Ja sa ucim na gitare hrat na hudobnej skole a viem aj dake akordy, no by som vas poprosil ze co by som tak mophol hrat ake piesen take znamejsie aj menej zname mozu byt... COby ste mi odporucili take lahsie?
Keď vieš tie základné akordy, v podstate nijaká pesnička nemusí byť ťažká, ja som si vymýšľal doprovody podľa mojich schopností a nezaujímalo ma, aké majú profesionáli.
Habera, Žbirka majú pomerne ľahké, Elán má dakedy trocha ťažšie, Modern Talking majú ľahučké,
Ja by som ti na vybrnkávanie odporučil konkrétne "Brain Damage" a "Wish You Were Here" od Pink Floyd (pozri si ale, čo to je vlastne je za vec), a potom z tých živších už spomínaný Elán.
zahraj si napríklad niečo od AC DC, majú podľa mňa jednoduché skladby (Big Gun sa da raz dva naučiť)... prípadne teraz si hrávam Sweet Home alabama alebo Snow od Chilli Peppers
hraj hocico co sa ti paci.. pozri akordy ak secky vies tak si to vytlac na supermusic.sk najdes skoro secky pesnicky hlavne hraj co sa ti paci a ak ti prave te akordy nejdu nejako hore mas take -2 -1 0 1 2 to si preklikaj mozno ti ine bude sediet viac... improvizuj
Viem že je to OT, ale predsa. Zháňam TABy pre pesničku Bal-Sagoth - Callisto Rising. Nikde som nenašiel, ak by niekto náhodou našiel tak vopred ďakujem. Link na pesničku:
Moje video automobilových katastrof s ozvučením tejto pesničky:
hudobná škola a gitara, to sa moc nehodí ,chceš hrať counrty a folk? vravíš že už vieš aj neaké akordy ,a čo vas tam učia do prdele? umyvať hmatník? ked vieš aspoň durové akordy pesničku si lahko zkomponuješ sám ,často používané akordy v pop rocku su napr. C-velmi časté D, Ami,F,G,Dmi atd atd... ja ked som začal hrať na gitare som na taketo veci sral ,hral som svojsky ,svoje akordy ,a skladal som sngy až neskor ma dali jednemu učitelovi ktorý mi nadrtil barové hmaty
mna by zajimalo, kde mozem pohladat NOTY a ne taby, v tych sa nevyznam...na supermusic.sk toho moc neni z tych znamejsich piesni...
Nothing else matters viem len prvu slohu (na tu mam aj noty) ale co so zbytkom piesne? nemate dakto noty na to? bo vsade su len klavirove (bas. a husl.kluc) a nikde "oficialne" gitarove...Diki
taby sa čítaju z lava do prava ,maš tam nakreslených 5 strun ,na každej tonine ktorú máš brnknúť má číslo, to číslo udáva poradie hmatníku ,taby su pre najväčších lajkov
co sa metallici tyka asi treba len hladat , viem ze oni maju viac veci v notach napisanych ale uz neviem kde to je a tiez ako bolo spomenute vyssie , vacsina ludi tvrdi ze na zaciatok hra skladbu Nothing else od Metallici , samozrejme len zaciatok- co je da sa povedat pre zaciatocnikov uplnych obycajne cvicenie na pravu ruku a metallica z toho spravila hit cela skladba je dost tazka ale skvela na naucenie sa roznych technik Andrej08: da sa najst vela slovenskych i zahranicnych songov idealnych na zaciatok ( pozri si nasu popovu scenu, vela akordov tam fakt nie je -cest vynimkam) alebo len cvic prehadzovanie akordov s roznymi rytmami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Habera, Žbirka majú pomerne ľahké, Elán má dakedy trocha ťažšie, Modern Talking majú ľahučké,
Beatles majú občas trocha zložitejšie.
Zdravím!
www.911tabs.com
Moje video automobilových katastrof s ozvučením tejto pesničky:
Nothing else matters viem len prvu slohu (na tu mam aj noty) ale co so zbytkom piesne? nemate dakto noty na to? bo vsade su len klavirove (bas. a husl.kluc) a nikde "oficialne" gitarove...Diki