je tam úplne že na druhej strane ako Amerika, vieš) je Ukrajina a časť maďarských a poľských hraníc a cez tie polorozpadnuté, bohom zabudnuté Košice občas prejde aj nejaký ten cudzinec.(Smerom na Pétržka The Great.)
K dialniciam len tolko, ze chyba je vo vytazovani dopravy. Zeleznice su lepsie a ekonomickejsie nez kamionova doprava. Kamionova doprava by mat uplatnenie len tam kde nieje dostupnost po zeleznici. Dialnica by tym padom stratila funkciu po dobu xtremneho narastu obyvatelstva v mestach. Taktiez je neekonomicke ak v osobnej doprave, je vozidlo s kapacitou 5 osob vyuzivane len na prevoz jednej osoby. A je neekonomicke ak nakladne vozidlo absolvuje trasu tam-spat, kde jeden smer ide nenalozene.
Celý futbal je aj tak podľa mňa jedná veľká sprostosť. Toľko investorov toľko štadiónov toľká podpora od štátu a aj tak sa až teraz podarilo niečo dosiahnuť za tie peniaze čo prejdú futbalom a hlavne policajné zásahy na rizikových zápasoch. Za to by mohli postaviť alebo zmodernizovať na slovensku toľko telocviční a ihrísk pre nie komerčné športy že by sme sa nestačili čudovať koľko talentov sa na slovensku premrhalo. Miesto toho sa peniaze lejú len do futbalu. Celkovo je podpora športov na SR úplne na dne samozrejme z výnimkou Futbalu hokeju a basketbalu.
Čo sa týka štadiónu v BA tak mi to príde dosť nespravodlivé napríklad kde sme hrali hokej v KE pred pár rokmi? Hokejový štadión sa staval cez 10 rokov a keby nie USS ktorý do toho nalial peniaze tak by zrejme nestál ani dnes ale keď odrazu treba štadión v BA tak to sa hneď urobí projekt vyhradia peniaze a začne stavať. V jednom roku z tým že za dva tri roky bude všetko dokončené. A tu ani nejde o KE ale o všetky krajské mestá. To že je BA hlavným mestom je pekné ale to neznamená že všetky peniaze sa budú točiť tam.
O tom aká je diaľnica na východ dôležitá nebudem rozpisovať bolo toho tu už dosť a súhlasím.