Na začiatok to, že Sulík to strašne debilne zdôvodnil ...
Asi tak, že z toho vyplývalo, že keby sa Fico rozhodol zahlasovať za túto novelu, celá SaS by musela hlasovať proti, lebo ak by hlasovali s Ficom, museli by byť vyhodení z poslaneckého klubu ... Ach jaj ...
každá vláda by mala mať svojho Matoviča , mal by tam byť stále , doživotne , aspoň by všetkým neskutočne strpčoval vládnutie ... ale na ňom nezáleží , Bugár konečne ukázal svoju tvár , ten bastard .
Dalo sa to čakať. Ale myslím si, že to nie je hlavný problém dnešného dňa...
Či Sulík vyhodil Matoviča, alebo nie, je nepodstatné. Podstatnejší problém je, že Bugár (MOST) povedal, že nebude podporovať žiaden zákon. To je zlé...
@sven cele SaS na cele so sulikom je jedna velka fraska ako bola aj aliancia noveho obcana...teraz nie je podstatne koho sulik vyhadzuje a koho nie ale je dolezite udrzat vascinu...
tymto SaS umne velmi nizko klesla... Matovic je asi jediny co nieco robi a bojuje (ci uz uprimne zo svedomia alebo ne) ...neviem ci to bola pravda no ako povedal: hlasoval som podla svojho svedomia a vedomia a strana co ma v nazve "sloboda" ho odtial vysupla...to iste sa stalo v KDH (nemam ich rad a netvrdim ze bol anjelik)
Podľa mňa si to zaslúžil. Slobodu si vykladá tak že si môže robiť čo len chce. Nedodržuje dohody a urobil si z toho one man show pričom koaličných poslancov je 79. Aký zákon by prešiel ak by všetkých 79 poslancov hlasovalo ako sa im zachce? Keď raz sú koalícia čo znamená tým a 74 poslancov koalície sa rozhodne že niečo schváli 3 sa zdržia a 2 zahlasujú z opozíciou pričom zablokujú všetkých 74 čo je 93%. To je ako by sa jeden z jedenástich futbalistov uprostred zápasu rozhodol že bude strieľať na svoju bránku. A to sa netýka len Matoviča. Ten z toho akurát ešte robí šou. Podľa mňa nepoznajú slovo zodpovednosť. A to je smutné keby toto všetko uťahovanie opaskov zase zničil nejaký idiot.
a sa to začína, privatizácia teplárni, čo sa len nasľubovali pri voľbách, že sa nič nebude privatizovať, lady Radičovej tak akurátne by mohli všetci voliči a odberatelia tepla nasrať do huby a že Sulík je kokot na N som písal už po voľbách, je to jeden debil čo sa škerí ako primitív..táto vláda je na pokraji krachu a dufam, že to čoskoro bude..no a Matovič čo sľuboval aj splnil.........filip
@james144 vsimol si si i to ze on vopred povedal ako bude hlasovat! a ze ti zvysni traja to povedali tiez a tak i hlasoavli?
dalsia vec - poslanec z ustavy hlasuje podla svojho svedomia a bez urazky, to je viac ako nejaka dohoda, ktoru vymyslelo par ludi a ostatni mozu akurat tak cusat a vihat ruky..
nehovoriac o tom, ze akonahle si nejaka strana kladie podmienky "toto mi schvalte inak ja neschvalim vase" tak i matovic a jeho 4 maju pravu na nieco podobne, avsak v koalicnej zmluve ako sam on vravi im to neumoznili.. takze mozu byt radi ze matovic nema rad fica natolko, ze nechce zvrhnut vladu..
a to je dalsi bod.. ked si raz poslanec mysli, ze sa koalicia dohodla na zlom zakone, tak kaslat na dohody ho nepodporim, alebo keby sa rozhodnu predat bratislavksy hrad na koalicnej dohode (4predsedovia) tak poslanci maju hlasovt, lebo "dohoda" ?
@tomas nepodporujem fica, ale od pociatku tejto koalicie a ako sa spraval bolo zrejme, ze 4 roky spolu vydrzia len zazrakom.. teraz je len na nich ci zvladnu preknat vlastne chutky po moci alebo sa pochovaju ako uz uspesne zacali..
a sven sa teraz bude vytesovat, lebo je jeho ficko zas o kusok blizsie k moci.
@johnysheek To že sa zruší Ficov zákon o dvojitom občianstve bolo aj v programovom vyhlásení vlády za ktoré Matovič zahlasoval. Trpí jeho svedomie nejakou schizofréniou? Keď najprv(Pred voľbami) kritizuje Ficov zákon ale nakoniec za neho zahlasuje? Je samozrejme že v zásadných otázkach by nemal poslanec hlasovať ako ovca ale toto je zásadná otázka? Či nejaký slovenský Maďar si požiada o Maďarské občianstvo aj keď z Maďarskom nič nemá? Veď nech aj je to maďarský zákon nech si rozdávajú občianstva ako cukrík ak si myslia že im to pomôže. Slovenský Maďari si myslím vo voľbách do NR celkom jasne ukázali že nepodporujú tento veľko-maďarský šovinizmus a zase z nich robíme vnútorných nepriateľov pokúšajúcich sa o rozvrat SR.
@james144 nie som si vedomy toho, ze matovic vravel ze konkretne tento zakon bol zly..
nemyslim si ze je spravne, aby si niektory stat len tak rozdaval svoje obcianstvo.. minimalne tym hrozi ze ho dostane hocikto i ten kto by nemal mat vyhody europskeho
dalsou vecou je, ze zakon ktory sa mal schvalit bol proforma zakon, inymi slovami nic neriesiaci, tak na co ho vobec schvalovat.. len aby bola ciarka mame zakon?
jedna vec je byt apriori proti ficovi a druha je prestat riesit fica a zacat riesit slovensko..
pride mi hlupe a i preto nemam rad tych co su tam teraz, ze prd robia, len ukazuju na fica.. preco nerobia nieco dolezite..
okrem toho.. myslim ze matovic ma plne pravo hlasovat ako sa jemu zachce.. i vdaka jeho hlasom sa tam saska dostala..
to ze sa prekruzkoval z konca kandidatky tiez o niecom svedci.. takze ma podporu ludi..
a to ze sa v sk parlamente hlasuje stadovo mi to len podciarkuje.. o zakonoch tym padom na slovensku rozhoduje uplna mensina.. lebo aby sa poslanci bali vyjadrit ba nehlasovat aby koncilo takto je dost blbe..
ps: mm to chapat tak, ze v zasadnych ako ovca nemusi a pri nezasadnych musi??? a nie je to blbost?
@johnysheek Ja súhlasím že ten maďarský zákon je blbosť ale stále je to maďarský zákon. Rovnako je hlúpy zákon ktorý zbavuje slovenského občianstva len z dôvodu že má niekto občianstvo druhého štátu a hlavne z dôvodu že sa Maďari správajú ako Maďari. Čo sa týka hlasovania tak hovorím že musí existovať hranica zodpovednosti. To že predloží vlastný návrh je v poriadku dajme tomu pochopím aj to že zahlasuje proti návrhu s ktorím nesúhlasí. Ale to že zahlasuje za návrh opozície ktorý je negáciou toho koaličného? To je už celkom kvalitný podraz podľa mňa. Nehovoriac o tých jeho kecoch o miestach v štátnej správe. S tým čo občas vypotí mi pripomína Mečiara. Navyše z toho čo som čítal to vyzerá že nieje schopný sa dohodnúť pretože už svoj návrh považuje za kompromis. Lenže ten by mal byť vytvorený a uznaný oboma stranami nie jednou.
@james144 poviem to inak.. zakon by nebol potrebny, ak by boli niektori ludia schpni.. a tym myslim ludi v eu resp premierku ci min zahranicnych veci.
su to veci, ktore by mali prebrat s madarmi a vyriesit. nie sa s nimi smiat a zabavat..
ked sa to nedeje je potrebny zakon. ked uz iny nie, tak taky, ktory povie, ze slovensko neuznava obcianstvo podla toho zakona..
lebo sa moze stat, ze na juhu sk bude zrazu niekolko az desiatok tisic obcanov s dvoj obcianstvom.. a to uz budu mat madari relevantnu paku vyjednavat so slovenskom o podmienok zitia madarov na uzemi slovenska!
@johnysheek pokiaľ viem tak podstata toho koaličného bola že Slovensko neuznáva Maďarské občianstvo. Ja si nemyslím žeby na južnom slovensku mali záujem na rozpade SR.
@aguri500 no máš pravdu je to fraška aj aj oveľa horšie výrazi by som na to vedel dať,..ale aj keď Makoviča neznášam, zachoval sa správne. A o tej väčšine no,..tak na to máme každý iný názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
tak ci onak. myslis, ze ako dlho tu tentokrat vydrzi tato tema? :
nezastieraj, viem že si toto chcel počuť !
Asi tak, že z toho vyplývalo, že keby sa Fico rozhodol zahlasovať za túto novelu, celá SaS by musela hlasovať proti, lebo ak by hlasovali s Ficom, museli by byť vyhodení z poslaneckého klubu ... Ach jaj ...
@drejka môj názor poznáš
@tunidlo zaujímavá úvaha .. to by bola silná páka vo ficových rukách potom
Či Sulík vyhodil Matoviča, alebo nie, je nepodstatné. Podstatnejší problém je, že Bugár (MOST) povedal, že nebude podporovať žiaden zákon. To je zlé...
@sven
Ale toto si pýta jednu malú poznámku o tom, že spomenutie toho, že "strana má v názve sloboda" je v tomto prípade neskutočne zavádzajúce ...
Tá sloboda odkazuje na úplne niečo iné
dalsia vec - poslanec z ustavy hlasuje podla svojho svedomia a bez urazky, to je viac ako nejaka dohoda, ktoru vymyslelo par ludi a ostatni mozu akurat tak cusat a vihat ruky..
nehovoriac o tom, ze akonahle si nejaka strana kladie podmienky "toto mi schvalte inak ja neschvalim vase" tak i matovic a jeho 4 maju pravu na nieco podobne, avsak v koalicnej zmluve ako sam on vravi im to neumoznili.. takze mozu byt radi ze matovic nema rad fica natolko, ze nechce zvrhnut vladu..
a to je dalsi bod.. ked si raz poslanec mysli, ze sa koalicia dohodla na zlom zakone, tak kaslat na dohody ho nepodporim, alebo keby sa rozhodnu predat bratislavksy hrad na koalicnej dohode (4predsedovia) tak poslanci maju hlasovt, lebo "dohoda" ?
@tomas nepodporujem fica, ale od pociatku tejto koalicie a ako sa spraval bolo zrejme, ze 4 roky spolu vydrzia len zazrakom.. teraz je len na nich ci zvladnu preknat vlastne chutky po moci alebo sa pochovaju ako uz uspesne zacali..
a sven sa teraz bude vytesovat, lebo je jeho ficko zas o kusok blizsie k moci.
nemyslim si ze je spravne, aby si niektory stat len tak rozdaval svoje obcianstvo.. minimalne tym hrozi ze ho dostane hocikto i ten kto by nemal mat vyhody europskeho
dalsou vecou je, ze zakon ktory sa mal schvalit bol proforma zakon, inymi slovami nic neriesiaci, tak na co ho vobec schvalovat.. len aby bola ciarka mame zakon?
jedna vec je byt apriori proti ficovi a druha je prestat riesit fica a zacat riesit slovensko..
pride mi hlupe a i preto nemam rad tych co su tam teraz, ze prd robia, len ukazuju na fica.. preco nerobia nieco dolezite..
okrem toho.. myslim ze matovic ma plne pravo hlasovat ako sa jemu zachce.. i vdaka jeho hlasom sa tam saska dostala..
to ze sa prekruzkoval z konca kandidatky tiez o niecom svedci.. takze ma podporu ludi..
a to ze sa v sk parlamente hlasuje stadovo mi to len podciarkuje.. o zakonoch tym padom na slovensku rozhoduje uplna mensina.. lebo aby sa poslanci bali vyjadrit ba nehlasovat aby koncilo takto je dost blbe..
ps: mm to chapat tak, ze v zasadnych ako ovca nemusi a pri nezasadnych musi??? a nie je to blbost?
su to veci, ktore by mali prebrat s madarmi a vyriesit. nie sa s nimi smiat a zabavat..
ked sa to nedeje je potrebny zakon. ked uz iny nie, tak taky, ktory povie, ze slovensko neuznava obcianstvo podla toho zakona..
lebo sa moze stat, ze na juhu sk bude zrazu niekolko az desiatok tisic obcanov s dvoj obcianstvom.. a to uz budu mat madari relevantnu paku vyjednavat so slovenskom o podmienok zitia madarov na uzemi slovenska!
Mňa napríklad maďarský zákon hnevá aj bez toho, aby som mal strach zo záujmu príslušníkov maďarskej menšiny na rozpade SR ...
Je mi jednoducho proti srsti, aby si Maďarský Ficov klon upevňoval svoju pozíciu tým, že sa nechá novovzniknutými dvojitými občanmi voliť
Ja ale predsa nehovorím v prvom rade o Maďarskom zákone ktorý je zlý ale o tom slovenskom:
„Igor, riešenie hľadáme osem mesiacov a počas tejto doby prišlo o občianstvo 31 ľudí a z toho iba jeden Maďar,“
Čítajte viac: » www.sme.sk/c/5763539/sulik...
To je v poriadku? že škodíme sebe?
@tomas a čo je na tom zlé ? Veď aspoň padne vláda.