Chcela by som sa naučiť hrať na klavíri alebo na gitare.. rozmýšľam nad jedným z týchto hud.nástrojov..minule ma učila hrať kamarátka kúsok skladby od L.V.Beethovena -Fur Elise.. na kalvíri... tak ma to celkom začalo baviť.. ale aj hra na gitare sa mi páč
@1 ... ale tak vypocuj si nejake stradby hrane na klaviry a na gitare a co sa ti viac paci ... ale ak ta zacal bavit klavir a myslis si ze by ta to bavilo aj dalej tak skus klavir ... ked ti to pootom casom pojde tak mozes zacat aj na gitare ... alebo naopak ...
Poznam samouka na gitare, ktory teraz uz vlastne poloprofesionalom a nikdy nemal ziadneho ucitela. Pri klaviri je to trochu zlozitejsie, nie je to iba o tom naucit sa za sebou stlacat klavesy, treba tam ovladat dynamiku uderu (okrem samostatnosti ruk, ktore hraju casto uplne odlisne melodie a pod). Je to ale hlavne o tom, co preferujes. Ja som samouk na obidva spomenute nastroje a mojim jedinym ucitelom bol moj vlastny sluch a obrovske chcenie (-: . Myslim, ze to je najdôlezitejse. Drzim palce, nech si uz zvolis cokolvek (-:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale na slovanskú píšťalu-koncovku sa vraj nedá hrať falošne.
Koncovka je toto.
A náhodou.Ja by som tvoje muzikantské schopnosti nepodceňoval. Drumbľový metal bol remeselný kúsok pre uši.
no.. veru neviem
6:50
Aj herečka Zuzana Kapráliková to tvrdí.
Razím tvrdú líniu zástancov výskytu drumble v metale.
a teraz sa učím na gitaru ako samouk.
Keby som chodil na gitaru, na klavír by som nikdy nevedel hrať.
A spokojne tvrdím, že gitara je ľahšia a praktickejšia ale klavír ma tiež niečo do seba.
Ja ti radím KLAVÍR