Mliečne výrobky, sladké, biele pečivo, chémia.
Aha takže práve som vyradil všetko čo mám rád... ... To mám akože v robote jesť 20 deka šunky bez chlebu, rožku, masla atď ? ... Piť čistu vodu, žiadne sladké, a kupovať drahý chlieb a nekupovať rožky?
Čo mám jesť... ražný suchý chlieb, samú šunku, nejaké varené mäso suché... A to je všetko vlastne... čiže suchy chleba s varenym kuracim mäsom... to dam tak jeden den.
ja pijem len čistú vodu už roky a nič iné mi nechýba, zvykneš si. a jedz zeleninové jedlá, zemiaky, ryžu, strukoviny...pokiaľ sú rožky so šunkou základ tvojho jedálničku tak sa čudujem sa že aké je tvoj najväčší problém
určite nie šunku...
Napríklad na raňajky ovsená kaša/pohánková kaša
ryžové/kukuričné chleby s nátierkami od Luntera
šaláty, zelenina, ovocie
polievky, rizotá
A čo tak ... Varene zemiaky/ryža ... to je ok ?
Tvl keby mam vsetko vylucit ... tak asi radsej umrem...
Čo je zle na šunke? ... vsak 97% mäsa maju to je dobre, zlozenie tiez ze cca 21g bielkovin, 5 a menej g tuku a to je vsetko z vysokych hodnot co obsahuju...
Nepotrebujem byt veganom len zistit co je lepsie jest ako bezne jedlo ktore ludia jedia na obed, a pecivo so syrom, sunkou, salamou atd.
veď kuracie mäso so zeleninou je najlepšia vec na svete, proste narezes si uhorku+ rajčiny, červenu cibuľu, papriku, a urobíš si k tomu hocijakú zálievku, napr jogurtovu (je to ľahké a nájdeš kopu na internete receptov na zálievky) alebo balkánsky syr a k tomu okorenené kuracie prsia
A pečené, či ako to kuracie alebo akekolvek mäso?
Balkansky syr... to kuknem... snad to bude dobre...
Ale tie zeleniny a ovocia ja fakt nemam rad. Co takto kukuricu, mrkvu, hrašok, jablko, banan, zemiaky, ryžu ? Nestačí?
@dee99 no... mam ti ukazat alebo ako... pametam len par chvil kedy mi to ustupilo nachvilu... najviac ked som sa vratil z kupaliska v sarospataku. To normalne zmizlo vsetko...
A nie, 2 vyrazky to zial niesu...
To aby som sa naucil aj varit mäso
No napríklad ja som zistila, že mne robí zle na akné hlavne mlieko. Ostatné ani nie. Takže skôr by som ti poradila zistiť, čo presne ti robí zle na pleť a tomu sa vyhýbať
Mám akné už veľa rokov a pritom sa stravujem zdravo, jem veľa ovocia, zeleniny, žiadne vyprážané, mlieko, pečivo bla, bla. Takže dosť vylučujem, že by strava mala nejaký vplyv na to, aspoň v mojom prípade. Mohol by si aspoň na mesiac alebo dva skúsiť nejesť potraviny, o ktorých si myslíš, že ti to zhoršujú a uvidíš sám.
Mne v poslednej dobe pomohlo, že som prestala používať kozmetiku typu Bioderma, La roche a začala som používať prírodnú od Soaphorie. A dosť mi pomohla aj jedna ajurvédska maska, tam bolo vidno rozdiel fakt po týždni používania, aj keď som bola na začiatku skeptická
tak ako ti radia... ovocie, zelenina, semienka, strukoviny
inac jedna kamoska mala velky problem s akne a povedala, ze kazde rano nalacno pila pol litra cerstvej stavy zo surovej mrkvy, petrzlenu a zeleru, ktoru si sama urobila a ze jej to uplne mega vycistilo, mala plet ako babatko
Ako človek, ktorý mal dlhodobo dosť vážne problémy s akné Ti hovorím, že Tvoja strava nemá taký veľký vplyv na akné, ako sa hovorí. Nežer ako prasa, ale ak sa stravuješ normálne, tak naozaj nemusíš úplne vysadiť nejaké jedlo.
Ano, orechy, čokoláda, mlieko môžu stav trochu zhoršovať.
Väčšinu problémov s akné ale vyriešiš správnym čistením kože prípravkami, čo sa dajú kúpiť v každej drogérii. Prípadne, pokiaľ máš veľmi vážne problémy, tak navštív kožnú.
Chcem vyskúšať čo mi to spôsobuje ale čítam že to môže byť z mlieka/mliečnych výrobkov, mäsa, pečiva, paradajok, cukru, sladkostí, atď atď to už aby človek jedol vzduch
@mayben nebol. Teraz jak som bol u lekarky na lekarsku prehliadku, tak som sa na to spytal ale ze tam treba vylucit nejake ine choroby a podobne ze sa mam rypat v zacjode tak to som sa na to vykaslal ale dala mi papier aj bez toho ze tam mozem ist. ... neviem ved dakedy to nemam dakedy hej, stravu netriedim jem to co stale
Vsetkym nad 20+ co maju akne, by som rada odkazala, ze je to bud hormonalne alebo dedicne akne, ktore strava nespasi, mozno trochu pomoze, ale je to fakt nutne minimum (pokial teda nemas alergiu alebo nejaku potravinovu intoleranciu). Zeny na toto trpia viac a kludne i do vysokej dospelosti.
Niektori ludia maju na to predispozicie, tam naozaj uz, ked tak, liecbu od kozneho (nie som nijaky fanusik lekarov, ale uvedomujem si, kde samoliecenie ma svoje hranice). Akne je choroba, ktorych niektorych trapi cely zivot a treba sa naucit s tym zit a zistit co a ako.
Druha vec, da sa stravovat bez spominanych veci hore, len treba zapojit mozog.
Tiez mam problemy s pleťou a vidim rozdiely podľa toho ako sa stravujem. Mozno je to hormonálne ako tvrdi @skvrnka ale spravne stravovanie a zdrava zivotosprava vplyva aj na hormóny (samozrejme nehovorím o extremnych pripadoch kedy treba brat lieky) => takze uprava stravy vie aspon ciastocne zmiernit.
Mne pomaha nasledovne - musim robit všetko naraz, vysadim jedno a plet sa zhorší :
- pit vela vody
- vyrazne obmedzit mliecne na max 1-2x tyzdenne 1 porcia
- jest co najviac zeleniny a ovocia
- nejest fast food, vyprazane, mastne, majonezy, junk food
- udeniny nejem vobec a maso minimalne takze neviem ci toto ma vplyv
- kazde rano ovsene vlocky (tu by som dala tri vykricniky !!!! Vidim velky rozdiel ked ich prestanem jest) - ovsenu kasu vies urobit aj z vody bez mlieka
- dostatok spanku
- pouzivat prirodne kremy na tvar
- ak potrebujes hojivy krem na tvar dobry je avene cicalfate
ja mam taku teoriu na seba, ze mnozstvo je urcujuce...ja mam vsetko lepsie, ked jem menej. ani nezalezi na tom, co. ale vidim na ostatnych, ze aj ked nie su tucni, maju akne niektori, alebo ine problemy a to uz je asi podvyziva z hladiska tych nutrientov. takze mozno pocitat makra?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Keby som mal rad tu zeleninu a ovocie este ...
Napríklad na raňajky ovsená kaša/pohánková kaša
ryžové/kukuričné chleby s nátierkami od Luntera
šaláty, zelenina, ovocie
polievky, rizotá
Tvl keby mam vsetko vylucit ... tak asi radsej umrem...
Čo je zle na šunke? ... vsak 97% mäsa maju to je dobre, zlozenie tiez ze cca 21g bielkovin, 5 a menej g tuku a to je vsetko z vysokych hodnot co obsahuju...
Nepotrebujem byt veganom len zistit co je lepsie jest ako bezne jedlo ktore ludia jedia na obed, a pecivo so syrom, sunkou, salamou atd.
Balkansky syr... to kuknem... snad to bude dobre...
Ale tie zeleniny a ovocia ja fakt nemam rad. Co takto kukuricu, mrkvu, hrašok, jablko, banan, zemiaky, ryžu ? Nestačí?
A nie, 2 vyrazky to zial niesu...
To aby som sa naucil aj varit mäso
Mne v poslednej dobe pomohlo, že som prestala používať kozmetiku typu Bioderma, La roche a začala som používať prírodnú od Soaphorie. A dosť mi pomohla aj jedna ajurvédska maska, tam bolo vidno rozdiel fakt po týždni používania, aj keď som bola na začiatku skeptická
inac jedna kamoska mala velky problem s akne a povedala, ze kazde rano nalacno pila pol litra cerstvej stavy zo surovej mrkvy, petrzlenu a zeleru, ktoru si sama urobila a ze jej to uplne mega vycistilo, mala plet ako babatko
Ano, orechy, čokoláda, mlieko môžu stav trochu zhoršovať.
Väčšinu problémov s akné ale vyriešiš správnym čistením kože prípravkami, čo sa dajú kúpiť v každej drogérii. Prípadne, pokiaľ máš veľmi vážne problémy, tak navštív kožnú.
skus skocit na alergologiu + kozne
Niektori ludia maju na to predispozicie, tam naozaj uz, ked tak, liecbu od kozneho (nie som nijaky fanusik lekarov, ale uvedomujem si, kde samoliecenie ma svoje hranice). Akne je choroba, ktorych niektorych trapi cely zivot a treba sa naucit s tym zit a zistit co a ako.
Druha vec, da sa stravovat bez spominanych veci hore, len treba zapojit mozog.
Mne pomaha nasledovne - musim robit všetko naraz, vysadim jedno a plet sa zhorší :
- pit vela vody
- vyrazne obmedzit mliecne na max 1-2x tyzdenne 1 porcia
- jest co najviac zeleniny a ovocia
- nejest fast food, vyprazane, mastne, majonezy, junk food
- udeniny nejem vobec a maso minimalne takze neviem ci toto ma vplyv
- kazde rano ovsene vlocky (tu by som dala tri vykricniky !!!! Vidim velky rozdiel ked ich prestanem jest) - ovsenu kasu vies urobit aj z vody bez mlieka
- dostatok spanku
- pouzivat prirodne kremy na tvar
- ak potrebujes hojivy krem na tvar dobry je avene cicalfate