som za pottera kvôli čarovnosti sveta. pána prsteňov som sa najprv snažila pozerať, ale trikrát som pri ňom zaspala, tak som ho potom radšej čítala a tiež sa mi veľmi páčil, ale HP si prečítam radšej kvôli rôznym vynálezom a takým veciam.
Oboje sú v pohode, ale Harryho som aj čítal vlastne, ale nebol som na šestke tuším.. LOTRa som iba ako rozhlasovú hru počul jak malý a bol som potom v kine na všetkých troch filmoch
ja to neviem dobre porovnat. na potterovkach som vyrastala a tie knihy rastli so mnou. tiez rowllingova dokaza uplne uzasne vytvorit svet, atmosferu, v ktorej sa rozvijala detska fantazia. filmy to zabili.
a pan prstenov je tiez genialita sama o sebe. blizsie mi je citatelsky skor pan prstenov. a aj filmovo. tam to vsak mierne kazili tie prilis rozsiahle opisy prirody. no aspon ich tolkien opisal majstrovsky. len zdlhavo
obe...obe ovplyvnili množstvo ludi,podporili fantaziu ešte viacej a naučili nanovo ľudí čítať a sú to perfektné knihy...teda...Potter až tak nejak od tretieho dielu,ale aj tak...svety,atmosfera...všetko...neuveritelne...a skvele
Mne sa viac paci Harry Potter, je tam aspon troska humoru (moje najvasie kriterium). Ale nedovolila by som si povedat, ze je to lepsie ako Pan prstenov.
inac pan prstenov filmy su onicom knihy su ovela lespie...teda skratena verzia filmu je akoby nieco uplne ine ako kniha...preto odporucam knihu jednoznacne
takže takto....knihy HP to je uplne užasné čítanie...lahko sa to číta jednoduché, rýchly spád, dynamickosť, šecko.... ale zasa pán prstenovto je už čítanie na uplne inej úrovni.... a aj celkovo to vypracovanie....
a z toho vyplíva že že ako viacej cennú knihu berem pána prstenov....síce mam aj HP rada ale to je v inej kategorii....
a navyše filmy pána prstenov možem šecky dokolečka divat aj stale i tak ma budu baviť
to sa neda porovnat....Tolkien tomu zasvatil cely zivot, Pana prstenov pisal 13 rokov, Silmarillion viac ako 50!........Pan prstenov to nieje len trilogia o vojne o prsten, je to cela mytologia.....napisal spev Leithian-4200 veršov v staroangličtine....
HP som cital, bolo to dobre citanie....ale ako vravim neda sa to porovnavat, Tolkien je niekde daleko vyssie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a z pana prstenov som len videla uryvky filmov, zdalo sa mi to strasne nekvalitne a nepodarene..
HP kniha je dobrý do 4.časti a film do 3. Aspoň podľa mňa.
Kompót rulz!
a pan prstenov je tiez genialita sama o sebe. blizsie mi je citatelsky skor pan prstenov. a aj filmovo. tam to vsak mierne kazili tie prilis rozsiahle opisy prirody. no aspon ich tolkien opisal majstrovsky. len zdlhavo
Ale Harryho mám tiež veľmi rada, on je taký menej náročný..
(Harry sám je hnusný malý zmrd, ktorého som nikdy nemala rada, ale potterovky tiež majú čosi do seba.)
a z toho vyplíva že že ako viacej cennú knihu berem pána prstenov....síce mam aj HP rada ale to je v inej kategorii....
a navyše filmy pána prstenov možem šecky dokolečka divat aj stale i tak ma budu baviť
a nemôžem dopustiť na moje identické dvojča :
HP som cital, bolo to dobre citanie....ale ako vravim neda sa to porovnavat, Tolkien je niekde daleko vyssie...
Zato Harry ach som pri tom stravila niekolko rokov, nemohla som uverit, ze je uz koniec, ked som docitavala poslednu knihu, ani som nechcela docitat..
ale aj Pan prstenov je len slaby odvar Silmarillionu