Čo je lepšie ? Mať Iphone alebo Ipod touch a obyčajný mobil ?
V principe si myslím, že je jasné, že Iphone ale ak máte obyčajný mobil na volanie a na zábavu ipod touch ušetríte dosť .. Ja konkrétne 520e .. a čo si myslíte vy ?
Tak ale na normálnom prehrávači by som nehral hry typu GTA 3 a na tom mi dosť záleží kedže ja ipod touch hlavne využívam na hry a aplikácie .. A na volanie by mi stačil aj nejaká šunka za 20eur ja konkrétne mám LG KP500i a ten je tiež dosť veľká šunka ale na volanie mať taký mobil je až prepych D
Tak ja už Ipod touch mám 8gb a vystačí mi v pohode mám v ňom 20 hier a 50 pesničiek a ešte mám 3,5 gb voľného miesta .. Ja som len chcel vedieť či som neurobil chybu ale myslím si že nie keď som ušetril 550e a ešte k tomu je Ipod touch oveľa tenší
@smajdalf@1 ty si uplne moj clovek, co sa tohto tyka.
vseobecne nemam jablckarov moc rad, neuznavam predrazene pc s priemernou vybavou, trapnym lesklym jablkom a jedinym niecim mozno lepsim, nez na inych, co na tom je, operacnym systemom. prehravace celkom uznavam, no tiez mi tam prekaza to trapne jablko , prilis vysoke ceny a prijebany itunes(z?), bez ktoreho tam ani zasrany obrazek nenatahnem
pc som si poskladal pekne sam, v tej dobe vysoko nadpriemer, dnes mozno priemer, neviem, za cenu mozno trikrat nizsiu, nez by som zan dal u jablckarov, mp3 prehravac mi sice po necelom roku zhasol (zarucny list som stratil) , no nebol drahy, taky obycajny, len na hudbu, pouzivam teraz ťeľafón, sice prd pouzivam, kedze sluchatka mi nedavno tez skolabovali a nemam na nove, kedze moje financie sa v sucasnosti poberaju inym smerom
@pstros213 Ale ja z tých hier čo zaberaju 1gb nemám ani jednu no jednu čo zaberá 800 mb a potom väčšina mojich hier má dokonca len do 30 mb napr. doodle jump, pac-man, fruit ninja a mnoho ďalších ..
@ao» www.creative.com/products/mp3/Ze... toto je pre mňa dobrý prehrávač... Creative vie čo robí, má skúsenosti s výrobou reprodktorov, slúchadiel a prehrávačov, nebudem si kupovať zbytočne predražené jablko ktoré ani neviem ako hrá, len aby som bol cool... radšej si kúpim "tuctový" creative (prípadne inú značku, creative je môj príklad) a budem dosahovať orgazmy z toho zvuku ktorý ten prehrávač má, vďaka X-Fi systému...
@smajdalf Marne som to skusal nastavovat vselijako, vzdy to bola zmena k horsiemu namiesto proklamovaneho "vernejsieho" zvuku to bol len "upraveny" zvuk
Pointa ale je, ze to je tak jedina objektivna vyhoda oproti ipodu... Teda to a cena.
Tebe by u ipodu chybalo to X-Fi, dajme tomu. Ale nemam rad lowcostovych odbornikov s nejakym Sweexom a 1.5e sluchadlami, ktori budu po kazdom fore plieskat, ze je ipod zly, lebo:
1) Je to Apple a vsetko od Apple je zle, lebo proste je
2) je to (fnuk fnuk) drahe - ergo mamka im to nekupila na vianoce
3) nema to mass storage a oni si tam nemaju ako stiahnut svojich pracne stiahnutych 10 vysokokvalitnych videi z youtube
4) Apple je fuj fuj, lebo 15rocne kikiny to povazuju za "cool znacku"
Respektive 15rocne kikiny a ludia, ktori maju neprekonatelnu tuzbu celemu svetu vysvetlovat, ze je Apple zlo, lebo si oni kupili Acer notebook za zlomok ceny Macbooku -> su najmudrejsi na svete a nie hlupe stado, ktore kupuje len kvoli znacke
Z tychto argumentov vyplyva, ze je to najhorsi prehravac aky existuje a nechceli by ho ani zadarmo.
A uplne pominu fakty ako technicke spracovanie (hlinik vs vrzgajuci plast), kvalita displeja (rozlisenie celkom pouzitelne aj na prehliadanie webu, nielen na precitanie nazvu pesnicky aj s nazvom interpreta v dvoch riadkoch), celkom funkcny mobilny OS, ktory je pomerne dobre (na pomery mp3 prehravacov) prepojitelny aj s desktopovymi OS (VNC aplikacie, mailovi klienti, remote control aplikacie, poznamkovniky s cloudovym ukladanim poznamok, dropbox,...)
Teda v skratke - beriem ked niekto tie funkcie nevyuzije a povie, ze je to na mp3 prehravac zbytocny overkill, ale neberiem ked niekto prska, ze je to strasne smetie len preto, ze je v mode hipstersky nadavat na Apple.
Tiez som na Apple kedysi nadaval ako o zivot - apriori, lebo je to Apple, drahy a frikulinsky.
Lenze potom som to skusil pouzivat (REALNE pouzivat... To ze mi to ukaze kamarat a ja na tom rovno hladam chyby nie je realne pouzivanie) a usudil som, ze to ma aj svoje vyhody.
(neber to jak prispevok priamo na teba, to je skor taky obecny komentar)
@ao pre mňa ako nezarábajúceho študenta je cena dosť podstatný faktor, so spracovaním X-fi 2ky som veľmi spokojný, display zvládal seriály (2 a pol chlapa, naruto, HIMYM, TBBT, čarodejov učeň (či jak je to) a nemal problémy, dobrá viditeľnosť aj na slnku... Nepovedal som že by som apple nezobral ani zadarmo, brat má ipod, aj kopa spolužiakov, a ja by som si ho nekúpil... ďalšia, pre mňa dosť veľká nevýhoda je iTunes....
@riki137 To je asi take porovnanie, ako vedla seba postavit Ferrari a traktor a skerit sa, ze Ferrari za neporovnatelne vyssiu sumu neprelezie cez metrove blato / nepotiahne vlecku.
Nehovoriac o tom, ze je ten obrazok silne biased.
Co ma kriste znamenat porovnanie "intel xeon procesor vs intel xeon procesor"?
To je jak porovnavat intel sandy bridge procesor vs intel sandy bridge procesor. Strasne siroke spektrum.
Keby sa radsej porovnavali benchmarky u dvoch rozumne zostavenych zostav, nie najst najdrahsiu zostavu, ktora JE predrazena a potom kvikat, ze je to drahe.
@smajdalf Nic ti nevycitam, to su vsetko validne argumenty.
Ale ako som povedal - je rozdiel medzi argumentom "je to pre mna drahe a to co mam mi upne vyhovuje" a medzi argumentom "lolol najsamhorsy prehravac bo je to Apple smiley: smiley:" (schvalne si skus preletiet zopar diskusii napriklad tuto na Birdzi a zistis, ze toto je fakt dost oblubeny argument)
Znovu vravim, ze tie veci co som pisal ("nebral by som ani zadarmo" neboli smerovane priamo na teba)
Len mi obcas niektore argumenty lezu krkom. Ludia si totiz neuvedomuju, ze dost casto pouzivaju argumenty, ktore nie su objektivne, ale subjektivne hlavne pre nich.
Zober si to z mojho pohladu - na tom, ci za prehravac dam 130e, alebo 200e mi az tak nezalezi
Itunes som pouzival aj pred tym ako som mal ipod, takze ho vo vysledku este povazujem za vyhodu.
U mass storage som musel prehravac (zhodou okolnosti tiez creative x-fi) vzdy pripajat k PC, potom rucne hladat hudbu po disku a kopirovat ju tam. Niekomu to nevadi, mne to vadilo a obsah som mal strasne pozadu oproti obsahu PC. Ked som nebodaj pomenil tagy, tak som to musel prechadzat a zistovat kde sa co zmenilo.
Teraz proste dam ipod na nabijacku (ci uz cez usb do PC, alebo do zasuvky) a viem, ze ked odchadzam, tak mam vsetko aktualne.
Ano, som bordelar a mozem si za to sam, ale v mojich ociach je teda aj itunes plus.
Preto vravim, ze je dolezite si skusit ako sa s tym realne robi a ake vyhody / nevyhody to obnasa. Pretoze na papieri znie vela veci inak.
A takisto si nezamienat "MNE to nevyhovuje" s "je to zle"
a čo tak iPhone 4s na paušál ? dať 300€ za iphone a 20€ mesacne to sa vcelku oplatí (sms zdarma,internet neobmedzený,na 3 čísla voláš celý rok zdarma... ) lepšie než prehrávač za 200€ plus slabší telefón (ten tiež niečo stojí)+mesačne tiež niečo prevoláš čiže vo výsledku ti to vychádza rovnako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
dovtedy môžeš čakať na iphone 5.
v mojom prípade bola voľba jasná (ipod touch 32gb), pretože nevolávam a nebažím po medziiphonoch.
Tiež som Apple moc nemusel ale teraz paráda
a 8 gb je už teraz málo keď poriadne hry mávaju aj 1 gb + hudba
vseobecne nemam jablckarov moc rad, neuznavam predrazene pc s priemernou vybavou, trapnym lesklym jablkom a jedinym niecim mozno lepsim, nez na inych, co na tom je, operacnym systemom. prehravace celkom uznavam, no tiez mi tam prekaza to trapne jablko , prilis vysoke ceny a prijebany itunes(z?), bez ktoreho tam ani zasrany obrazek nenatahnem
pc som si poskladal pekne sam, v tej dobe vysoko nadpriemer, dnes mozno priemer, neviem, za cenu mozno trikrat nizsiu, nez by som zan dal u jablckarov, mp3 prehravac mi sice po necelom roku zhasol (zarucny list som stratil) , no nebol drahy, taky obycajny, len na hudbu, pouzivam teraz ťeľafón, sice prd pouzivam, kedze sluchatka mi nedavno tez skolabovali a nemam na nove, kedze moje financie sa v sucasnosti poberaju inym smerom
"nemam rad jablckarov"
Preco? Ty segregujes ludi na zaklade toho co si kupia?
Ludi co kupuju Samsung tiez nemas rad? Ludi co kupuju MSI tiez nemas rad? Ludi co kupuju HTC tiez nemas rad?
Na margo "dobrych prehravacov": aky prehravac povazujete za dobry?
@boyka111 Zalezi na tom ci
1) su pre teba dolezite mobilne data
Ipod touch nema 3g modul, takze sa z neho dostanes na net len cez wifi.
2) pre teba zavazi fakt, ze mobil ma pomerne kratku zivotnost baterie
Ja mam radsej, ked mozem mp3 prehravac kludne stahat na 0% a nemusim si davat pozor aby som sa niekam dovolal.
Pointa ale je, ze to je tak jedina objektivna vyhoda oproti ipodu... Teda to a cena.
Tebe by u ipodu chybalo to X-Fi, dajme tomu. Ale nemam rad lowcostovych odbornikov s nejakym Sweexom a 1.5e sluchadlami, ktori budu po kazdom fore plieskat, ze je ipod zly, lebo:
1) Je to Apple a vsetko od Apple je zle, lebo proste je
2) je to (fnuk fnuk) drahe - ergo mamka im to nekupila na vianoce
3) nema to mass storage a oni si tam nemaju ako stiahnut svojich pracne stiahnutych 10 vysokokvalitnych videi z youtube
4) Apple je fuj fuj, lebo 15rocne kikiny to povazuju za "cool znacku"
Respektive 15rocne kikiny a ludia, ktori maju neprekonatelnu tuzbu celemu svetu vysvetlovat, ze je Apple zlo, lebo si oni kupili Acer notebook za zlomok ceny Macbooku -> su najmudrejsi na svete a nie hlupe stado, ktore kupuje len kvoli znacke
Z tychto argumentov vyplyva, ze je to najhorsi prehravac aky existuje a nechceli by ho ani zadarmo.
A uplne pominu fakty ako technicke spracovanie (hlinik vs vrzgajuci plast), kvalita displeja (rozlisenie celkom pouzitelne aj na prehliadanie webu, nielen na precitanie nazvu pesnicky aj s nazvom interpreta v dvoch riadkoch), celkom funkcny mobilny OS, ktory je pomerne dobre (na pomery mp3 prehravacov) prepojitelny aj s desktopovymi OS (VNC aplikacie, mailovi klienti, remote control aplikacie, poznamkovniky s cloudovym ukladanim poznamok, dropbox,...)
Teda v skratke - beriem ked niekto tie funkcie nevyuzije a povie, ze je to na mp3 prehravac zbytocny overkill, ale neberiem ked niekto prska, ze je to strasne smetie len preto, ze je v mode hipstersky nadavat na Apple.
Tiez som na Apple kedysi nadaval ako o zivot - apriori, lebo je to Apple, drahy a frikulinsky.
Lenze potom som to skusil pouzivat (REALNE pouzivat... To ze mi to ukaze kamarat a ja na tom rovno hladam chyby nie je realne pouzivanie) a usudil som, ze to ma aj svoje vyhody.
(neber to jak prispevok priamo na teba, to je skor taky obecny komentar)
Nehovoriac o tom, ze je ten obrazok silne biased.
Co ma kriste znamenat porovnanie "intel xeon procesor vs intel xeon procesor"?
To je jak porovnavat intel sandy bridge procesor vs intel sandy bridge procesor. Strasne siroke spektrum.
Keby sa radsej porovnavali benchmarky u dvoch rozumne zostavenych zostav, nie najst najdrahsiu zostavu, ktora JE predrazena a potom kvikat, ze je to drahe.
Ale ako som povedal - je rozdiel medzi argumentom "je to pre mna drahe a to co mam mi upne vyhovuje" a medzi argumentom "lolol najsamhorsy prehravac bo je to Apple smiley: smiley:" (schvalne si skus preletiet zopar diskusii napriklad tuto na Birdzi a zistis, ze toto je fakt dost oblubeny argument)
Znovu vravim, ze tie veci co som pisal ("nebral by som ani zadarmo" neboli smerovane priamo na teba)
Len mi obcas niektore argumenty lezu krkom. Ludia si totiz neuvedomuju, ze dost casto pouzivaju argumenty, ktore nie su objektivne, ale subjektivne hlavne pre nich.
Zober si to z mojho pohladu - na tom, ci za prehravac dam 130e, alebo 200e mi az tak nezalezi
Itunes som pouzival aj pred tym ako som mal ipod, takze ho vo vysledku este povazujem za vyhodu.
U mass storage som musel prehravac (zhodou okolnosti tiez creative x-fi) vzdy pripajat k PC, potom rucne hladat hudbu po disku a kopirovat ju tam. Niekomu to nevadi, mne to vadilo a obsah som mal strasne pozadu oproti obsahu PC. Ked som nebodaj pomenil tagy, tak som to musel prechadzat a zistovat kde sa co zmenilo.
Teraz proste dam ipod na nabijacku (ci uz cez usb do PC, alebo do zasuvky) a viem, ze ked odchadzam, tak mam vsetko aktualne.
Ano, som bordelar a mozem si za to sam, ale v mojich ociach je teda aj itunes plus.
Preto vravim, ze je dolezite si skusit ako sa s tym realne robi a ake vyhody / nevyhody to obnasa. Pretoze na papieri znie vela veci inak.
A takisto si nezamienat "MNE to nevyhovuje" s "je to zle"