Asi mi nikto neporadí, ale tak aspoň skúsim. V každom prípade za každú radu budem veľmi vďačná, keďže sa v počítačoch vôbec neorientujem a konzultujem to teda najmä s prieteľmi/známymi.
cena: ideálne do 600-650 eur
značka: ideálne Lenovo, príp. Asus/Acer
disk: SSD do 500 GB
procesor: bolo mi poradené niečo ako (asi to ale neuvediem správne) - intel i5 / amd ryzen r5 (7., 10. generacia procesorov) - jednoducho aby bol vhodný na prácu v grafických programoch (Photoshop, Corel, ...)
Windows 10
15,6 monitor
operačná pamäť 4GB/8GB
2, ideálne 3 USB vstupy
vhodný na časté prenášanie: pevná, ľahká a kvalitná konštrukcia, malé rozmery (bez CD vsupu)
ideálne podsvietená klávesnica
full HD monitor
@etelnair Ďakujem moc! Nad touto značkou som ani neuvažovala priznám sa. Pred 2,5 rokmi mi bolo veľmi odporúčané mojim bývalým technikom Lenovo (neviem typ, ale viem, že vážil len 440 gramov), teraz zas hovorí, že aktuálne je na tom najlepšie z hľadiska cena/výkon, servisy na SK a nekazivosť, výdrž - HP. Len ja viem, že HP nechcem. Myslíš si, že Huawei je na tom dostatočne dobre čo sa týka tej nekazivosti, kvality, výdrže?
» www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook...
ja mam tento d14 a to spracovanie je velmi slusne, vetranie je spravene dobre a zospodu ma normalne srobiky tak nie je problem ho otvorit ked nieco potrebujes. citacka odtlackov uplne bez problemov a ta webkamera schovana v klavesnici je super lebo mozes mat vdaka nej tenucky ramik okolo displeja, blbe je akurat ze ked uz ju pouzivas tak mas teda taky divny uhol zospodu
co mi chyba najviac su end/home/pgup/pgdown tlacitka a pozeram ze d15 z nejakeho dovodu nema podsvietenu klavesnicu, d14 hej. na to aky je ten d15 velky je tam ta klavesnica riesena dost mizerne, v podstate rovnaka ako na d14 akurat s hromadou volneho miesta po bokoch. a ja som ho teda bral aj kvoli tomu ze ma cistu anglicku klavesnicu, co napriklad tamten d15 na alze ma cesku
@azizi inak v tom popise v @5 to mas viacmenej spravne. akurat notas so 4gb ramkou by som uz asi nebral a co sa tyka disku tak skor taky kde je okrem ssd aj nejaky ten hdd. miesta nikdy neni dost a to 250gb sdd zapraces ani nevies ako
@kosmiklove Ale áno chcem, zaujíma ma každý názor! ďakujem. ...A inak k tomu výberu mi prosim poradiť náhodou nevieš? Jednoducho snažím sa získavať názory a tipy z čo najviac strán, aby som sa dokázala čo najlepšie rozhodnúť. Asi by bolo najlepšie, keby sama som si dokázala spravit nejaký detailny prehľad, len neviem, ako na to.
a teda este ja som ho kupoval v nejakej velkej zlave v prepocte za 400 eur, takze tam to bolo jasne neviem ci by sa mi chcelo zan davat 600, za ten d15 teda urcite nie
Dobry notebok a 500 eur by nemali byt v jednej vete. Pri takej cene vzdy budes robit kompromisy vo vykone, kvalite tela, displeja, velkosti SSD, vo vydrzi baterky atd.
Radsej si este dosetri este aspon 300eur a kup nieco rozumnejsie.
@Tanji myslis top hejter macbookov? (ale hej, on samozrejme do toho vidi)
@tommyhot no hej.apple ti vyneni celu dosku za 2k a on ti ju opravi za 200-400. A data ti apple posle dpc on zachova aleboobnovi. Kukni jeho videa a apple nekupis uz ani zadarmo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
cena: ideálne do 600-650 eur
značka: ideálne Lenovo, príp. Asus/Acer
disk: SSD do 500 GB
procesor: bolo mi poradené niečo ako (asi to ale neuvediem správne) - intel i5 / amd ryzen r5 (7., 10. generacia procesorov) - jednoducho aby bol vhodný na prácu v grafických programoch (Photoshop, Corel, ...)
Windows 10
15,6 monitor
operačná pamäť 4GB/8GB
2, ideálne 3 USB vstupy
vhodný na časté prenášanie: pevná, ľahká a kvalitná konštrukcia, malé rozmery (bez CD vsupu)
ideálne podsvietená klávesnica
full HD monitor
ja mam tento d14 a to spracovanie je velmi slusne, vetranie je spravene dobre a zospodu ma normalne srobiky tak nie je problem ho otvorit ked nieco potrebujes. citacka odtlackov uplne bez problemov a ta webkamera schovana v klavesnici je super lebo mozes mat vdaka nej tenucky ramik okolo displeja, blbe je akurat ze ked uz ju pouzivas tak mas teda taky divny uhol zospodu
co mi chyba najviac su end/home/pgup/pgdown tlacitka a pozeram ze d15 z nejakeho dovodu nema podsvietenu klavesnicu, d14 hej. na to aky je ten d15 velky je tam ta klavesnica riesena dost mizerne, v podstate rovnaka ako na d14 akurat s hromadou volneho miesta po bokoch. a ja som ho teda bral aj kvoli tomu ze ma cistu anglicku klavesnicu, co napriklad tamten d15 na alze ma cesku
» www.alza.sk/asus-vivobook-1...
a odporuca ho aj typek co je v USA top king na opravu macbookov
Radsej si este dosetri este aspon 300eur a kup nieco rozumnejsie.
@Tanji myslis top hejter macbookov? (ale hej, on samozrejme do toho vidi)
Do 700€ to je to isté väčšinou keď ideš už na 800€ , 900, tak maju notebooky viditelne lepsie komponenty.
Ale teraz nemam cas prezerat notebooky. Sorry.