Aký je váš názor na kreatín? Či sa oplatí alebo nie ho užívať pre naberanie svalovej hmoty? Má veľké riziká či nie? Vaše skúsenosti. Čo hovoríte na kombináciu kreatín a proteín, alebo buď proteín samotný? Bol by proteín dosť účinný?
Sak je to normalne latka, ktora sa nachadza v dost velkom mnozstve v tele a pouziva sa ako zdroj energie. Ak nejes 1kg hovadzieho masa denne, tak z neho urcite aj nieco vytazis. Moze ti kus natiahnut vodu (od 0 po 5kg), co ked prestanes brat kreatin a uz nebudes mat v tele plne nasytenie, tak vystis stuck_out_tongue:odla mna najlepsie zrobis ak kupis monohydrat, ale hlavne maj dobru stravu bo potom nema zmysel.
@louis aj s alkoholom je bezpeceny ak bude pit fakt vela vody, tam ide o to, ze alkohol odvodnuje
@bress tebe slovíčko slušnosť veľa nehovorí , keď so mnou nesúhlasíš nemusíš mi písať že som retardovaný ( to len tak keď nevieš základy slušnej diskusie)
nemám problém ti tu ruku fakt zlomiť a to mi ver že nežartujem..
No ked mas doma aspon litrovy pohar, tak to je potom v poriadku, ale bezne 3 decaciky su malo...
5-10 litrov by si mal vychlastat ak zvysujes davku kreatinu v tele.
A to aj sam na to clovek pride... Ja som vzdy citil take mravencenie v svaloch, co znacilo, ze som dehydrovany... Akonahle som vychlastal 2 litre naraz, tak to preslo.
Proste kym som dost pil, tak som bol v pohode.
Ked sa mi nechcelo, hned som mal tie blbe pocity dehydrovaneho organizmu...
@majo16 to nejde ci suhlasim alebo ne, proste pises kokotiny, ked o @majo16 tom nic nevies, tak nepis o tom
tak mi ju pod zlomit, ked si taky frajer
@sturmer tak kedze kreatin zlepsuje vykonnost svalov tym, ze je ako zdroj energie, tak mu moze pridat na niektorych cvikoch napr. o par opakovani naviac tjn. zvacsit silu. Ak to nevyuzije, tak len na par tyzdnov nataha vodu
@bress čo konkrétne je kokotina na tom čo som napísal. že je návykový ? je ! poznám chlapca čo to nevedel prestať brať lebo si myslel že ho to robí silným či čo
že tie svaly sú krátkodobé ? to je tiež pravda .. keď to prestaneš brať ochabnú , tiež mám osobnú skúsenosť s pár ľuďmi s môjho okolia.
Nenávidím z duše keď mi niekto cez internet nadáva lebo mi to príde zbabelé. Preto som ti napísal že nech mi to prídeš povedať do očí.
@majo16 dobre ale tak to nevytvara zavislost to len jemu sa v hlave nieco vytvorilo...
a to nie su svaly ale voda. Proste kreatin zvacsuje objem buniek alebo nieco take tjn. zvysis nasytenie kreatinu v tele, tak natahas viac vody a potom ked sa znova znizi, tak sa voda takisto vyplavi...
ja tak bezne komunikujem, takze mne je jedno ci net abo ne
@nobile s tym cukrom staci nejaku glukozu ku davke kreatinu, lebo sa lepsie vstrebe... a vody treba tak okolo 4-5 l.
Vsetko som tu necital ale kreatin v celku v pohode, reci ze ked ho prestanes brat tak stratis to co si nabral nepocuvaj, su to bludy, ono hnet po 2-3 dnoch naberies 2-3 kila ale je to len hmotnost vody ktora sa zadrziava vo svaloch vo vecom mnozstve ked prestanes kreatin brat tak prides prave o tieto 2-3 kila a nie o nadobudnutu svalovu hmotu, no samozrejme na to aby ti svali rastli musis primat aj dostatok protejinov inak nema zmysel. Rizika su minimalne, pokial nemas problemi so zaludkom tak je to v pohode no v ziadnom pripade neprekracuj maximalne davky a maximalnu dlzku uzivania. Inak Tych je viac podla daviek ake beries, to si este prestuduj na nete.
@bress njn staci, ale gainerom alebo maltou nicomu neublizis...
Sparring si raz naordinoval extra davky. Ze skoro kilo gaineru, 20 - 30g kreatinu 3x denne + 300g protaku mimo masa a kopy vajec kazdy den... Za mesiac 17 kg isiel hore
Inak nechápem ako môže niekto vypiť 5 litrov vody denne mne úplne stačí si dať na obed polievku a celý de nepijem + sem tam nejaký sirup s vodou a dosť
@nobile podla mna nema zmysel, pokym clovek nechce sutazit na nejakej vyssej urovni alebo ozaj dosiahne geneticke maximum a dobra kura stoji aj menej ako 2-3k : )aspon myslim
@nobile neviem ja aj ked som chory tak z formy nestratim prakticky nic podla mna sa neda za tyzden vela stratit, aj keby clovek nic nejedol disappointed:pripadne za par dni nabere s5
ono pri nejakej rozumnej kure by sa nemalo nic poskodit, max tak gyno ale aj to by sa potom malo dat dokopy
tak iste, ze to ani s kreatínmi netreba prehanat, všetko zalezi od toho ako vyrysovany chces byt .. ak sa teda mame vratit k prvej teme, a nie hadkam, tak ja odporucam tento pripravok - a nie som na nom zavisli » www.biceps.sk/akcia-kre-alkal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
@horepohroma to je kus ine
Sak je to normalne latka, ktora sa nachadza v dost velkom mnozstve v tele a pouziva sa ako zdroj energie. Ak nejes 1kg hovadzieho masa denne, tak z neho urcite aj nieco vytazis. Moze ti kus natiahnut vodu (od 0 po 5kg), co ked prestanes brat kreatin a uz nebudes mat v tele plne nasytenie, tak vystis stuck_out_tongue:odla mna najlepsie zrobis ak kupis monohydrat, ale hlavne maj dobru stravu bo potom nema zmysel.
@louis aj s alkoholom je bezpeceny ak bude pit fakt vela vody, tam ide o to, ze alkohol odvodnuje
A samozrejme protein... Menej vody potom z teba odtecie, ako ho prestanes uzivat.
Viac toho naviazes a celkovo s cukrom kreatin slape nejlepsie...
Ale nie, ze sa zacnes dopovat krystalovym ...
Ti zachvilku odide pankreas
Kup si normalne gainer.
Alebo zvlast glukozu a maltodextrin, zmiesaj dokopy a zer kedykolvek sa bude dat, no pred kreatynom obvzlast... A pi ho s dzusom...
A skus dodrziavat kvalitnu stravu a poriadne cvicenie nech z toho daco aj mas.
@11razor11 ukaz jej : » www.fitpotreby.sk/clanky/clanky-d...
nemám problém ti tu ruku fakt zlomiť a to mi ver že nežartujem..
No ked mas doma aspon litrovy pohar, tak to je potom v poriadku, ale bezne 3 decaciky su malo...
5-10 litrov by si mal vychlastat ak zvysujes davku kreatinu v tele.
A to aj sam na to clovek pride... Ja som vzdy citil take mravencenie v svaloch, co znacilo, ze som dehydrovany... Akonahle som vychlastal 2 litre naraz, tak to preslo.
Proste kym som dost pil, tak som bol v pohode.
Ked sa mi nechcelo, hned som mal tie blbe pocity dehydrovaneho organizmu...
tak mi ju pod zlomit, ked si taky frajer
@sturmer tak kedze kreatin zlepsuje vykonnost svalov tym, ze je ako zdroj energie, tak mu moze pridat na niektorych cvikoch napr. o par opakovani naviac tjn. zvacsit silu. Ak to nevyuzije, tak len na par tyzdnov nataha vodu
že tie svaly sú krátkodobé ? to je tiež pravda .. keď to prestaneš brať ochabnú , tiež mám osobnú skúsenosť s pár ľuďmi s môjho okolia.
Nenávidím z duše keď mi niekto cez internet nadáva lebo mi to príde zbabelé. Preto som ti napísal že nech mi to prídeš povedať do očí.
a to nie su svaly ale voda. Proste kreatin zvacsuje objem buniek alebo nieco take tjn. zvysis nasytenie kreatinu v tele, tak natahas viac vody a potom ked sa znova znizi, tak sa voda takisto vyplavi...
ja tak bezne komunikujem, takze mne je jedno ci net abo ne
@nobile s tym cukrom staci nejaku glukozu ku davke kreatinu, lebo sa lepsie vstrebe... a vody treba tak okolo 4-5 l.
Bezne ked neberem kreatin tak vypijem 4-6 litrov vody... Ked som si daval kreatin v minulosti tak som tych 10 litrov v pohode vypil/vychcal denne...
A normalny od Weidera klasicky monohydrat som pokazde zral
Sparring si raz naordinoval extra davky. Ze skoro kilo gaineru, 20 - 30g kreatinu 3x denne + 300g protaku mimo masa a kopy vajec kazdy den... Za mesiac 17 kg isiel hore
Ale stazoval sa na bolesti obliciek a hlavy
@nobile tak ak je chudy, tak urcite ne
dpc sak to su mega davky, ale kilo gaineru za den mimo jedla...z tych 17 kg muselo byt v konecnom dosledku voda a tuk, takze v tom nevidim zmysel
A pri takom prijme si musel fajne dosrat oblicky, kedze vacsina z toho bola vylucena...
napr. kreatin ma hodnotu nasytenia pri ktorej dosiahnuti staci prijmat tak 5g denne z coho sa vstrebe len cast a ani pri 100g viac v tele neostane
Zaujimave alebo bolo, ze brucho sa mu podarilo vysekat poriadne
Akurat tie ruky a stehna mal bandaskovite
A ako uz som pisal, stazoval sa na bolesti obliciek a hlavy... No urcite mu ta kombinacia sacharidov a a kreatinu zaslapala...
Mal stale vela energie, co trening to osobak v benchi a drepe...
Sila a vykon boli dalej ako ten objem co sa mu tak rychlo lepil
No samozrejme to bol risk... Mohol si riadne dosrat tie oblicky
Inak nechápem ako môže niekto vypiť 5 litrov vody denne mne úplne stačí si dať na obed polievku a celý de nepijem + sem tam nejaký sirup s vodou a dosť
To ja premyslam nad nejakou kurou, kedze sa 3/4 roka driapem na 90-100kg a potom po tyzdnovej nadche mam vydrbanych 75 - 80.
Ale tak jebnut na to 2 - 3000€+ to clovek prehodnoti, ci radsej nedolozit k novemu autu, alebo na prijemnu dovolenku
A dobra kura stoji aj menej, to je pravda...
Ale mysli na lieky, ktore ti treba pocas, aj po kure, aby si predisiel vsetkym vedlajsim a neziaducim ucinkom...
Hlavne ak mas strach zo zmensujucich sa gul, neplodnosti, dojebania prostaty gynekomastie a inych chutoviek...
ono pri nejakej rozumnej kure by sa nemalo nic poskodit, max tak gyno ale aj to by sa potom malo dat dokopy
Nikto netusi, kolko prace mi da udrzat si hoci len 90 kilo
Par dni bez fitka a diety a exponencialne to somnou ide dole vodou